اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس سازمان نهضت سوادآموزي خبر داد:

18ميليون بي‌سواد و کم‌سواد در کشور وجود دارد

رئيس سازمان نهضت سوادآموزي اعلام کرد: در 45سال گذشته ميزان سواد در ايران از 47.5درصد به 97درصد رسيده است، بااين‌حال همچنان 18ميليون بي‌سواد و کم‌سواد و 900هزار بازمانده از تحصيل در کشور وجود دارند.

18ميليون بي‌سواد و کم‌سواد در کشور وجود دارد

به گزارش تسنيم، عبدالرضا فولادوند؛ رئيس سازمان نهضت سوادآموزي، در نشست خبري خود با رسانهها اظهار کرد: امام خميني(ره) در سال 1358 فرمان ريشهکني بيسوادي را صادر کردند.

وي افزود: يونسکو چهار تعريف از سواد ارائه کرده است؛ نخست، توانايي خواندن و نوشتن بهزبان مادري که از 45 سال پيش آن را ارائه ميدهيم. دوم، استفاده از کامپيوتر و آشنايي با زبان، سوم، داشتن 12 مهارت و چهارم، استفاده از اين مهارتها براي ايجاد تغيير.

فولادوند گفت: درصد سواد در کشور از 47.5 درصد در سال 1355 به 97 درصد رسيده است، باسوادي زنان 2.5 برابر رشد کرده است و ميزان سواد در روستاها نيز بهطور چشمگيري افزايش يافته است.

وي اضافه کرد: در زندانها کلاسهاي سوادآموزي برگزار ميشود و حتي براي باسوادي اتباع خارجي نيز اقداماتي صورت گرفته است.

 

در اين 45 سال، 11 ميليون نفر سواد آموخته و مدرک دريافت کردهاند

 

رئيس سازمان نهضت سوادآموزي خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه تکليف شده است که اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزي که در سال 1363 تدوين شده بود، بازنگري شود و اين کار به مراحل پاياني رسيده است و به مجلس ارسال خواهد شد.

فولادوند گفت: سازمان آموزش بزرگسالان بهصورت هيئت امنايي اداره خواهد شد و هدف آن هماهنگي برنامهريزي، پشتيباني و نظارت بر امور مرتبط با ريشهکني بيسوادي و ارتقاي سواد عمومي است.

وي اضافه کرد: آموزشهاي جديد در اين سازمان بر اساس نيازهاي فردي و اجتماعي جامعه هدف ارائه خواهد شد.

فولادوند افزود: آموزش عمومي بزرگسالان شامل خواندن، نوشتن، حساب کردن و ارتقاي مهارت عمومي تا پايان دوره متوسطه دوم است و بخشي از مشکلات بيسوادي دختران در روستاها و مناطق محروم حل خواهد شد، همچنين، آموزش همگاني و توانمندسازي افراد بر اساس نيازهاي فردي و اجتماعي، از جمله مهارتهاي زندگي، حقوق شهروندي، آداب همسايگي، فناوريهاي نوين و... از ديگر وظايف اين سازمان است.

وي ادامه داد: افراد بيسواد، کمسواد و افرادي که تمايل به گذراندن دورههاي آموزشي دارند، در گروه سني 10 تا 49 سال جزو جامعه هدف محسوب ميشوند.

رئيس سازمان نهضت سوادآموزي درباره وضعيت آموزشياران بيان کرد: افرادي که قبل از سال 92 بهعنوان معلم جذب شدند، پس از آن به استخدام شرکتهاي خصوصي درآمدند که خدمات را به ما ارائه ميدهند و ارتباط مستقيم کاري با ما ندارند.

وي اظهار کرد: طبق مصوبه مجلس، افرادي که در پنج سال گذشته ـ حدود 26 هزار نفر ـ بهمدت يک سال فعاليت داشتند، بهعنوان معلم حقالتدريس جذب شدند و تلاش ميشود اين افراد کنار معلمان خريدخدمات و نيروهاي طرح امين جذب شوند.

فولادوند درباره بيمه آموزشياران ابراز کرد: در انعقاد قرارداد با مؤسسات طرف قرارداد، پرداخت بيمه جزو شروط ما بوده است، برخي شرکتها اين کار را انجام دادهاند، اما درصد کمي تعداد روزهاي تحتپوشش را کاهش دادهاند. افرادي که بيمه براي آنها رد نشده است، بايد اين موضوع را به مناطق گزارش دهند.

وي اعلام کرد: بيشترين بيسوادي در استانهاي مرزي مانند سيستان و بلوچستان و در برخي شهرستانهاي تهران مشاهده ميشود، حدود 920 هزار نفر از اتباع افغانستاني و عراقي نيز آموزش ديدهاند.

فولادوند اظهار کرد: سازمانهاي بينالمللي در زمينه باسوادي اتباع بيگانه کمکهاي اندکي به ايران دارند، در حالي که در ترکيه حدود 400 هزار دانشآموز سوري تحت پوشش سازمان ملل قرار گرفتهاند، اما در ايران تنها يک درصد از هزينهها تقبل شده است.

وي در پايان گفت: تعداد بيسوادان و کمسوادان در کشور 18 ميليون نفر است و سازمان آموزش بزرگسالان ميتواند اين افراد را آموزش دهد. اکنون 450 هزار بازمانده از تحصيل در دوره ابتدايي داريم که هر سال به اين تعداد افزوده ميشود، بنابراين، سازمان نهضت سوادآموزي بايد تقويت شود و مأموريتهاي خود را ارتقا دهد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.