رئيس سازمان بهزيستي کشور با اشاره به وجود 9.8 ميليون سالمند در کشور، گفت: مراقبت از سالمندان امروز در دنيا ارزانترين اشتغال است.
سيد جواد حسيني، رئيس سازمان بهزيستي کشور گفت: ما ميتوانيم در سازمانها دچار روزمرگي يا برنامهروزي شويم، در حالي که برنامهريزي بايد در سازمانها اتفاق بيفتد. اگر خانواده بيشترين نهادي است که عمر ما در آن ميگذرد، بعد از آن، بيشترين زمان را در محيط شغلي سپري ميکنيم.
وي افزود: راز موفقيت ما به زمان بستگي دارد. تکنيک شروع به موقع يکي از مهارتهاي زندگي است. ما سه زمان گذشته، حال و آينده را در اختيار داريم و نبايد محصور در هيچيک از اين زمانها باشيم.
رئيس سازمان بهزيستي بيان کرد: اگر نگاهي گذشتهگرا داشته باشيم، در زمان گذشته محصور ميشويم. در بعد سياسي و اجتماعي، مرتجعين در گذشته گير کردهاند. شکاف نسلي بين والدين و نسل جديد نيز ناشي از همين مسئله است.
حسيني افزود: برخي ديگر زنداني زمان آينده يا اتوپياگرا هستند و فقط به آينده مينگرند، در حالي که به واقعيتهاي زندگي بيتوجهاند. اين افراد نيز در آينده محبوس ميشوند. فيلسوفان واقعگرا و ايدهآليست نيز گاهي دچار اين عارضه ميشوند.
وي گفت: دستهسوم افرادي هستند که نه در گذشته و نه در آينده، بلکه زنداني زمان حالاند. در اصطلاح سياسي به آنها «اپورتونيست» ميگويند. اينها فقط در حال زندگي ميکنند و از گذشته و آينده غافلاند در اين حالت نيز زمان به زندان تبديل ميشود.
حسيني تأکيد کرد: انسان موفق کسي است که با زمان حرکت کند، نه در زمان. بايد از آينده به عنوان اميد، از گذشته به عنوان تجربه و از حال با استفاده از اين تجربيات براي ساختن آينده بهره ببرد.
رئيس سازمان بهزيستي کشور افزود: گاهي چنان در روزمرگي غرق ميشويم که نگاهمان انفعالي ميشود و از برنامهريزي فعال براي آينده بازميمانيم. مثلاً ممکن است کارمان فقط به پاسخگويي به نامهها محدود شود، مانند معاونتهاي پارلماني که صرفاً به نامههاي نمايندگان پاسخ ميدهند. در حالي که بايد تعامل سازنده، اثرگذار و بهرهورانه داشته باشيم.
وي گفت: با استفاده از ظرفيتهاي حال و گذشته، در سازمان بهزيستي بايد براي آينده برنامهريزي کنيم. بايد از فرصتهاي موجود استفاده کرده، به آينده به چشم اميد بنگريم و از گذشته تجربه بگيريم.
قانون حمايت از معلولان مملو از ظرفيت
حسيني با اشاره به اينکه قانون حمايت از حقوق معلولان 34 اصل دارد و استخدام سهدرصدي معلولان در دستگاههاي اجرايي يکي از اقدامات خوبي است که طبق قانون انجام شده است، گفت: اين قانون مملو از ظرفيتهاي ديگر نيز است.
وي افزود: بايد با تمام سازمانها و وزارتخانهها براي پيگيري وضعيت مناسبسازي محيط براي معلولان جلسه برگزار کنيم. يکي از اقدامات موفق در اين زمينه، مناسبسازي وبگاهها و درگاههاي ارائه خدمات اينترنتي براي افراد کمبينا و نابينا بود که از 100 دستگاه، 94 دستگاه آن را اجرايي کردند.
حسيني تأکيد کرد: شرکت نکردن در جلسات ستاد مناسبسازي جرمانگاري شده است و اين ظرفيت بسيار خوبي است.
رئيس سازمان بهزيستي کشور تصريح کرد: در حوزه معلولان، مانند طيف اتيسم، بايد اقدامات عملي انجام دهيم. مثلاً بگوييم اين سه اقدام مشخص براي آنها اجرا شده است.
وي گفت: تاکنون به 15 استان سفر کردهام و با حضور استانداران، جلسات ستاد مناسبسازي و شوراي سالمندان را برگزار کردهام. بهعنوان مثال، در استان کهگيلويه، ستاد شوراي سالمندان را تشکيل داديم.
رئيس سازمان بهزيستي افزود: ستادهاي مناسبسازي، سالمندان و مشارکتها در استانها فعال هستند و به هر استاني که ميرويم از استاندار ميخواهيم اين ستادها را تشکيل دهد.
وي درباره اقدامات ديگر گفت: مکاتبهاي با سازمان غذا و دارو با امضاي رئيس سازمان بهزيستي انجام شده تا تسهيل ورود و خروج معلولان به داروخانهها اجباري شود که آئيننامه آن در حال اصلاح است.
حسيني مطرح کرد: سند راهبردي استراتژيک تدوين و ابلاغ شده و اکنون در مرحله نظارت بر اجراي آن هستيم همچنين ستاد مناسبسازي با حضور وزرا و با رويکرد مشخصکردن شرح وظايف وزارتخانهها تشکيل ميشود.
وي افزود: 98 درصد دستگاهها وبگاه خود را براي جامعه هدف بهزيستي دسترسپذير کردهاند. همچنين، 1022 مجتمع بين راهي را از نظر سطح دسترسپذيري بررسي کردهايم که 43 درصد در سطح مطلوب قرار دارند و پيگيري براي بهبود وضعيت بقيه در حال انجام است.
رئيس سازمان بهزيستي عنوان کرد: در حال طراحي اپليکيشني هستيم که اماکن ارائهدهنده خدمات به معلولان را نشان دهد تا دسترسي آنها آسانتر شود. همچنين، از جامعه هدف براي فرهنگسازي و نظارت بر اجراي قانون حمايت از معلولان استفاده خواهيم کرد.
وي تأکيد کرد: دستگاهها بايد بدانند که نشان دسترسپذيري براي معلولان داريم و رئيس جمهور شخصاً اين نشان را اعطا ميکند.
حسيني درباره برنامههاي سالمندان گفت: با بررسيهاي صورت گرفته مکاني براي «خانه هنرمندان معلول» ايجاد ميشود. همچنين، در قالب «طرح بهزيست محله»، برنامههاي آموزشي و هنري با محوريت مهر و نشاط براي سالمندان اجرا خواهد شد.
رئيس سازمان بهزيستي عنوان کرد: وضعيت گزارش سالمندان کشور را از معاونت اجتماعي سازمان بهزيستي خواستهايم. در حال حاضر، 9 ميليون و 800 هزار سالمند بالاي 60 سال داريم که تنها سهدرصد آنها خدمات ويژه دريافت ميکنند. تمام اين سالمندان نياز به مراقبت دارند، زيرا فرزندانشان يا درگير هستند يا تخصص لازم را ندارند و ما با حجم انبوهي از سالمندان تنها روبهرو هستيم.
وي گفت: مراقبت از سالمندان امروز در دنيا سريعترين و ارزانترين روش اشتغال است.
حسيني تأکيد کرد: در طرح سلامت اجتماعي محلهمحور و حمايت از سالمندان، بيشتر از ساير طرحها وقت گذاشتهايم. در طرح بهزيست محله، محورهايي مانند حمايت از زنان و مردان سالمند تنها و ايجاد نشاط براي سالمندان در اولويت است.
وي گفت: بهزودي تفاهمنامهاي براي سلامت اجتماعي محلهمحور امضا خواهد شد.
با اعلام روابط عمومي و امور بين الملل سازمان بهزيستي کشور، حسيني در ادامه متذکر شد: رسانهها و گفتمان عمومي بيشتر به بيان مشکلات و معايب ميپردازند تا نقاط قوت و پيشرفتها، در حالي که بايد مانند «نورافکن» باشند و روشنگري کنند.
وي افزود: پرداختن به مسائل چالشي و انتقادي معمولاً مخاطب بيشتري جذب ميکند، اما اين رويکرد ممکن است ناخواسته به تقويت نگرش منفي نسبت به جامعه بينجامد.
رئيس سازمان بهزيستي با اشاره به اينکه بيان مشکلات جامعه لازم است، اما در ايران فرصتهايي براي کنترل و کاهش آسيبهاي اجتماعي وجود دارد که کمتر به آنها پرداخته ميشود، افزود: نياز به تمرکز بيشتر بر راهکارها و اقدامات مثبت است، نه صرفاً برجستهسازي معضلات. وي گفت: خانواده در ايران هنوز از انسجام و تقدس بالايي برخوردار است و اين يک ظرفيت مهم براي مقابله با آسيبهاي اجتماعي محسوب ميشود. سنتهايي مانند «ريشسفيدي» و ارزشمندي سالمندان، اگرچه در حال کمرنگ شدن هستند، اما بايد به عنوان يک سرمايه اجتماعي تقويت شوند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.