با فرا رسيدن فصل گرما و ورود سيستمهاي سرمايشي به مدار مصرف در کل کشور، شاهد اضافه شدن 32 تا 35 هزار مگاوات مصرف برق معادل بيش از 40 درصد از کل مصرف برق کشور در اين فصل هستيم.
به گزارش تسنيم، هومن صادقي رئيس گروه فرهنگسازي و آموزش مديريت انرژي ساتبا با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب و رياست جمهوري بارها بر اهميت بهرهوري و صرفهجويي انرژي تأکيد کردهاند، اظهار کرد: مقام معظم رهبري در سياستهاي کلي اصلاح الگوي مصرف، بهرهوري انرژي را يکي از راهبردهاي اساسي کشور دانستهاند و همچنين رياست جمهوري بارها بيان کردهاند که در شرايط فعلي، بهرهوري انرژي و کاهش شدت مصرف، اولويت نخست در حل چالش ناترازي انرژي است.
وي بر ضرورت اصلاح رويه در مصرف انرژي کشور تاکيد کرد و ادامه داد: اگر نگاهي به آمار جمعيت و مصرف انرژي در کشور بيندازيم، ميبينيم که ايران با داشتن تنها يک درصد جمعيت دنيا، حدود 2.7 درصد انرژي دنيا را مصرف ميکند و به يکي از بزرگترين مصرفکنندگان انرژي در جهان تبديل شده است.
صادقي افزود: همچنين به لحاظ مصرف انرژي، ايران هفتمين کشور دنيا است و بالاتر از ايران، کشورهاي چين و هند هر کدام با جمعيتي بالغ بر يکميليارد و 400 ميليون نفري، آمريکا با 400 ميليون نفر، برزيل با 210 ميليون نفر، روسيه با 143 ميليون نفر تا ژاپن 120 ميليون نفري قرار دارند.
صادقي با بيان اينکه که شدت مصرف انرژي ايران 2 تا 3 برابر ميانگين جهاني است، تصريح کرد: از آنجا که مصرف انرژي تابع سطح رفاه، فناوري تجهيزات و استفاده بهينه از انرژي است، براي اينکه مصرف بهينه کشورها را با شاخص مناسبتري مقايسه کنيم، از شاخص شدت مصرف انرژي که بيان ميکند کشورها از يک واحد انرژي چقدر محصول توليد ميکنند، استفاده ميکنيم.
رئيس گروه فرهنگسازي و آموزش مديريت انرژي ساتبا خاطرنشان کرد: خروجي اين شاخص نشان ميدهد که شدت مصرف انرژي ايران 2 تا 3 برابر ميانگين جهاني است. اين عدد با فاصله زياد، بالاتر از حداقل استانداردهاي مصرف انرژي در دنيا قرار دارد و نتيجه اين گونه مصرف، عاملي بسيار موثر جهت فشار حداکثري بر منابع، وابستگي شديد به يارانههاي سنگين و آسيبپذيري مضاعف اقتصادي است.
وي اضافه کرد: مصرف گاز طبيعي در کشور ما سالانه 250 ميليارد متر مکعب است که به تنهايي از نصف مصرف 27 کشور عضو اتحاديه اروپا بيشتر است، به عبارتي ما 60 درصد 27 کشور عضو اتحاديه اروپا با جمعيتي 450 ميليوني و اقتصادي که در رتبه دوم دنياست، انرژي مصرف ميکنيم.
رئيس گروه فرهنگسازي و آموزش مديريت انرژي ساتبا با اشاره به افزايش 32 تا 35 هزار مگاوات مصرف برق با فرا رسيدن فصل بهار و به دنبال آن فصل تابستان، تصريح کرد: با آغاز ورود سيستمهاي سرمايشي به مدار مصرف در خطه زيباي جنوب کشور و در ادامه آن در کل کشور، شاهد اضافه شدن 32 تا 35 هزار مگاوات مصرف برق خواهيم بود که اين ميزان معادل 40 تا 50 درصد از کل مصرف برق کشور در اين فصل است. اين ميزان مصرف سيستمهاي سرمايشي در کشور با کل مصرف کشوري مثل مصر با جمعيتي بيش از 107 ميليون نفر و اوج کل مصرف برق در حدود 31.9 هزار مگاوات و يا کل مصرف برق پاکستان با جمعيت حدود 240 ميليون نفري، برابري ميکند.
صادقي ادامه داد: در اين رابطه ساتبا در نظر دارد در فاز اول با تعويض يک ميليون کولر گازي فرسوده با کولرهاي گازي راندمان بالا و تعويض 5 ميليون الکتروموتور کولر آبي کم بازده با الکتروموتورهاي پربازده القايي (مغناطيس دائم) يا BLDC از طريق ماده 12 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير نسبت به کاهش 3000 مگاوات از بار شبکه در پيک مصرف برق اقدام کند.
وي عنوان کرد: در اين زمان و در شرايط تحريم ظالمانه، بهرهوري پايين انرژي، يکي از مهمترين عوامل، هدر رفت منابع کشور است و بدون اصلاح اين وضعيت، توسعه پايدار و خروج از بسياري از ناترازيها ممکن نخواهد بود؛ ارتقاي بهره وري انرژي ميتواند ميزان يارانه پنهان انرژي در کشور را که بيش از 100 ميليارد دلار در سال است و معادل چندين برابر بودجه عمراني کشور است را کاهش داده و منابع مالي را براي توسعه زيرساختهاي حياتي کشور آزاد کند که اين امر نشاندهنده ضرورت جدي گرفتن هشدار مقام معظم رهبري و اجراي دقيق قوانين مصوب حوزه بهينه سازي و ارتقاي بهرهوري انرژي و استفاده از فناوريهاي کارآمدتر به خصوص با اولويت بخش ساختمان و سيستمهاي سرمايشي و گرمايشي براي عبور از ناترازيهاي تابستانه و زمستانه در کشور است؛ بنابراين اجراي دقيق قوانين مصوب حوزه بهينه سازي، ارتقاي بهرهوري انرژي و استفاده از فناوريهاي کارآمدتر به خصوص با اولويت بخش ساختمان و سيستمهاي سرمايشي جهت عبور از ناترازيهاي تابستانه در کشور ضروري است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.