رئيس بخش عفوني بيمارستان امام خميني (ره) و نيز متخصص بيماريهاي عفوني درخصوص شيوع ويروسي که باعث قرمزي و التهاب چشم ميشود و نگراني مردم را در پي داشته است، توضيح داد.
در اين گزارش به بررسي دليل التهاب و قرمزي چشم که در حال حاضر بسيار شايع شده پرداخته شده و نکاتي در رابطه با عوارض عفونتهاي تنفسي براي چشم، راههاي پيشگيري و همچنين نکاتي که بايد رعايت شود، بيان شده است.
مطالبي در فضاي مجازي در حال دست به دست شدن که در آنها برخي از افراد ادعا ميکنند ويروسي با نام «کروناي چشمي» از طريق اشک چشم و بزاق دهان سرايت پيدا ميکند و منجر به سوزش، خارش، قرمزي و التهاب چشم ميشود و ممکن است در حال حاضر تعداد زيادي از افراد با اين عارضه رو به رو باشند.
اين ويروس خوشخيم است
در همين رابطه مسعود مرداني متخصص بيماريهاي عفوني و فلوشيپ فوق تخصصي عفوني در بيماران نقص ايمني، با اشاره به اينکه عفونتهاي تنفسي فوقاني با علائمي نظير تب، سرفه، تنگي نفس، آبريزش بيني، عطسه و سردرد بروز پيدا ميکنند، توضيح داد: گروهي از ويروسها به نام آدنوويروسها ـ علاوه بر سيستم دستگاه تنفسي ـ چشم را نيز درگير ميکنند و ممکن است قرمزي و التهاب چشم را به همراه داشته باشند و موجب شوند از چشم ترشحات چرکي خارج شود.
اين پزشک متخصص با بيان اينکه همزماني علائم چشمي با علائم دستگاه تنفسي نشانه عفونت آدنوويروسي است، افزود: خوشبختانه اين ويروس خوشخيم است و معمولا بين 5 تا 7 روز بهبود پيدا ميکند و احتياج به مصرف آنتيبيوتيک نيز ندارد و در اغلب بيماران منجر به آسيب به چشم نميشود.
قرمزي چشم يکي از تظاهرات کروناست
همچنين حميد عمادي رئيس بخش عفوني بيمارستان امام خميني (ره) و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در اين خصوص گفت: يکي از تظاهرات کاملا شناختهشده کرونا درگيري چشم است که موجب قرمزي چشم ميشود. اما آنچه در حال حاضر بيشتر بين مردم شيوع دارد کرونا نيست و آدنوويروس است که ويروسي شناختهشده است و ممکن است عوارضي را به همراه داشته باشد. اين ويروس بسياري مسري است و ميتواند سبب درگيري چشم شود.
وي با اشاره به اينکه عفونتهاي آدنوويرسي ميتواند سبب عوارضي جدي براي چشم از جمله خشکي چشم شود، ادامه داد: از آنجا که اين ويروس بسيار مسري است، افرادي که به اين ويروس مبتلا شدهاند بايد مراقب باشند حولهشان مورد استفاده اشخاص ديگر قرار نگيرد و کسي روي بالشتشان نخوابد چراکه تماس مستقيم ميتواند سبب انتقال اين بيماري شود و بهراحتي تمام اعضاي خانواده را درگير کند. از اين رو همه بايد در درجه اول نکات بهداشتي را رعايت کنند که گرفتار نشوند.
اين متخصص بيماريهاي عفوني و گرمسيري، ضمن بيان اينکه افرادي که درگيري چشمي پيدا ميکنند لازم است حتما توسط چشم پزشک معاينه شوند چراکه بايد چشم بيمار به طور دقيق معاينه شود، عنوان کرد: التهاب شديدي که در چشم وجود دارد توسط قطرههاي کورتون چشمي کنترل ميشود. اين عفونت در نهايت بهبود مييابد و درمان شناختهشدهاي ندارد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.