معاون محيط زيست انساني رييس سازمان حفاظت محيط زيست کشور گفت: مديريت واحد طرح احياي درياچه اروميه بايد در اسرع وقت توسط دولت تعيين تکليف شود.
صديقه ترابي در مراسم توديع و معارفه سرپرست جديد اداره کل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي، با اشاره به اهتمام ويژه دولت چهاردهم به موضوع وضع بغرنج درياچه اروميه، افزود: در اين خصوص جلسات بسيار مهم و کارشناسي در سطح معاون اول رييس جمهوري در جريان است، اما بايد با جمع بندي اصل مطالب نسبت به مشخص کردن مديريت اين درياچه اقدام شود.
وي با تاکيد بر اينکه همه دستگاه ها و عموم مردم در موضوع درياچه اروميه وظيفه دارند، اظهار کرد: در هر حال بايد نگاهي به گذشته داشته باشيم تا متوجه شويم چه کرديم که امروز با اين شرايط نامناسب درياچه اروميه روبرو هستيم و طبق آيات قرآني ناسپاسي از نعمات الهي همچون آب و خاک يکي از دلايل شرايط کنوني است.
ترابي پيگيري وضعيت درياچه اروميه در سطح ملي را لازم و ضروري خواند و يادآور شد: در عين حال مديريت هاي استاني نيز بايد در اين خصوص فعال شده و نسبت به اجراي طرح هاي پيشنهادي وارد عمل شوند.
وي گرد و غبارهاي نمکي را از جمله چالش هاي مهم زيست محيطي ناشي از خشک شدن درياچه اروميه دانست و گفت: آذربايجان شرقي به علت شرايط خاص اقليمي و موقعيت جغرافيايي و جهت وزش بادها در بستر درياچه بيشتر از ساير استان هاي همجوار در معرض آسيب است.
ترابي منابع آبي و سفره هاي زيرزميني را از چالش هاي عمده زيست محيطي آذربايجان شرقي دانست و با بيان اينکه حوضه هاي آبريز منطقه از آب هاي زيرزميني تهي شده اند، ادامه داد: تمام اين مسايل ناشي از نحوه استفاده از آب و خاک در سال هاي گذشته است که انواع چالش هاي زيست محيطي همچون آلودگي هوا، تغييرات اقليمي و افزايش دما از نتايج اين موضوع است.
وي به موضوع رودخانه هاي آذربايجان شرقي به خصوص رود ارس اشاره و با تاييد آلودگي هاي آن، گفت: کيفيت اين رودخانه براي ايران به دليل استفاده هاي کشاورزي و شرب از اهميت بسيار بالايي برخوردار است که بايد مراقبت هاي لازم و کافي از آن صورت بگيرد.
ترابي مزيت هاي محيط زيست آذربايجان شرقي را بيشمار دانست و با اشاره به وجود جنگل هاي بکر و زيباي ارسباران در اين استان، افزود: اينکه در سال هاي اخير پايش هوشمند اين جنگل ها به انجام رسيده است، دستاوردي بزرگ و مهم به شمار مي رود که شايد در سطح کشور معدود جنگل هايي است که به اين طريق پايش زيست محيطي مي شود.
وي به آلودگي هواي تبريز نيز اشاره و اضافه کرد: عمده ترين دليل اين آلودگي به صنايع متحرک و به خصوص تردد خودروهاي سواري در سطح شهر است که بايد تمهيدات خاصي در اين خصوص از سوي دستگاه هاي اجرايي و شهرداري به انجام برسد.
ترابي صنايع و وجود نيروگاه هاي مختلف در آذربايجان شرقي و تبريز را از ديگر منابع آلوده کننده هواي اين شهر بيان کرد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.