اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

معاون وزير نفت خبر داد:

وجود 400 مخزن نفت و گاز در ايران

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با اشاره به اينکه براي جبران و غلبه بر ناترازي گاز 50 ميليارد دلار سرمايه‌گذاري برنامه‌ريزي شده است، گفت: ضرورت اين موضوع آنجاست که 99.5 درصد انرژي مورد نياز کشور از نفت و گاز تأمين مي‌شود.

وجود 400 مخزن نفت و گاز در ايران

حسن خجستهمهر در نشست رؤساي کميتههاي پدافند غيرعامل دستگاههاي اجرايي کشور با تأکيد بر اينکه اين جلسه يکي از مهمترين جلسات حوزه راهبردي بهشمار ميرود، افزود: با اقدامهاي انجام شده در سالهاي اخير، افزون بر کاهش آسيبپذيري، سطح بازدارندگي افزايش يافته و در مجموع چشمانداز پدافند غيرعامل مصونيتسازي است.

به گزارش رجانيوز، وي به ويژگيهاي صنعت نفت و شرکت ملي نفت ايران در لزوم استفاده از ظرفيت سازمان پدافند غيرعامل اشاره کرد و ادامه داد: هم به لحاظ وزني و هم از نظر حجمي سطح مطالعات بالا رفته است و اين امتياز ويژه بهشمار ميرود، هماکنون مطالعات مفهومي، پايه تفصيلي و جامع با تکيه بر پدافند غيرعامل انجام ميشود.

معاون وزير نفت تأکيد کرد: اين فرهنگ جديد براي همه بخش عادي کشور است تا کاري که مبناي مطالعاتي ندارد انجام نشود، زيرا ميتواند ضد پدافند غيرعامل باشد. اگر کاري مبتني بر انجام مطالعات و يافتهها و بررسيها انجام ندهيم به لحاظ اقتصادي و ساير مسايل به ضد خود تبديل ميشود.

 خجستهمهر با اشاره به اينکه شرکت ملي نفت ايران از مهمترين و بزرگترين بنگاههاي اقتصادي کشور است و عمده درآمد و ارز مورد نياز کشور از طريق شرکت ملي نفت ايران تأمين ميشود، گفت: خلق ثروت و توليد ثروت ناظر به همين موضوع است. نفت و ذخاير زيرزميني انفال هستند و مالک آن حکومت اسلامي است و دولت و وزارت نفت به نمايندگي از دولت بايد اين داراييها را به حداکثر ارزش روزميني تبديل کنند.

 وي افزود: شرکت ملي نفت ايران به لحاظ ژئوپليتيکي و ژئواکونوميکي هم حائز اهميت و ويژگي است و به لحاظ دارايي چهارمين رتبه را ميان شرکتهاي نفتي دنيا دارد.

 

وجود 400 مخزن نفت و گاز در ايران

 

معاون وزير نفت با بيان اينکه شرکت ملي نفت ايران 400 مخزن نفتي و گازي در اختيار دارد، ادامه داد: حدود 230 سکو در بخش دريا داريم. تعداد واحدهاي بهرهبرداري نيز 73 واحد است و 18 واجد انجيال نيز در کشور فعال شده است.

 خجستهمهر تصريح کرد: 13 هزار کيلومتر خط لوله زيردريايي در کشور وجود دارد. همه اين موارد به ما ديکته ميکند که بايد آسيبپذيري را کاهش دهيم و سطح بازدارندگي افزايش يابد.

 وي با اشاره به اينکه 99.5 درصد انرژي مورد نياز کشور از نفت و گاز تأمين ميشود، گفت: اين موضوع هم يک فرصت و هم تهديد است، زيرا برقي که در کشور توليد ميشود نيز حاصل مصرف گاز و فرآوردههاي نفتي در نيروگاهها
است.

 مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با تأکيد بر اينکه موضوعات پدافند غيرعامل يا سختافزار هستند که مربوط به تأسيسات و تجهيزات است يا مربوط به نرمافزار که برنامهها، مطالعات و رويهها و الگوهاي رفتاري را شامل ميشود، افزود: يکي از موضوعهايي که در اين زمينه بايد مورد توجه باشد مربوط به الگوها و نگرشهاي رفتاري ماست که در بخش مصرف ميتوان به آن اشاره کرد.

 

تغيير نگرش در مصرف انرژي موضوعي فرابخشي است

 

خجستهمهر ادامه داد: در مصرف دچار افراط و مشکلات اساسي شديم و در صورت ادامه اين روند، اين مصرف لجامگسيخته به تهديد جدي تبديل خواهد شد.

 وي با اشاره به اينکه موضوع تغيير نگرش در مصرف انرژي موضوعي فرابخشي است، تصريح کرد: شرکت ملي نفت ايران توليدکننده انرژي است، اما مصرفکنندگان فرابخشي هستند و همه مردم و صنايع انرژيبر جزو مصرفکنندگان بهشمار ميروند.

معاون وزير نفت با بيان اينکه حفاظت و مديريت تأسيسات نفتي بايد در دستور کار قرار گيرد، گفت: اين تأسيسات در نقاط سهگانه حياتي، حساس و مهم طبقهبندي ميشوند و 80 درصد تأسيسات نفتي در اين 3 منطقه قرار دارند.

خجسته مهر با اشاره به اينکه برخي تأسيسات نفتي قدمت 50، 60 سال دارند و بايد بازسازي و نوسازي شوند، افزود: يکي از اشکالاتي که در اين زمينه داريم اين است که تجميع تهديدها در برخي نقاط وجود دارد و بايد توزيع درستي از تأسيسات داشته باشيم که در اين زمينه مطالعات خوبي انجام شده است.

وي ادامه داد: 18 ميليارد دلار پروژه نوسازي و بازسازي تأسيسات را به تصويب هيئتمديره شرکت ملي نفت ايران رسانديم که 15 ميليارد دلار مربوط به مناطق نفتخيز جنوب و 3 ميليارد دلار در شرکت فلات قاره تعريف شده است و اين سرمايهگذاري بايد در دورهاي پنج تا هشت ساله انجام شود.

مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با تاکيد بر اينکه انجام اقدامهاي پدافند غيرعامل در شرکت ملي نفت ايران سرمايهگذاري است و هزينه نيست، گفت: با اين اقدام از داراييها حفاظت و داراييها را تجديد ميکنيم و از نظر ارزش ارتقا ميدهيم.

 خجستهمهر با اشاره به اينکه خطوط انتقال جديد بايد اين قدرت را داشته باشند که انعطافپذير شوند، افزود: در برخي نقاط در مبدا با مازاد انرژي و در مقصد با کمبود انرژي روبهرو هستيم و لازم است شبکه را اصلاح کنيم.

وي ادامه داد: يکي از موضوعها مهم اين است که بايد نقش اساسي براي غلبه بر موضوع ناترازي گاز داشته باشيم و اگر روند به همين صورت ادامه يابد ممکن است به ناترازي نفت نيز برسيم.

معاون وزير نفت تأکيد کرد: براي جبران و غلبه بر ناترازي گاز 50 ميليارد دلار سرمايهگذاري برنامهريزي شده که 20 ميليارد دلار مربوط به فشارافزايي ميدان گازي پارس جنوبي است، زيرا 70 درصد توليد و مصرف گاز کشور مربوط به پارس جنوبي است و بايد مرکز توجه ما قرار گيرد تا توليد پايدار داشته باشيم. هماکنون نيز در بخش طراحي و مطالعات فعاليت انجام ميشود و پيمانکار با دو شرکت خارجي کار را جلو ميبرد.

 

اختصاص 20 ميليارد دلار اعتبار براي فشارافزايي در پارس جنوبي

 

خجستهمهر با اشاره به اينکه افزون بر 20 ميليارد دلاري که براي فشار افزايي در پارس جنوبي در نظر گرفتيم، کارهاي ديگري نيز براي جبران ناترازي گاز انجام شده است، گفت: توسعه ميدانهاي پارس شمالي، ميدان گازي کيش، 13 طرح در حوزه نفت مناطق مرکزي با 3.6 ميليارد دلار سرمايهگذاري، توسعه ميدان فرزاد بي و بلال نيز در دستور کار قرار دارد.

وي افزود: مصرف انرژي در کشور به تهديدي جدي تبديل شده و اکنون توليد بهدنبال مصرف حرکت ميکند و مصرف است که ديکته ميکند ما چه مقدار توليد کنيم. با اين وضع لجامگسيخته مصرف بعيد ميدانم بخش توليد و عرضه به آن برسد.

 مديرعامل شرکت ملي نفت با تأکيد بر اينکه اجراي طرحهاي بالادستي نفت 5 تا 7 سال زمان ميبرد، ادامه داد: اين از نظر پدافند غيرعامل تهديد است، براي سرعت بخشيدن به برنامههاي پدافند غيرعامل يک تصميم مهم و راهبردي در شرکت ملي نفت ايران گرفتيم.

خجستهمهر تصريح کرد: فاز 11 پارس جنوبي مرزيترين فاز ايران است و برخلاف برخي از موقعيت فازهاي پارس جنوبي، اين فاز قابليت توليد از چهار لايه بهرهده را دارد، با اين حال از سال 79 تا سال 1400 هيچ اقدامي براي توسعه فاز 11 انجام نشد. در سال 1400 و با روي کار آمدن دولت سيزدهم اقدامهاي را آغاز کرديم و حفاري 4 حلقه چاه انجام شد.

وي با اشاره به اينکه خط لوله فاز 11 نيز احداث شده است، گفت: اگر سکويي را چهار سال قبل ساخته بوديم نياز نبود سکويي را از موقعيت دريا براي نخستين بار جابهجا کنيم، اما اين ضرورت و نياز ايجاب ميکرد که ريسک محاسبهشده انجام دهيم و متخصصان ايراني بر تهديدهاي احتمالي غلبه کردند.

 معاون وزير نفت افزود: روز گذشته (21 مرداد) فاز 11 پارس جنوبي به توليد رسيد و 20 سال تأخير را با 20 ماه کار جهادي متخصصان ايراني به نتيجه رسانديم.

 

بازيابي 7 حلقه چاه فاز 13 براي افزايش توليد گاز

 

خجستهمهر با اشاره به اينکه يکي از سکوهاي فاز 13 سال 94 در معرض تهديد بيروني قرار گرفت و هفت حلقه چاه را از دست داديم، ادامه داد: شايد اگر پدافند غيرعامل دقيقي داشتيم آن برخورد صورت نميگرفت. خوشبختانه اکنون قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) مشغول ترميم اين هفت حلقه چاه است.

 وي تأکيد کرد: در ابتداي دولت سيزدهم، خط لوله فاز 16 که بايد روزانه 28 ميليون مترمکعب گاز منتقل کند، 14 ميليون مترمکعب گاز منتقل ميکرد، زيرا دچار آسيبهاي متعددي شده بود، البته بعد از مدت کوتاهي همان 14 ميليون مترمکعب گاز را نيز از دست داديم و تصميم گرفتيم خط لوله جديد احداث کنيم که پيش از زمستان اين خط لوله جديد هم به مدار ميآيد. تلاش اين است که خط قديمي را براي شرايط اضطراري حفظ کنيم.

 مديرعامل شرکت ملي نفت ايران با تاکيد بر اينکه برنامه ما اين است در همه مطالعات نماينده پدافند غيرعامل حضور داشته باشد، گفت: اين براي ما فرصتي است و بايد سازمانهاي ديگر مانند سازمان محيطزيست به کمک بيايند، زيرا برخي محدوديتها در اجراي چارچوب پدافند غيرعامل از ساير نقاط تحميل ميشود.

خجستهمهر افزود: در حوزههاي غيرصنعتي در بخش مطالعات 60 مطالعه مفهومي، پايه، تفصيلي و جامع انجام شده است. براي نمونه در عسلويه 90 ميليارد دلار سرمايهگذاري کرديم و بايد بيمارستان فوق مدرن در آن منطقه تأسيس کنيم، همچنين در مسجد سليمان با اعتباري 280 ميليارد توماني يک بيمارستان تاسيس خواهد شد. در زمان شيوع کرونا نيز مرکز واکسيناسيون مدرني در شرکت ملي نفت ايران احداث شد و در کشور نقش خوبي ايفا کرد.

 

ذخاير ايران معادل 340 ميليارد بشکه نفت خام

 

وي ادامه داد: ايران از نظر ذخاير نفت و گاز رتبه نخست را دارد و ذخاير ايران معادل 340 ميليارد بشکه نفت خام برآورد ميشود اما روزانه معادل 7 ميليون بشکه نفت خام در کشور مصرف ميکنيم که مغاير توليد ثروت است.

معاون وزير نفت با اشاره به اينکه بايد سطح شرکت ملي نفت ايران را به سطوح بينالمللي برسانيم، گفت: همچنان نيازمند کمک سازمان پدافند غيرعامل
هستيم.

خجستهمهر افزود: امروز پدافند غيرعامل به فرهنگ بدل شده است و براي اجراي همه طرحها بايد از سازمان پدافند غيرعامل مجوز بگيريم.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.