اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

موج جديد بيکاري با قطع اينترنت

پس از گزارش جديد مرکز آمار ايران مبني بر کاهش نرخ بيکاري، محدود کردن فعاليت اقتصادي در فضاي مجازي از سوي دولت موجب نگراني فعالان اقتصادي و صاحبان کسب و کار هاي آنلاين شده است. همواره در اعلام وضعيت آمار اشتغال و بيکاري، چالش و اختلاف نظر‌هاي زيادي وجود دارد، اما در برخي موارد موضوعات جديد در بحث افزايش نرخ بيکاري در کشورتأثير گذار بوده است.

موج جديد بيکاري با قطع اينترنت

فعالان اقتصادي و کارشناسان بخشهاي مختلف اقتصاد ايران معتقدند؛ قطع اينترنت، توليد در نيمي از بخشهاي اقتصاد اکشور را محدود ميکند بهطوريکه نرخ رشد اقتصادي بهطور چشمگير کاهش مييابد.همچنين قطعي اينترنت به توليد که قطعا اثرات مخربي نظير افزايش بيکاري را در پي دارد، افت تقاضا و کاهش توليد و افزايش بيکاري را در بستر اجتماع فراهم مي کند.

در همين رابطه حميد حاجاسماعيلي کارشناس حوزه کار ميگويد: شايد در برخي موارد نرخ بيکاري خيلي بالايي در کشور اعلام نشود، اما اين نشان از وضعيت مطلوب کسب و کار و توسعه اقتصاد نيست بلکه نشانگر رشد ناکافي جمعيت فعال کشور است.حاجاسماعيلي گفت: پس از يک دوره نسبتاً طولاني محدوديتهاي کرونايي در کشور رفع شد و انتظار براي بازگشت رونق به کسب و کارها به ويژه در بخش خدمات بالاگرفت، اما متأسفانه اين روزها با اعمال فيلترينگ و قطعي اينترنت نگرانيهاي زيادي در اين بخش ايجاد شده است. اين وضعيت باعث از بين رفتن تعداد زيادي مشاغل و افزايش بيکاري شد.

وي تصريح داشت: وزارت کار نميتواند ادعا کند که نرخ اشتغال مبتني بر برنامههاي اشتغالزايي افزايش پيدا کرده است؛ چون بخشي از احياي مشاغل به رفع محدوديتهاي کرونايي در بخش خدمات مربوط ميشود وهمين موضوع باعث بازگشت رونق دوباره به بخشهاي گردشگري، حملونقل و افزايش معاملات در بستر اقتصاد ايجاد کرد.

کارشناس حوزه کاربا اشاره به اينکه چرا اصلا جمعيت فعال نسبت به کل جمعيت کشور رشد چنداني نميکند، گفت: مرکز آمار ايران افرادي که مشارکت اقتصادي دارند يا کارجو هستند را جزو جمعيت فعال به حساب ميآورد، در صورتي که اسامي خيلي از افراد مانندزنان که وضعيتشان طي سالهاي گذشته به واسطه تغييرات اجتماعي و اقتصادي دچار تغييرات وسيعي شده، ثبت نميشود.وي تصريح داشت: در صورتي که با پديدههاي اجتماعي، چون بالا رفتن سن اشتغال، افزايش آمارطلاق يا مشکلات اقتصادي، زنان جزو کارجويان جدي در کشور ميباشند.

حاجاسماعيلي گفت: نرخ بيکاري بهويژه در بخش جوانان فارغالتحصيلان و زنان بسياربالاست. مدتي است که متوليان و صاحبان قدرت در کشور از ايجاد مشاغل جديد و تحول در بخش اشتغال کشور خبر ميدهند و همواره بر حمايت از شغلهاي نوين تأکيد دارند.حاج اسماعيلي تأکيد کرد: اما بر خلاف اين ايده و طرح توسعه اشتغال در کشور، امروز شاهد قطع اينترنت و فيلترينگ شبکههاي مجازي از سوي دولت هستيم.

اين کارشناس حوزه کار گفت: قطعاً نبود اينترنت بسياري از فعاليتها و کسب و کارهاي آنلاين در کشور را دچار مشکل کرده است تا جايي که طبق برآوردها تنها در مدت زمان يک ماه گذشته دقيقاً پس از قطع اينترنت و فيلتر شدن برخي شبکههاي مجازي حدود 350 هزار شغل آنلاين تعطيل شده اند.اين فعال کارگري گفت: وزارت کار و تعاون کشور بدون وزير است و اين بيشترين آسيب را به کسب و کارها وارد کرده است. در حال حاضر نه وزارت کار نه وزارت ارتباطات پاسخگوي چرايي و چگونگي جبران خسارت وارد شده از قطعي اينترنت نيست.وي با اشاره به اينکه با وجود قطعي اينترنت و فيلترينگ، قطعا به بخش خدمات آسيبهاي جدي وارد شده است، گفت: با توجه به رويکرد جديد فعاليتهاي اقتصادي در دنيا يکي از فرصتهاي خوب براي رونق اشتغال، استفاده از بستر اينترنت و فضاي مجازي است.

به گفته حاج اسماعيلي؛ خيلي از مشاغل در فضاي مجازي شکل گرفته اند و همين باعث کاهش هزينهها شده و بهرهروي در اين بخشها افزايش يافته که نکته مهمتر اين است با علايق جوانان، مشاغل جديد در اين فضا ايجاد خواهد شد.وي تصريح داشت: با توجه به سرعت شکل گيري ايجاد شغل در فضاي مجازي، به جاي آماده سازي زيرساخت ها، محدوديتها در خارج کردن شبکهها و اينترنت از خدمت رساني بيشتر شده که باعث آسيبهاي فراوان به کسبوکارهاي کوچک، متوسط و حتي بزرگ شده و تعطيلي کسب و کارها را به همراه داشت.وي گفت: با ادامه وضعيت قطعي اينترنت و فيلتر شدن شبکههاي مجازي شغلهاي زيادي تعطيل شدند و در نتيجه افزايش نرخ بيکاري را ميتوان حاصل سياست دولت دانست.

منبع: اقتصاد 24

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.