اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيسي، معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي:

قرص‌هاي باشگاه بدنسازي، عامل ناباروري نسل جوان!

رئيسي، معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي به مناسبت هفته ملي جمعيت با اشاره به اينکه تعداد مواليد کشور نسبت به سال گذشته 7 درصد کاهش يافته است گفت: بيشترين فرزندآوري در استان‌هاي تهران، خراسان رضوي و سيستان و بلوچستان بوده است.

19:42
قرص‌هاي باشگاه بدنسازي، عامل ناباروري نسل جوان!

عليرضا رئيسي در اين نشست با بيان اينکه تعداد زوجهاي نابارور در کشور بين 3 تا 4 ميليون نفر است، گفت: ايجاد مراکز ناباروري بسيار خوب است اما به تنهايي نميتواند به حل اين مشکل کمک کند.

وي افزود: مصرف بسياري از قرصهاي مورد استفاده در باشگاههاي بدنسازي موجب ناباروري ميشود، بسياري از ناباروريها به دليل عدم کنترل بيماريهاي غيرواگير مثل ديابت موجب و مصرف سيگار هستند.

وي افزود: موضوع کاهش جمعيت بايد به صورت يک سيستم نگاه کرد چرا که اين موضوع ، موضوعي اجتماعي، اقتصادي و حتي امنيتي است.

رئيسي با اشاره به اهميت علامت مادران باردار و نوزادان به حادثه بندر عباس و شهيد رجايي اشاره کرد و اظهار داشت: در اين حادثه ميزان سنجش آلودگيها انجام و مادران باردار نيز شناسايي شدند و اعلام کرديم که از منزل خارج نشوند و در صورت خروج از ماسک استفاده کنند چرا که براي ما مهم است که يک مادر در سلامتي کامل باشد.

وي با بيان اين که مشکل کاهش جمعيت مشکل دنيا است و همه به آن ميپردازند، گفت: اينکه آيا ميتوان افزايش جمعيت را با مهاجرت جبران کرد يا خير از سوي برخي کارشناسان رد شده و معتقدند بايد با فرزندآوري کاهش جمعيت جبران شود.

به گفته وي، کشورهايي از جمله مجارستان 4 درصد توليد ناخالص ملي را براي اين مسأله گذاشت اين درحالي است که کل بودجه بهداشت در ايران، پنج درصد بودجه است.

وي افزود: در مجارستان مادران را از پرداخت ماليات معاف کردند، در کشور ما نيز اين اقدام از اواخر سال گذشته مصوب شده و در حال اجرا است.

رئيسي با بيان اينکه در کره جنوبي و ژاپن نيز کاهش نرخ باروري و روند کاهش جمعيت در همه دنيا هست، گفت: در کره جنوبي و ژاپن هم اينگونه است و ژاپنيها به خاطر اين موضوع هفته کاري را چهار روز کردهاند.

معاون وزير بهداشت درباره اينکه وزارت بهداشت و درمان در بحث اجراي قانون چه کرده است، اظهار داشت: از زمان ابلاغ  قانون ستاد مرکزي تشکيل و 9 کميته تشکيل شد و رصد مستمر دانشگاهها و عملکرد آنها در حال انجام است.

رئيسي گفت: 18 هزار خانه بهداشت، بيش از پنج هزار پايگاه سلامت شهري و روستايي، حضور 54 هزار کارکنان آموزش ديده در حوزه علمي، فعال هستند و حضور فعال 13 هزار و 700 ماما و بيش از 6800 متخصص زنان را شاهد هستيم.

وي با بيان اينکه قانون جواني جمعيت از زمان تصويب تاکنون موجب شده سرعت کاهش جمعيت، کم شود، گفت: تعداد مواليد کشور نسبت به سال گذشته 7 درصد کاهش يافته است.

 

کدام استانها و شهرها بيشترين تولد را داشتند؟

 

وي افزود: بيشترين فرزندآوري در استانهاي تهران، خراسان رضوي و سيستان و بلوچستان بوده و در سال 1403 شهرستانهاي تهران، مشهد، اهواز، شيراز و زاهدان بيشترين آمار مواليد را در بين شهرستانهاي داشتهاند.

رئيسي تأکيد کرد: روند تعداد مواليد در سال 1403 تا 1402، 7 درصد کاهش داشتيم و بيشترين کاهش مربوط به سال 1398 اين که در آن سال 12 درصد کاهش مواليد داشتهايم.

به گفته وي، 60 درصد زناني که ازدواج کرده و در سن فرزندآوري هستند، بين  35 تا 50 سال سن دارند، اينها همان دهه شصتيها هستند؛ متولدين سالهاي 1355 تا 1368 بيشترين خانمهايي هستند که ازدواج کردهاند و اين پيام داده ميشود که بيشترين اقدامات در گروه سني دهه 60 بايد انجام شود.

رئيسي خاطرنشان کرد: سال 1365، تعداد زنان متاهل 10 ميليون نفر بود ولي 2 ميليون فرزند داشتند اما سال 1403، تعداد 16 ميليون خانم متاهل بودند که در سن باروري بوده اما کمتر از يک ميليون فرزند دارند.

وي افزود: زنان گروه سني 25 تا 39 سال بيشترين سهم مواليد را در بين زنان ايراني دارند.

معاون وزير بهداشت گفت: روند تولد فرزند اول و دوم کاهش است اما روند تولد فرزند سوم چهارم و پنجم افزايشي است اما سهم بالايي ندارند.

 

کدام استانها بيشترين ازدواج را داشتند؟

 

رئيسي با اشاره به آمار ازدواج و درصد تغييرات آن اظهار داشت: در سال 1403 تعداد ازدواج 2 درصد کمتر شده است، بايد به اين نکته توجه داشت که تعداد افراد در سن ازدواج نيز کمتر شده و استانهاي سمنان، ايلام، کهکيلويه و بويراحمد و خراسان جنوبي بيشترين ازدواج را داشتهاند.

وي با اشاره به سن پدران و مادراني در نخستين فرزندآوري، گفت: سن پدران 32 سال و مادران 27 سال و نيم است و اين سن بالا است.

وي، بالارفتن ميانگين سن مادر در کاهش فرزندآوري موثر دانست و افزود: در سيستان و بلوچستان کمترين سن ازدواج خانمها 20 ساله و آقايان 25 سال است و در تهران و ايلام، 30 سال و خانمها 27 سال است.

 

آمار طلاق در سال گذشته کاهشي بود

 

وي درباره آمار طلاق نيز گفت: آمار طلاق 7 درصد در سالهاي 1402 تا 1403 کاهش داشته است.

معاون وزير بهداشت با بيان اينکه ميزان مرگ مادر به 22 مورد در صد هزار زايمان رسيده است، تاکيد کرد: يک مرگ هم زياد است اما اين کاهش يکي از آمار افتخار آميز کشور است.

وي اينکه برخي مطرح ميکنند که با اجراي قانون جواني جمعيت افزايش مرگ مادر را بالا برده است، گفت: اين آمار خط بطلاني است بر شايعاتي اين که عنوان ميکنند.

وي با بيان اينکه مرگ نوزاد نيز در کشور به کمتر از 8.3 مورد در هزار تولد زنده است، گفت: پوشش مراقبت از بارداري نيز از 39 درصد به 55 درصد رسيده است، پوشش حداقل دوبار مراقبت نيز از 54 درصد به 76 درصد رسيده که امار خوبي است.

وي تأکيد کرد: اينکه هنوز زايمان بدون درد در کشور رونق پيدا نکرده، جزو ضعفها است، اينکه بتوانيم زايمان بدون درد و خوشايند را افزايش دهيم، ميتواند افزايش بارداري را در پي داشته باشد.

رئيسي در ادامه با اشاره به بالا بودن نرخ سزارين، 56 درصد در کشور گفت: اين آمار در استانهاي گيلان، علوم پزشکي ايران، آذربايجان شرقي، ايلام، فارس، علومپزشکي تهران بيشتر است و اسفراين، زابل، زاهدان، سبزوار، تربت جام و ايرانشهر کمترين زايمان سزارين را دارند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.