نهاد رسمي امور ديني مسلمانان در قرقيزستان از ممنوعيت پوشش کامل بدن موسوم به نقاب حمايت کرده است؛ اقدامي که در راستاي تلاش مقامات آسياي مرکزي براي مقابله با رشد افراطگرايي صورت ميگيرد.
قرقيزستان، کشوري با اکثريت مسلمان، اوايل سال جاري قانوني را به تصويب رساند که استفاده از نقاب (پوششي که بيشتر بدن و چهره زنان به جز چشمها را ميپوشاند) ممنوع ميکند بر اساس اين قانون، افرادي که با اين نوع پوشش در انظار عمومي ديده شوند، مبلغي تا معادل حدود 230 دلار آمريکا جريمه خواهند شد؛ مبلغي که بيش از نيمي از متوسط درآمد ماهانه در اين کشور است.
اداره روحانيت مسلمانان قرقيزستان در بيانيهاي در اين خصوص اعلام کرد: نقاب، پوششي بيگانه براي جامعه ماست. ممکن است افرادي که چهره خود را ميپوشانند، مهاجمان بالقوهاي باشند که امنيت عمومي را تهديد ميکنند. بنابراين ضروري است که چهره افراد قابل مشاهده باشد تا هويتشان مشخص شود.
صدر جباروف، رئيسجمهور قرقيزستان، که اين قانون را در ماه ژانويه امضا کرد، نيز در گفتوگويي با تلويزيون اين کشور گفت: زنان در فرهنگ ما هرگز برقع يا نقاب نميپوشيدند. اين تصميم، اقدامي مهم براي حفظ امنيت عمومي کشور است.
در سالهاي گذشته، موارد افراطگرايي در آسياي مرکزي افزايش يافته و در بازه زماني 2013 تا 2015 هزاران نفر از شهروندان آسياي مرکزي به گروههاي جهادي در خاورميانه پيوستهاند.
هرچند نهادهاي ديني در آسياي مرکزي به صورت رسمي مستقل از دولت شناخته ميشوند، اما همچنان ريشه در ساختارهاي حکومتي دوران شوروي دارند و نقش آنها در هماهنگي با سياستهاي دولتي، بهويژه در حوزه مسائل مذهبي، بسيار پررنگ است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.