اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

هزينه درمان ديابت در کشور 70 برابر بودجه ورزش

مشاور وزير ورزش و جوانان گفت: امروز هزينه درمان ديابت در ايران 70 برابر کل بودجه ورزش است؛ اين آمار هشدار جدي است که بايد مورد توجه قرار گيرد.

هزينه درمان ديابت در کشور 70 برابر بودجه ورزش

رضا شجيع در همايش يک روزه «طبيعت و تن» در مشهد افزود: پيشگيري بايد در همه محورها مورد توجه قرار گيرد، چرا که اگر پيشگيري بر درمان مقدم شمرده نشود، ما شاهد ورشکستگي حوزه درمان خواهيم بود.

وي ادامه داد: به گفته پدر علم پاتولوژي ( رادولف ويرشو)، سرطان دو دليل دارد، دليلي که زير ميکروسکوپ مشخص ميشود و ديگري دليل رويکردها و سياستهاي سرطانزا است.

مشاور وزير ورزش بيان کرد: در حل مسائل و مشکلات يکي از موضوعات مهم و اوليه اين است که مسئله و مشکل براي مردم ملموس و قابل درک باشد.

وي ادامه داد: در دهه 70 کمپينهاي زيادي در دنيا براي تاثير CFC بر لايه اُزن و سرطانزايي برگزار شد؛ يک دهه تلاش کردند و به جايي نرسيد و در نهايت يک محقق دليل اين ناکامي را عدم ملموس بودن مسئله براي مردم ذکر کرد.

شجيع گفت: اين محقق معتقد بود مردم درکي از لايه ازن ندارند و به جاي لايه ازن از سوراخ ازن استفاده کنيد، اگرچه علمي نيست اما مسئله را براي مردم ملموس ميکند و همين اتفاق هم افتاد، بنابراين مردم اگر مشکل را لمس کنند بهتر ميتوانند در حل آن کمک کنند.

وي در ادامه خاطر نشان کرد: متخصصاني در کشور هستند که جريانهاي اقتصادي را تئوريزه ميکنند و کار آنها اين است که، هرکجا سياستي ايجاد ميشود، به دنبالش يک جريان اقتصادي هم شکل گيرد.

مشاور وزير ورزش بيان کرد: جريانهاي اقتصادي پشتيبان ساخت سياستهايي شدند که سلامت مردم را تهديد ميکند، به عبارتي اين پارادوکس صنعت سلامتي است.

وي ادامه داد: امروز با سياستهايي مواجه هستيم که ضد سلامتي مردم است، مثلا سياست اتوبان سازي، سياست بزرگ کردن شهرها و سياست ساختمانهاي کبريتي که همه سياستهاي شکستخوردهاي بوده است و امروز سلامت جامعه را به خطر انداخته است.

شجيع تاکيد کرد: جريانهاي اقتصادي نه تنها صحبت متخصصان را نشنيده ميگيرند بلکه به وسيله متخصصان غيرمتعهد، رفتارهاي خود را تئوريزه ميکنند و حتي به ايدههاي درست محيط زيستي، برچسب سياسي ميزنند و مانع اجراي آن ميشوند.

وي با انتقاد از اينکه سياستزدگي در حوزه سلامت گريبان ما را گرفته است، ادامه داد: راهکار اول اينکه بايد جلو تصميمات پشت پرده و در خفا گرفته شود و تمام تشکلها در سياستگذاريها سهيم باشند؛ راهکار دوم پيشگيري بر اقدام و درمان مقدم شمرده شود.

مشاور وزير ورزش با اشاره به اينکه در حوزه سلامت، موازنه پيشگيري و درمان به هم ريخته است، اظهار کرد: آنقدر در حوزه درمان بيمارستان ساخته شده و هزينه و سرمايهگذاري کردهايم که توازن حوزه درمان و پيشگيري به هم خورده است.

شجيع گفت: اقتصادي شدن فرآيند درمان و جريانهاي اقتصادي پشت آن، با جريانهاي پيشگيري مقابله ميکند؛ از اين رو بايستي گفتمان پيشگيري به يک گفتمان فراگير در کشور تبديل شود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.