اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

فوايد علمي تغذيه با شير مادر براي نوزادان

تغذيه انحصاري با شير مادر در 6 ماه اول زندگي نوزاد، پايه‌اي حياتي براي سلامت جسمي و روحي کودک است.

فوايد علمي تغذيه با شير مادر براي نوزادان

در شش ماه ابتدايي زندگي نوزاد، تغذيه انحصاري با شير مادر توصيه ميشود؛ بدين معنا که در اين مدت نوزاد فقط از شير مادر بهرهمند شود و حتي از شيرخشک يا آب نيز استفاده نکند، مگر در شرايط خاص پزشکي که پزشک تجويز کرده باشد. اگر احساس ميکنيد که نوزادتان دچار دلدرد است، ضروري است که با مراجعه به مراکز درماني، علت آن را مشخص کنيد. دلدرد ميتواند به دلايلي مانند حساسيت به مواد شيرخشک يا حتي حساسيت به شير مادر رخ دهد. اين موضوع نيازمند بررسي پزشک است که ممکن است به تغيير شيرخشک يا اصلاح رژيم غذايي مادر به کمک متخصص تغذيه منجر شود. البته دلدرد ممکن است دلايل ديگري نيز داشته باشد.

 

اهميت تغذيه با شير مادر در بهبود زردي نوزاد

زردي حالتي است که در آن، ميزان افزايش رنگدانه زرد بيليروبين در خون نوزاد موجب زرد شدن پوست و چشمها ميشود. يکي از دلايل احتمال زردي در نوزادان، عدم دريافت شير مادر به مقدار کافي است. مصرف منظم و کافي شير مادر به دفع بيليروبين از بدن نوزاد و حذف آن از طريق مدفوع يا ادرار کمک ميکند. نشانههايي مانند خيس شدن پوشک نوزاد حداقل 6 بار در روز، تغيير رنگ مدفوع از سبز تيره به زرد، و سرحال بودن پس از تغذيه، نشاندهنده دريافت کافي شير مادر هستند. حتي در زمان نوردرماني براي درمان زردي، تغذيه با شير مادر بايد به صورت مداوم ادامه يابد.

 

فوايد تغذيه با شير مادر براي نوزادان

اکيداً توصيه ميشود که حداقل در شش ماه اول زندگي نوزاد، تغذيه تنها با شير مادر انجام شود. شير مادر منبعي کامل و مطلوب براي تأمين نيازهاي تغذيهاي نوزادان در اين دوره است و علاوه بر رفع نيازهاي غذايي، فوايد بهداشتي مهمي نيز دارد. تغذيه انحصاري با شير مادر از بروز عفونتهاي معده که به استفراغ يا اسهال ميانجامند، پيشگيري کرده و خطر عفونت ريه يا گوش و همچنين خطر مرگ ناگهاني را کاهش ميدهد. همچنين، اين نوع تغذيه به وزنگيري متوازن نوزاد کمک ميکند.

 

اثرات طولانيمدت تغذيه با شير مادر

شواهد موجود نشان ميدهد که شير مادر فوايد بلندمدتي نيز دارد؛ از قبيل کاهش احتمال ابتلا به ديابت نوع يک، بيماريهاي التهابي روده، مشکلات دنداني و حتي خطر چاقي، آلرژي و برخي سرطانهاي دوران کودکي. همچنان، مادران شيرده نيز از فوايد چشمگير تغذيه با شير مادر بهرهمند ميشوند، شامل کاهش خونريزي پس از زايمان، مديريت بهتر وزن بعد از بارداري و کاهش خطر ابتلا به سرطان سينه، تخمدان و ديابت نوع 2.

 

شيردهي در شرايط خاص

در حالت ايدهآل، شيردهي بايد بلافاصله پس از زايمان و در ساعت اول پس از تولد آغاز شود. تغذيه منظم به توليد شير بيشتر در بدن مادر کمک ميکند. دادن شيرخشک ميتواند توليد شير مادر را کاهش دهد و رشد وزني سريعتر نسبت به رشد قدي نوزاد، ممکن است خطر ابتلا به چاقي در بزرگسالي را افزايش دهد.

 

تغذيه با شير مادر در هنگام بيماري نوزاد

تغذيه با شير مادر در هنگام بيماري نوزاد نيز بسيار مفيد است. حتي در صورت ابتلا مادر به سرماخوردگي، تب، يبوست يا ساير مشکلات، با تاييد پزشک شيردهي بايد ادامه داشته باشد. شير مادر داراي آنتيباديهاي ضروري است که نوزاد را در برابر بيماريها مصون نگه ميدارد. در مواردي مثل اسهال، مادران بايد دفعات شيردهي و ميزان مصرف مايعات خود را افزايش دهند تا علاوه بر درمان نوزاد، او را آبرساني کنند.

 

نتيجهگيري

شير مادر بهترين منبع غذايي براي نوزاد است که همه مواد مغذي مورد نياز او را تأمين ميکند و در پيشگيري از مشکلاتي مانند زردي، عفونتها و حتي مشکلات طولانيمدت مؤثر است. رعايت تغذيه مکرر در هفتههاي ابتدايي زندگي نوزاد، ميتواند نقش بسزايي در سلامت کوتاهمدت و بلندمدت کودک داشته باشد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.