اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

فوايد خوردن پياز خام که از آن بي اطلاعيد

پياز خواص و فوايد بسيار زيادي دارد که در اکثر غذا‌ها هم کاربرد دارد. اين ريشه‌ي پرخاصيت، سرشار از مواد مغذي براي بدن مي‌باشد که استفاده از آن براي سلامتي بسيار مفيد مي‌باشد. امروز در اين مطلب، قصد داريم فوايد استفاده از پياز را بررسي کنيم. با ما همراه باشيد.

فوايد خوردن پياز خام که از آن بي اطلاعيد

پياز، اين ريشهي پُرخاصيت

پياز از نظر ارزش غذايي به دليل دارا بودن قندها، ويتامينها به ويژه و ويتامين ث، مواد معدني بخصوص کلسيم، فسفر و پتاسيم داراي اهميت است. پياز خام سرشار از ويتامينها، مواد معدني مفيد و آنتي اکسيدان است. با مصرف پياز خام به صورت روزانه ميتوانيد مواد مفيد زيادي را به بدنتان برسانيد. پياز يکي از قديميترين سبزيها در دنيا و ايران است که خاستگاه آن در ايران و افغانستان ذکر شده است؛ در ادامه با فوايد پياز آشنا خواهيد شد.

يک فنجان پياز خام خرد شده حاوي 15 گرم کربوهيدرات، 3 گرم فيبر، 2 گرم پروتئين، 7گرم شکر، ويتامين C، ويتامين B6 و منگنز است و فاقد هرگونه چربي و کلسترول است. ميزان کالري 1 فنجان پياز خام خرد شده 64 کالري است. در همين مقدار پياز مقادير کمي کلسيم، آهن، فولات، منيزيم، فسفر، پتاسيم، آنتي اکسيدانهاي کوئرستين و گوگرد هم يافت ميشود.

1. کاهش خطر سرطان

پياز داراي تاثيرات ضد سرطان است که ميزان احتمال پيدايش سرطان در روده را کاهش داده و به ميزان قابل توجهي خطر بروز سرطان روده بزرگ را کاهش ميدهد. سير هم داراي ويژگيهاي مشابه است، بنابراين توصيه ميکنيم پياز و سير هر دو را به رژيم غذايي خود اضافه کنيد.

 

2. بهبود سلامت چشم

گوگرد در پياز، سلامتي لنز چشم را بهبود ميبخشد. پيازتوليد يک پروتيين به نام گلوتاتين را تحريک ميکند که به عنوان يک آنتي اکسيدان عمل ميکند. سطوح بالاتر گلوتاتين به معناي کاهش خطر آب سياه، انحطاط و آب مرواريد است. سلنيوم در پياز از ويتامين ايي در چشم حمايت ميکند که از سلولها چشم محافظت ميکند.

 

3. توليد کلسترول خوب (HDL)

غالبا وقتي از اين تاثير شگفتآور پياز بهرهمند ميشويد که آن را به صورت خام مصرف کنيد، بنابراين اين نکته را هميشه قبل از قرار دادن پياز در رژيم غذاييتان به ياد بياوريد. راه آسان براي کمک به افزايش سطح کلسترول خوب (و بنابراين، کاهش سطح کلسترول بد) گذاشتن چند تکه از آن روي غذا است. براي بهرهمندي بيشتر از خواص پياز ميتوانيد چند قطره آب ليمو نيز روي آن بچکانيد.

 

4. افزايش انرژي

فيبر در پياز، گوارش را کاهش ميدهد و سطح انرژي را ثابت نگه ميدارد. انولين در سبزيجات به حفظ بنيه کمک ميکند.

 

5. بهبود عملکرد سيستم ايمني بدن

کورستين در پياز باعث افزايش محتواي سلنيوم ميشود. سلنيوم يک ماده معدني است که ميزان آن در پياز بيش از ساير مواد غذايي است. سلنيوم به کاهش التهاب کمک کرده و عملکرد ايمني را تحريک ميکند و از واکنشهاي ايمني پيشگيري ميکند.

 

6. کاهش التهاب و مبارزه با عفونتها

فلاونوئيدها و ترکيباتي که عامل بو و مزهي تند و تيز پياز (خام) هستند، باعث کاهش التهاب، چه داخل بدن و چه خارج از آن، ميشوند. همانطور که احتمالا ميدانيد، التهاب يکي از عوامل ايجاد انواع بيماريها در بدنتان است؛ از اين رو، لازم است خوراکيهايي را که باعث کاهش التهاب ميشوند (خوراکيهايي از قبيل چاي سبز، يا بادام خام)، بيش از پيش در رژيم غذاييتان بگنجانيد. به اين ترتيب، يکي ديگر از خواص پياز براي سلامتي، تاثير قوي آن در کاهش التهاب است.

 

7. بهبود سلامت قلب

فلاونوئيد موجود در پياز قرمز ميتواند به سلامت قلب کمک کند. همچنين غني ازسولفور هستند که ميتوانند به جلوگيري از بيماري قلبي کمک کنند. کوارستين موجود در پياز همچنين پتانسيل مبارزه با بيماريهاي قلبي را دارد. خواص آنتي اکسيداني و ضد التهابي دارد که به سلامت قلب کمک ميکند. پيازهم چنين ميتواند سطح کلسترول را بهبود بخشد و اين در نهايت به نفع قلب است.

 

8. بهبود سلامت جنسي

يکي از داروهاي گياهي است که در اوگاندا غربي براي مديريت ناتواني جنسي و اختلال عملکرد جنسي بکار ميرود. خوردن آب پياز با عسل به افزايش باروري در مردان کمک ميکند.

 

9. تنظيم قند خون و جلوگيري از ابتلا به ديابت

کروم يکي ديگر از مواد ارزشمند موجود در پياز و خواص پياز است که باعث تنظيم بهتر و پايدارتر قند خون ميشود. اين مسئله در حفظ حساسيت طبيعي بدن در برابر انسولين و جلوگيري از ديابت، تنظيم اشتها و همچنين جلوگيري از چاقي تاثير مثبت دارد.

 

10. کاهش خطر بروز مسموميت غذايي

پياز داراي ترکيبات خاصي است که آنتي باکتريال هستند. در حقيقت بعد از بريدن پياز آب آن خارج شده و بسياري از انواع ميکروارگانيسمهايي که باعث مسموميت غذايي ميشوند را از بين برده يا سرعت رشد آنها را کم ميکند.

 

11. سلامت استخوان

تاثيرات مفيد پياز براي سلامت استخوانها تنها به ميزان بالاي کلسيم موجود در آن محدود نميشود، بلکه همچنين فلاونوئيدهاي موجود در آن باعث ميشوند کلسيم بتواند به سوي نقاطي خاص از بدن راه پيدا کند که بيش از ساير نقاط به آن نياز دارند؛ بنابراين به عنوان يکي ديگر از خواص پياز براي سلامتي ميتوان به خاصيت جلوگيري از پوکي استخوان اشاره کرد.

 

12. تسکين آسم، حساسيتها و آرتروز

يکي از تاثيرات مفيد و منحصربهفرد پياز قرمز براي سلامتي (که آنچنان در پياز سفيد وجود ندارد) توانايياش در بهبود وضعيت افرادي است که به آسم، آرتروز، و حساسيت مبتلا هستند. اين مسئله نيز به دليل وجود خواص ضد التهابي در همهي انواع پياز است؛ ولي اين خاصيت پياز دليل ديگر نيز دارد: ترکيبي به نام اونيونين A باعث فرو خواباندن فعاليت سلولهاي دستگاه ايمني ميشود و به اين طريق بيماريهاي مذکور را بهبود ميبخشد.

 

13. بهبود سيستم ايمني و درمان سرماخوردگي

پيازحاوي سلنيوم است که عملکرد سيستم ايمني را تحريک ميکند. همچنين مواد معدني از واکنش ايمني بيش از حد جلوگيري ميکند که ميتواند اثرات مضر داشته باشد. پياز همچنين در روسيه داروي گياهي محسوب و از آنها براي درمان سرماخوردگي و آنفولانزا استفاده ميشود.

14. افزايش اثربخشي ويتامين C در بدن

پياز سرشار از ويتامين C است، ولي نکتهي مهمتر اين است که فرآيند فعال شدن ويتامين C و عملکرد آن را در بدن تسهيل و بهبود ميدهد. اين خاصيت نه تنها باعث بهبود عملکرد ويتامين C موجود در خود پياز ميشود، بلکه عملکرد ويتامين C دريافتي از خوراکيهاي ديگر را نيز در بدن بهبود ميبخشد.اين مسئله باعث بهبود وضعيت دستگاه ايمني، پوست، قابليت ارتجاعي بافتها، سطح انرژي بدن و شادابيتان ميشود. پژوهشهايي که در زمينهي خواص پياز براي سلامتي بهعمل آمدهاند، اين مسئله را ثابت کردهاند که ويتامين C دريافتي از پياز نسبت به ويتامين C موجود در ديگر منابع غذايي (مانند مرکبات) که از لحاظ نظري غنيتر هستند، مهمتر و کارآمدتر است.

 

15. بهبود وضعيت خواب

هموسيستئين Homocysteine آمينو اسيدي است که در بدن و با شکستن پروتئين ساخته ميشود. مقدار زياد آن مانع توليدهورمونهاي سروتونين، دوپامين و نوراپي نفرين ميشود که هر سه مسئول تثبيت روحيه، احساس خوب، اشتها و خواب هستند. پياز سرشار از فولاتاست که مانع توليد بيش از حد هموسيستئين ميشود؛ بنابراين مصرف مقدار کافي فولات براي پيشگيري از شديد شدن افسردگي ضروري است. کمبود فولات نيز منجر به خستگي و بروز مشکلات رشد ميشود. در کنار همه اين مزايا خوردن روزانه پياز هم از لحاظ جسمي و هم از لحاظ روحي به شما حس خوبي ميدهد.

 

16. کمک به درمان تب

پياز ميتواند به عنوان يک جز غذا براي درمان تب مصرف شود. هم چنين ميتواند مانع از خونريزي بيني شود، با توجه به گاز طبيعي خود، ميتواند به لخته خوني (خارجي) کمک کند.

 

17. بهبود سلامت دهان

پيازحاوي (ترکيبات سولفور) است که به کاهش باکتريهاي مسبب پوسيدگي دندان کمک ميکنند؛ و خوردن آنها به صورت خام بهترين شکل ممکن است، چون آشپزي ميتواند برخي از اين ترکيبات مفيد را از بين ببرد.

اين سبزي غني از ويتامين ث است که ميتواند دندان را سالم نگه دارد، هم چنين معتقدند که پياز ميتواند درد دندان را تسکين دهد. با اين حال، تحقيقات کمتري در مورد اين موضوع وجود دارد، اما يک عيب پياز اين است که آنها ميتوانند باعث تنفس بدبو شوند. در نتيجه دهان را بعد از مصرف پياز به طور کامل بشوييد، به خصوص اگر قرار است در جمعي حضور پيدا ميکنيد.

منبع: برترينها

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.