سرپرست دفتر نظارت و پايش مصرف فرآوردههاي سلامتمحور سازمان غذا و دارو از وجود مواد ممنوعه در مکملهاي ورزشي غيرمجاز و تقلبي خبر داد و گفت: اين محصولات ممکن است حاوي ترکيبات ناشناخته و مضر باشند که مصرف آنها ميتواند منجر به بروز عوارض شود.
نازيلا يوسفي با اشاره به افزايش مصرف مکملهاي ورزشي در جامعه، خصوصاً در ميان جوانان، نسبت به مصرف بيرويه و خودسرانه اين محصولات هشدار داد و اظهار کرد: به جاي تکيه بر مکملها، تمرکز بر تغذيه متعادل و طبيعي ميتواند به بهبود عملکرد ورزشي کمک کند. مکملهاي ورزشي زماني مؤثر هستند که بر اساس نياز واقعي بدن و تحت نظر پزشک يا متخصص تغذيه مصرف شوند. مصرف بيرويه يا بدون نظارت اين محصولات نهتنها مفيد نخواهد بود، بلکه ميتواند به سلامت آسيب برساند.
وي با اشاره به وجود مکملهاي تقلبي در بازار افزود: متأسفانه برخي مکملهاي موجود در بازار غيرمجاز و فاقد تأييديههاي لازم از سوي سازمان غذا و دارو هستند. اين محصولات ممکن است حاوي ترکيبات ناشناخته و مضر باشند که مصرف آنها ميتواند منجر به بروز عوارضي مانند مشکلات کبدي و کليوي، اختلالات رواني، ناباروري، فشارخون بالا و بيماريهاي قلبي شود.
يوسفي، استروئيدها را جمله مواد ممنوعه در مکملهاي ورزشي غيرمجاز معرفي کرد که براي افزايش حجم و قدرت عضلاني به کار ميروند اما عوارضي مانند اختلالات هورموني، افزايش خطر بيماريهاي قلبي، آسيب کبدي و مشکلات رواني از جمله افسردگي و پرخاشگري را به همراه دارند.
به گفته وي، مواد محرک که براي افزايش انرژي و استقامت به مکملهاي غيرمجاز اضافه ميشوند، ميتوانند باعث افزايش ضربان قلب، فشار خون بالا، اضطراب و حتي حملات قلبي شوند.
سرپرست دفتر نظارت و پايش مصرف فرآوردههاي سلامتمحور سازمان غذا و دارو بيان کرد: مواد شبيه به هورمون رشد که بهصورت غيرمجاز در اين مکملها استفاده ميشوند، خطر ديابت، بيماريهاي قلبي و اختلالات هورموني را افزايش ميدهند. علاوه بر اين، مواد لاغري غيرمجاز موجود در برخي از اين فرآوردهها ميتوانند منجر به نارسايي کليوي، مشکلات گوارشي و حتي اعتياد شوند. در نهايت، مصرف دوزهاي بالاي آمينواسيدهاي فرآوريشده در اين مکملها ممکن است ناراحتيهاي گوارشي و نارسايي کليوي ايجاد کند.
وي به مصرفکنندگان توصيه کرد که فقط از مکملهاي مجاز و تأييدشده توسط سازمان غذا و دارو استفاده کرده و اين محصولات را صرفاً از داروخانهها خريداري کنند.
سرپرست دفتر نظارت و پايش مصرف فرآوردههاي سلامتمحور سازمان غذا و دارو تأکيد کرد که سازمان غذا و دارو بهطور مستمر بر فرآيند توليد و عرضه مکملهاي سلامتمحور نظارت دارد و شهروندان ميتوانند از طريق سامانههاي اطلاعرساني اين سازمان، از اصالت و سلامت فرآوردههاي مصرفي خود اطمينان حاصل کنند.
يوسفي تصريح کرد: علاوه بر موارد ذکر شده، مکملها ممکن است با داروهاي مصرفي تداخل داشته و خطراتي ايجاد کنند. بنابراين، افراد قبل از مصرف هرگونه مکمل ورزشي، حتماً با پزشک، داروساز يا متخصص تغذيه مشورت کرده و از مصرف خودسرانه آنها پرهيز کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.