اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نقش بنزين ها در ابتلا به سرطان در ايران

استعمال دخانيات مي‌تواند موجب تغييرات ابتدايي در سلول‌هاي دستگاه تنفس شود و به ايجاد تغييرات غيرقابل برگشت منجر شود. آلودگي هوا قطعا در ابتلا به سرطان دخالت چشمگير دارد و بنزين هايي که در کشور استفاده مي‌شود، چون پالايش صحيح در آن اعمال نمي‌شود در ابتلا به سرطان نقش مهمي دارند.

نقش بنزين ها در ابتلا به سرطان در ايران

عضو هيات علمي و استاد پيشکسوت دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: بنزينهايي که در کشور استفاده ميشود، چون پالايش صحيح در آن اعمال نميشود، در ابتلا به سرطان نقش مهمي دارند.

 به گزارش ايلنا، «محمدرضا قوام نصيري» در خصوص وضعيت ابتلا به سرطان در کشور گفت: به طور کلي عامل اصلي سرطان شناخته شده نيست و برخي از فاکتورهاي ايجاد کننده سرطان ژنتيک هستند و به فرزندان منتقل ميشود مانند آنچه که بيشتر در سرطان کودکان اتفاق ميافتد. عامل بعدي ايجاد سرطان تضعف سيستم ايمني بدن است که عامل بسيار مهمي است و ميتواند به دليل تغذيه نامناسب باشد که بر فقدان سيستم ايمني بدن تاثير دارد و وقتي بدن ضعيف شود سرطان ميتواند رشد کند.

وي ادامه داد: آلودگي هوا و دخانيات هم عواملي هستند که ميتوانند در بروز سرطان نقش ايفا کنند. همچنين تغذيه بد و استفاده از غذاهاي کنسروي و مواد نگهدارنده که به آنها زده ميشود، ميتواند در بروز سرطان نقش داشته باشد.

 

آلودگي هوا قطعا در ابتلا به سرطان دخالت چشمگير دارد

 

وي افزود: استعمال دخانيات ميتواند موجب تغييرات ابتدايي در سلولهاي دستگاه تنفس شود و به ايجاد تغييرات غيرقابل برگشت منجر شود. آلودگي هوا قطعا در ابتلا به سرطان دخالت چشمگير دارد و بنزينهايي که در کشور استفاده ميشود، چون پالايش صحيح در آن اعمال نميشود در ابتلا به سرطان نقش مهمي دارند.

 عضو هيات علمي و استاد پيشکسوت دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصريح کرد: در بين خانمها سرطانهاي شايع که وجود دارد سرطان سينه و سرطان دستگاه تناسلي است، اين نوع سرطانها در قسمتهاي مختلف دنيا از جمله جاهايي که آلودگي هوا وجود ندارد، مانند آب و هواي مديترانه که معروف است و همچنين در اين مناطق که تغذيه صحيح وجود دارد و عمدتا مواد غذايي دريايي است و بيشتر ماهي و صدف مصرف ميکنند آمار ابتلا به سرطان بسيار کاهش مييابد.

 

اگر استرسها به خاطر شرايط اقتصادي کم شود، شاهد کاهش ابتلا به سرطان خواهيم بود

 

به گفته وي سرطانهاي دستگاه گوارش مانند روده بزرگ که در امريکا، اروپا و حتي در ايران رو به افزايش است ناشي از عوامل مختلفي هستند. اگر مردم کشورمان تغذيه مناسب را رعايت کنند و استرسها بخاطر شرايط اجتماعي و اقتصادي کاهش يابد، قطعا در کاهش ابتلا به سرطان تاثيرگذار خواهد بود.

 قوام نصيري با بيان اينکه درمانهاي قديمي شيمي درماني به سمت تارگت تراپي يا هدفمند درمان کردن سوق پيدا کرده است، گفت: در همه جاي دنيا داروهاي جديد ضد سرطان گران است و داروهاي سرطان از ابتدا گران بودند، اما در روشهاي جديد درمان يا هدفمند درماني، چون داروها بيشتر روي سلولهاي سرطاني تمرکز ميکنند و کمتر به سلولهاي بافتهاي مختلف بدن که طبيعي هستند آسيب وارد ميکند، عوارض تاثير دارو بر روي بافتهاي طبيعي بدن کمتر ميشود و در نتيجه اثر دارو روي سلولها و بافت سرطاني بيشتر ميشود؛ بنابراين اين داروهاي جديد افزايش قيمت دارند و گران هستند.

 

مرگ و مير ناشي از سرطان در کشور کاهش پيدا کرده است

 

وي با بيان اينکه مرگ و مير ناشي از سرطان در کشور کاهش پيدا کرده است، گفت: از 10 سال گذشته تا به حال شاهد پيشرفتهايي در حوزه درمان سرطان در کشور هستيم و در حوزه راديوتراپي دستگاههاي جديد وارد کشور شده است که اشعههاي اين دستگاههاي جديد روي تورمورها تمرکز بيشتري دارند و دقيقا روي تومور تمرکز ميکنند.

 او ادامه داد: همچنين در اين 10 سال داروهاي جديدي در کشور عرضه شده که ميتوانند همراه راديوتراپي استفاده شوند که اثر راديوتراپي را تشديد ميکنند و روي سلولهاي تومورهاي بدخيم تمرکز دارند و کمتر به سلولهاي سالم آسيب وارد ميکنند، اما اين روش درماني در دنيا از 3 دهه گذشته آغاز شده است. کشورهاي غربي آزمايشات را در فازهاي مختلف فاز يک، دو و سه کلينيکال انجام دادند و سپس روي انسان آزمايش کردند و ما کارهايي که آنها انجام ميدهند را پيگيري ميکنيم يعني ديگر از ابتدا شروع نميکنيم.

 

مردم مراحل اوليه غربالگري سرطان را انجام نميدهند

 

اين سرطانشناس خاطر نشان کرد: يکي از مشکلاتي که وجود دارد اين است که اطلاعرساني در حوزه سرطان به خوبي انجام نميشود اگرچه بسيار پيشرفت کرده است. در مراکزي مانند معاونت بهداشت، انجمن سرطان کشور، انجمن راديو انکولوژي کشور اطلاعرساني انجام ميشود و اقدامات خوبي انجام شده، اما مردم هنوز هم آگاهي کافي ندارند و مانند خارج از کشور مراحل اوليه غربالگري را انجام نميدهند تا بلافاصله پس از تشخيص مراجعه کنند.

آمار مرگ و مير سرطان به دليل تشخيص ديرهنگام بالا ميرود

 

عضو هيات علمي و استاد پيشکسوت دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: وقتي سرطانهاي شايع در کشور دير تشخيص داده ميشود و بيماري پيشرفت ميکند، چون تومورها پيشرفته هستند و عوارض بيشتري دارند، هزينههاي درمان و جراحي سرطان نيز بسيار بيشتر ميشود، لذا آمار مرگ و مير ناشي از ابتلا به سرطان به دليل تشخيص ديرهنگام بالا ميرود.

 

غربالگري سرطان بايد در کشور گسترش يابد

 

قوام نصيري درباره اقدامات ضروري براي کاهش آمار مرگ و مير ناشي از سرطان گفت: براي کاهش مرگ و مير در اثر ابتلا به بيماري سرطان روش غربالگري در کشور بايد گسترش يابد، چون سرطانهاي شايع مانند سرطان سينه در خانمها و سرطان پروستات در آقايان، سرطان روده بزرگ و سرطان ريه را ميتوان در مراحله اوليه تشخيص داد و درمان صورت گيرد. در مراحله اوليه تشخيص نمونه برداري و سلولشناسي با ميکروسکوپ معمولي انجام ميشود و در مرحله بعد اگر ضروري و مشکوک به سرطان بود استفاده از ميکروسکوپ الکتروني صورت ميگيرد.

 وي ادامه داد: براي تشخيص سرطان پروستات در آقايان ميتوان به کلينيکهايي که در کشور وجود دارد و کم نيستند مراجعه کرد. آقايان براي تشخيص ميتوانند سالانه دو بار تست انجام دهند. در سرطانهاي ابتدائي پروستات آنتي ژنهايي که سلولهاي سرطاني ترشح ميکنند اندازه گيري ميشود و براي ديگر سرطانهاي شايع اقدامات تشخيصي کلونينگ از نوع راديوگرافي و راديولوژي مانند اولترا سونوگرافي انجام ميشود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.