وزير ورزش و جوانان گفت: اين قول را به رئيسجمهور ميدهيم که سهم مدالآوري بانوان ما ارتقاء پيدا کند.
چند روز پيش مسعود پزشکيان رئيس جمهور با حضور در وزارت ورزش و جوانان نشستي با وزير، معاونين و مديرانکل ستادي برگزار کرد.
احمد دنيامالي وزير ورزش و جوانان در اين نشست اظهار داشت: براي ما افتخار است که رئيس ما از جنس ورزش است و به ورزش علاقه دارد. يکسري برنامههاي اصلي و زيربنايي داريم که براي حوزه ورزش و جوانان حائز اهميت است.
وي افزود: براساس قانون اهداف وظايف ما تدوين سند آمايش ورزش کشور را در دستور کار داريم. درحال تلاش هستيم که اين سند تا آخر سال نهايي شود و تمام ظرفيتهاي ورزش کشور را طي اين سند ارائه کنيم که چراغراه ما باشد. تا الآن 98 هزار مکان ورزشي در کشور شناسايي شده که يک بخشي از آن متعلق به حوزه ورزش است و مابقي اماکن به يکسري از دستگاهها تعلق دارد.
وزير ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: با توجه به فيزيک و پتانسيلي که هر منطقه دارد سعي ميکنيم سند آمايش سرزميني را تدوين کنيم، اين سند تکليف قانوني است که بايد آن را به سرانجام برسانيم.
وي ادامه داد: يکسري تکاليف براساس برنامه پنجساله هفتم داريم که بايد آنها را انجام دهيم. آييننامه حق پخش تلويزيوني را در دستور کار داريم که بين وزارت ورزش و صداوسيما جلساتي برگزار شده است و قرار است تفاهمنامه بين دو دستگاه در کميسيون فرهنگي مجلس مورد ارزيابي قرار بگيرد، همچنين يکسري برنامههاي کلان در سطح ورزش داريم که موضوع به موضوع آنها را پيگيري ميکنيم.
دنيامالي يادآور شد: تا برگزاري المپيک 2028 لسآنجلس که براي ما بسيار حائز اهميت است، چند رويداد ديگر را از جمله المپيک زمستاني، بازيهاي نوجوانان، المپيک جوانان و بازيهاي آسيايي ناگويا را پيشِرو داريم. المپيک 2028 لسآنجلس و بازيهاي آسيايي 2026 ژاپن براي ما بسيار اهميت دارد که براي اين بازيها اولويتبندي کردهايم.
وي گفت: برنامهريزي ما براي رشتههاي پرمدال مثل تيراندازي، دووميداني و قايقراني است که بتوانيم ظرفيت مدالآوري خود را در بازيهاي آسيايي و المپيک بالا ببريم، همچنين ما برنامهريزي خوبي در بخش بانوان داريم و هدف ما اين است که در حوزه بانوان رشد قابلتوجهي در مدالآوري داشته باشيم، اين قول را به رئيس جمهور ميدهيم که سهم مدالآوري بانوان ما ارتقاء پيدا کند.
دنيامالي ادامه داد: بهدنبال تعامل با آموزش و پرورش هستيم که بتوانيم از ظرفيت اماکن ورزشي آموزش و پرورش براي خانوادهها استفاده کنيم. آن چيزي که براساس يافتههاي ما مشخص شده سرانه ورزش ما در کشور حدود 2.5 مترمکعب است ولي بايد اين اماکن ساماندهي شوند، پيش از اين اماکن بخش خصوصي در آمار وجود نداشت. يکي از اهداف اصلي ما اين است که توسعه ورزش در مناطق محروم و کمبرخوردار را بهطور جدي دنبال کنيم.
وي خاطرنشان کرد: در بحث تحول اداري يک موضوع را از ابتداي حضورم در وزارتخانه با همکاران همپيمان شديم که جايگاه وزارت ورزش و جوانان را بين دستگاهها ارتقا دهيم. ما همانطور که نياز به تحول بين ورزشکاران داريم بايد در بخش مديران نيز تحول مثبت را ايجاد کنيم.
وي گفت: يکي از کارهاي مهم که در سه ماه گذشته به آن توجه شده موضوع فناوري و هوش مصنوعي است، جلسات زيادي را در اين خصوص برگزار کرديم که بتوانيم از ظرفيت هوش مصنوعي براي توسعه کارها بهره بگيريم، در اين زمينه تفاهمنامهاي را با معاونت علمي و فناوري رياستجمهوري به امضا رسانديم.
دنيامالي خاطرنشان کرد: يک تضاد در بحث خصوصيسازي ورزش وجود دارد که بايد آن را برطرف کنيم، کم شدن هزينه ورزش براي مردم يکي از اهداف اين دولت است، ولي از طرفي مجبور هستيم که بخشي از پروژهها را به بخش خصوصي واگذار کنيم که همين امر باعث بالا رفتن هزينه ورزش براي مردم ميشود، تلاش ما اين است که با استفاده از راهکارهايي اين تضاد را برطرف کنيم.
وزير ورزش و جوانان ادامه داد: يکي از درخواستهاي همکاران ما در وزارت ورزش و جوانان بالا رفتن حقوق پرسنل است. ما در اين مدت سعي کردهايم از ظرفيت مولدسازي براي توسعه ورزش به بهترين شکل بهره بگيريم. 40همت براي تکميل پروژههاي نيمهتمام نياز است که استفاده از بخش خصوصي ميتواند بخشي از اين مبلغ را تأمين کند، همچنين برنامهريزي کردهايم که حقوق پرداختي به پيشکسوتان را تا دو برابر افزايش دهيم.
دنيامالي با اشاره به صحبتهاي رئيس جمهور در اين نشست خاطرنشان کرد: نکات ارزشمندي توسط پزشکيان عنوان شد که قطعاً براي همه آنها برنامهريزي خواهيم کرد. در حوزه همگاني با همکاري شهرداري کارهاي خوبي در دست اقدام داريم، هدف ما اين است که ورزش را به داخل خانوادهها ببريم.
وزير ورزش و جوانان تأکيد کرد: ورزش ايران در منطقه حرف اول را ميزند و بايد در آسيا نيز جزو سه تيم قرار بگيريم. ما يکسري فدراسيونهاي المپيکي داريم که اگر صنايع و بانکها در قالب مسئوليتهاي اجتماعي حمايت کنند قطعاً نرخ مدالآوري ما بالا خواهد رفت، بهخصوص توجه به حوزه بانوان اتفاقات خوبي را رقم خواهد زد.
در ادامه نشست خسروي وفا رئيس کميته ملي المپيک اظهار داشت: در دو سال اخير دو رئيس جمهور در محل وزارتخانه حضور پيدا کردند که در نوع خود بينظير بود و اميدوارم جامعه ورزش از اين فرصتها استفاده کنند.
وي اضافه کرد: حضور ورزشکاران در بازيهاي المپيک با توجه به اينکه از نظر کمّي تعداد کمتري شرکت کرده بودند، اما از نظر کيفي توانستيم خوب عمل کنيم و در اين دوره در بخش بانوان دو مدال کسب کرديم که تاريخسازي بود.
خسروي وفا خاطرنشان کرد: در زمان حاضر آرامش در ورزش حاکم است و کميته ملي المپيک وزارت ورزش و جوانان با همکاري کامل در جهت رشد و اعتلاي ورزش کشور قدم برداشتند.
وي ادامه داد: مهمترين موضوع اين است که ورزش هميشه حمايت دولت را داشته، دارد و خواهد داشت و حضور امروز شما را در وزارت ورزش و جوانان بهفال نيک ميگيريم وانشاءالله با حمايتهاي شما در رويدادهاي آينده خوب عمل کنيم.
در ادامه غفور کارگري رئيس کميته ملي پارالمپيک با توجه به جامعه 8ميليوني معلولان در کشور اظهار داشت: بيش از 60 هزار نفر از اين تعداد تحت پوشش ما هستند و همانطور که همه ميدانيم ورزش جايگاه اجتماعي معلولين و توانيابان را بالا ميبرد.
کارگري راجع به عملکرد خوب ورزش معلولين بعد از انقلاب اسلامي ابراز کرد: در اين چند سال ورزشکاران ما در مسابقات خوش درخشيدند، بهعنوان مثال در بازيهاي پاراآسيايي هانگژو دوم شديم و نتيجه خوبي را کسب کرديم.
رئيس کميته ملي پارالميک اظهار داشت: اگر ورزشکاران معلولين جهت حضور در رويدادها بتوانند در يک جا تمرين کنند و محلي ثابت براي همه رشتهها وجود داشته باشد و کمپي براي ورزشکاران معلول و توانياب تأسيس شود، خيلي از مشکلات رفتوآمد ورزشکاران حل ميشود و نيازي نيست که به استانهاي مختلف جهت شرکت در اردو سفر کنند.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمين حسنخاني معاون امور فرهنگي و توسعه ورزش همگاني گفت: در ورزش همگاني با چالشهاي زيادي مواجه هستيم، همانطور که ورزش همگاني مورد تأکيد مقام معظم رهبري است، بايد تلاش کنيم در ورزش همگاني به ايدهآلها دست پيدا کنيم. ما با چالش بزرگ زيرساختها مواجه هستيم و برخي روستاها و برخي مناطق استانها از محروميت فضاي ورزشي رنج ميبرند.
فريبا محمديان معاون توسعه ورزش بانوان در اين نشست ضمن تأکيد بر اينکه هرجا به بانوان اعتماد شد، بهترين نتيجه کسب شد، اعلام کرد: بين 2.5 ميليون جمعيتي که جامعه ورزش دارند، 45 درصد آن سهم بانوان است و بانوان ثابت کردند هرجا فضا و امکانات به آنها داده شد توانستند بهترين نتيجه را کسب کنند.
وي ادامه داد: بهدستور مقام عالي وزارت بايد سهم ورزش در اوقات فراغت زنان و دختران را افزايش دهيم و در زمان حاضر سهم ورزش 12 دقيقه است که در حوزه بانوان اين سهم بين 8 تا 10 دقيقه است.
محمديان خاطرنشان کرد: بايد خط مقدم ورزش بانوان که استانها هستند تقويت شود، در زمان حاضر مسئولين ورزش بانوان در استانها پست رئيس گروهي را دارند که با اين جايگاه چندان در ورزش تصميمگيرنده نيستند و با ارتقاء آنها بهعنوان معاون ورزش بانوان قطعاً ثمرات بيشري خواهند داشت.
وي همچنين به محدوديت دسترسي بانوان به امکانات اشاره و اضافه کرد: در استاندارد جهاني شعاع دسترسي به امکانات ورزشي براي هر فرد 300 گام است و ما در چشمانداز خودمان اگر به زير يکهزار گام برسيم موفق خواهيم بود.
محمديان در ادامه افزود: براي اينکه بتوانيم در بخش مدالآوري رو به جلو قدم برداريم نياز به شتابدهنده داريم که پخش مسابقات مهم بانوان در شبکههاي تلويزيوني است.
در ادامه اين نشست سيد غني نظري سرپرست معاونت حقوقي، امور مجلس و استانها گفت: با نمايندگان مجلس در تعامل هستيم تا به کمک آنها بتوانيم مشکلات ورزش را برطرف کنيم.
سيد غني نظري همچنين گفت: پرداختي کارکنان وزارت ورزش و جوانان در انتهاي جدول است و کمتر از ساير ارگانها کارکنان حقوق دريافت ميکنند و انشاءالله با حضور آقاي دنيامالي اين مشکل برطرف شود.
برنا فيروزي معاون توسعه مديريت و منابع در اين نشست ابراز کرد: خبرهاي خوبي در زمينه بودجه، رديف هزينهاي، کمک به فدراسيونها و تملک دارايي خواهيم شنيد.
وي ادامه داد: در حال برنامهريزي براي برگزاري مراسم تجليل از مدالآوران المپيک و پارالمپيک با حضور رئيس جمهور محترم هستيم و انشاءالله در روزهاي آينده برگزار خواهد شد.
برنا فيروزي اظهار داشت: مأمور احداث و تجهيز پروژهها در کشور، شرکت توسعه و تجهيز است و مديرانکل استانها بخش ديگر تجهيز و افتتاح پروژهها را در استانها بهعهده دارند و بهخاطر اينکه مديرانکل استانها دغدغه ورزش دارند و خيلي از آنها از پروژهها سررشته ندارند، اگر همانند وزارت آموزش و پرورش بتوانيم بخش پروژهها را به سازمان زيرمجموعه وزارت ورزش اختصاص دهيم تا با نظارت وزارت ورزش به ساخت پروژهها بپردازند، مطمئناً بهتر نتيجه خواهيم گرفت.
در ادامه نشست هاشمي دبيرکل کميته ملي المپيک گفت: همه تلاشهايي که وزارت ورزش و کميته ملي المپيک انجام ميدهد، نتيجهاش کسب نتيجه در بازيهاي آسيايي و المپيک است و همه تلاش داريم ورزشکاران در اين رويدادها بهترين نتيجه را کسب کنند.
هاشمي خاطرنشان کرد: بايد در بازيهاي آسيايي و المپيک آينده تعداد مدالهاي طلا را بالا ببريم تا در رده بالا قرار بگيريم.
رحيمي معاون امور جوانان در اين نشست گفت: با حضور پزشکيان موج اميد بين جوانان زنده شد و تلاش ما اين است که موج اميد بين جوانان بيش از پيش شود، تلاش ما اين است که جوانان را به رکن اصلي جامعه تبديل کنيم، اهتمامي که دکتر دنيامالي به حوزه جوانان دارند باعث خواهد شد اتفاقات خوبي در اين حوزه رخ دهد.
وي افزود: حوزه ازدواج و فرزندآوري بسيار مهم است، در زمان حاضر بزرگترين تهديد آينده کشور از دست دادن نيروي جوان است، ما بايد در اين حوزه برنامهريزي کنيم و براي مدلسازي اشتغال و ازدواج جوانان برنامهريزي داشته باشيم، هم بهلحاظ فرهنگي و هم اقتصادي بايد در بخش فرزندآوري برنامههايي داشته باشيم.
اسبقيان معاون توسعه ورزش قهرماني نيز در اين جلسه اظهار داشت: حضور پزشکيان در وزارت ورزش مصداق فرمايش رهبر انقلاب است که ورزش جدي است و بايد جدي گرفته شود. براساس دستور دنيامالي دو گام بسيار مهم را در دست اقدام داريم که شامل حضور موفق در بازيهاي آسيايي ناگويا و المپيک لسآنجلس است و هدف ما اين است که در قلب آمريکا اقتدار جمهوري اسلامي را به نمايش بگذاريم.
وي اعلام کرد: در حوزه باشگاهداري 32 هزار باشگاه در سطح کشور داريم که در اين بين توانستهاند 700 هزار اشتغال ايجاد کنند و هدف ما اين است که تا سال 1405 اين اشتغال را به يک ميليون برسانيم. لايحه نظام باشگاهداري در کميسيون فرهنگي تصويب شده است و انشاءالله تصويب نهايي آن در صحن علني مجلس باعث ايجاد اتفاقات خوب در حوزه باشگاهداري خواهد شد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.