محدوديت گسترده اينترنت در پي حمله رژيم صهيونيستي باعث کاهش چشمگير مصرف برق در کشور شد. محمد الهداد، معاون شرکت توانير، اعلام کرد که همزمان با اختلالات اينترنتي، بيش از 2400 مگاوات از بار مصرفي شبکه برق کاسته شد؛ رقمي که معادل حدود 15 درصد ناترازي برق کشور در تيرماه است.
به گزارش خبرنگار علم و پيشرفت، اين کاهش ناگهاني، نهفقط يک اتفاق فني بلکه نشانهاي از يک معضل بزرگتر است، مصرف برق سنگين توسط مزارع استخراج رمزارز. معضلي که اگرچه نهادهايي مانند وزارت نيرو و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مسئول ساماندهي آن هستند، اما بنا به گزارشها، وزارت ارتباطات همکاري مؤثري در اين زمينه نداشته است.
بر اساس گزارش توانير، بيش از 900 هزار دستگاه ماينر غيرمجاز در نقاط مختلف کشور از انبارها و کارخانهها گرفته تا ساختمانهاي مسکوني و حتي ادارات دولتي برق مصرف ميکردند. اين دستگاهها که به شدت به برق و اينترنت پايدار وابستهاند، هر زمان که برق يا اينترنت قطع ميشود، خاموش ميشوند.
جالب است که تحليلگران بينالمللي نيز کاهش نرخ هش بيتکوين را در دوره قطعي اينترنت ايران تأييد کردهاند؛ کاهش از 943 به 861 اگزاهشبرثانيه که نشان ميدهد بخش قابل توجهي از توان پردازشي شبکه جهاني بيتکوين از ايران خارج شده است.
برخورد با ماينرهاي غيرمجاز بر عهده کارگروه ساماندهي ماينرهاست که اعضاي آن شامل وزارت نيرو و وزارت ارتباطات ميشوند اما گزارشات قبلي حاکي از آن است که وزارت ارتباطات همکاري کامل و لازم را با اين کارگروه ندارد.
به گفته منابع مطلع، ممکن است يکي از دلايل اصلي مقاومت و عدم همکاري کامل وزارت ارتباطات با اين کارگروه، احتمال انتفاع از فروش اينترنت بينالملل باشد.
اين عدم همکاري عملاً فرآيند شناسايي و مقابله با ماينرهاي بزرگ را مختل کرده و موجب شده بخشي از اين معضل در سايه باقي بماند.
حال که محدوديت اينترنت بهطور ناخواسته بخشي از واقعيت پنهان مصرف برق را آشکار کرده، اين پرسش پيشروست، تا کي قرار است حل بحران برق، گروگان ماينرهاي غيرمجاز و تعلل نهادهاي مسئول باشد؟
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.