رئيس انجمن آلزايمر گفت: در حال حاضر مراجعين مبتلا به آلزايمر در سنين بين 45 تا 55 قرار دارند.
به گزارش مهر، معصومه صالحي رئيس انجمن آلزايمر راجع به علائم و نشانههاي آلزايمر در افراد سالمند گفت: آلزايمر ده علامت دارد اعم از، از دست رفتن حافظه، فراموش کردن تاريخها و اتفاقات مهم، بارها پرسيدن يک اطلاعات مشخص، فراموش کردن اطلاعاتي که به تازگي ياد گرفته شده، استفاده از کمکهاي حافظه مانند يادداشت برداري، دشوار شدن کارهاي روزانه، به ياد آوردن علاقهمندي شخصي سخت است، فراموشي دستورالعمل غذاها و رانندگي کردن تا يک مسير مشخص دشوار است، از اين ده علامت اگر سه علامت در فرد وجود داشته باشد يعني فرد دچار اختلال آلزايمر از نوع خفيف شده است؛ بنابراين بايد زودتر اقدام شده و افراد تحت نظر قرار بگيرند.
تشخيص فردي که دچار آلزايمر شده است
صالحي در ادامه گفت: زماني که فرد به مؤسسه براي تشخيص آلزايمر مراجعه ميکند ابتدا بايد از او تست افسردگي گرفت، زيرا افسردگي شديد نيز ميتواند در حافظه اختلال ايجاد کند؛ اگر افسردگي باشد که به روانپزشک ارجاع داده ميشود، اما اگر آلزايمر باشد سطح بيماري مشخص شده و با توجه به سطح بيماري که چقدر پيشرفت کرده است درمان مناسب فرد آغاز ميشود. تشخيص صحيح و زودهنگام ميتواند 5 سال بيماري را در فرد به تعويق بي اندازد.
درمان آلزايمر
رئيس انجمن آلزايمر تصريح کرد: براي درمان بيماري آلزايمر ابتدا پزشک معاينات باليني را انجام داده و آزمايشهاي مختلفي مانندامآرآي براي فرد نوشته ميشود، درامآرآي فرد مرکز هيپوکامپ مغز (بخشي از دستگاه ليمبيک مغز است که منحني شکل و از نظر اندازه کوچک است. هيپوکامپ نقش مهمي در يادگيري، سازماندهي، ذخيره اطلاعات جديد و همچنين مرتبط کردن برخي احساسات و عواطف دارد) که مرکز حافظه فرد است دچار کوچک شدن باشد نشان داده شده و با ايجاد مشکلات خاص سلولهاي بتا آميلوئيد (عامل ايجاد آلزايمر) روي ناحيه هيپوکامپ مغز تأثير گذاشته و آلزايمر آغاز خواهد شد.
پايين آمدن سن آلزايمر
صالحي افزود: با توجه به اينکه در جامعه ما سن سالمندي بالا رفته است، اما با توجه به مشکلات خاصي، چون آلودگي، تغذيه نامناسب، اضطراب و استرس تمامي باعث خطر افزايش آلزايمر شده است.
وي خاطر نشان کرد: با توجه به آماري که سال گذشته باقي مانده است حدود 400 نفر در سنين پايين از 60 سال به آلزايمر مبتلا شدهاند. البته اين نکته حائز اهميت است که برخي از اين دمانسها در سنين پايين ژنتيکي است که قبل از 50 سالگي ممکن است فرد را درگير عارضه کند، اما در حال حاضر کساني که به ما مراجعه ميکنند در سنين بين 45 تا 55 هستند.
رئيس انجمن آلزايمر بيان کرد: آلزايمر نه تنها در ايران بلکه در جهان رو به افزايش است و طبق آمارهاي جهاني حدود 155 ميليون نفر به دمانس مبتلا هستند و از اين تعداد حدود يک ميليون و پانصد هزار نفر در ايران دچار آلزايمر شدهاند.
وي خاطر نشان کرد: با توجه به آماري سال گذشته حدود 400 نفر در سنين پايينتر از 60 سال به آلزايمر مبتلا شدهاند. البته اين نکته حائز اهميت است که برخي از اين دمانسها در سنين پايين ژنتيکي است که قبل از 50 سالگي ممکن است فرد را درگير عارضه کند، اما در حال حاضر کساني که به ما مراجعه ميکنند در سنين بين 45 تا 55 هستند.
رئيس انجمن آلزايمر بيان کرد: آلزايمر نه تنها در ايران بلکه در جهان رو به افزايش است و طبق آمارهاي جهاني حدود 155 ميليون نفر به دمانس مبتلا هستند و از اين تعداد حدود يک ميليون و پانصد هزار نفر در ايران دچار آلزايمر شدهاند.
افزايش نرخ ارز روي دارو تأثير مستقيم دارد
رئيس انجمن آلزايمر اظهار داشت: وضعيت دارو در کشور به دليل تحريمهاي غيرعادلانهاي دچار کمبود است. داروهايي که اثرگذاري زيادي دارند به طور تقريبي کم شده و ديگر وارد نميشود. اين کمبود نه تنها براي بيماري آلزايمر بلکه براي تمامي بيماريهاي مهم و خاص کم شده است.
وي ادامه داد: در مورد داروها دولت اعلام کرده که از نظر کمبود بيش از 300 دارو در کشور با مشکل مواجه شده است. متأسفانه بعضي از اين داروها را بيمه تقبل نميکند و هزينه آزاد دارو به شدت بالا است و گاهي فرد توان خريد را ندارد.
صالحي در پايان خاطر نشان کرد: زماني که ارز در کشور بالا ميرود تمام اقلام و کالاهاي ضروري و غير ضروري افزايش قيمت پيدا ميکنند، به خصوص دارو که يک سيستم تورمي دارد تحت تأثير قرار ميگيرد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.