نتايج يک مطالعه جديد نشان ميدهد افزايش سرعت پيادهروي ممکن است خطر ابتلا به بينظميهاي ضربان قلب را به ميزان قابلتوجهي کاهش دهد.
يافتههاي اين پژوهش که در نشريه «قلب» (Heart) منتشر شد، نشان داد افرادي که با سرعت متوسط يا سريع راه ميروند به ترتيب 35 و 43 درصد کمتر در معرض ابتلا به آريتميهاي قلبي قرار دارند.
آريتمي يا بينظمي ضربان قلب عارضههايي مانند فيبريلاسيون دهليزي، برادي کاردي (کندي غيرعادي کمتر از 60 تپش در دقيقه قلب) و آريتمي بطني (ضربان بسيار سريع بطنهاي قلب) را شامل ميشود. فيبريلاسيون دهليزي شايعترين نوع اين اختلال است که حدود 60 ميليون نفر در سراسر جهان به آن دچارند و يکي از دلايل اصلي سکته مغزي، حملات قلبي و مرگ زودرس محسوب ميشود.
دکتر «جيل پل»، نويسنده ارشد اين تحقيق و استاد سلامت عمومي در دانشگاه گلاسگو، گفت: نکته عالي درباره پيادهروي اين است که براي همه در دسترس است. لازم نيست هزينه عضويت در باشگاه يا خريد تجهيزات را بپردازيد. فقط کافي است از خانه خارج شويد و راه برويد.
در اين پژوهش، دادههاي بيش از 420 هزار نفر که بين سالهاي 2006 تا 2010 در پروژه «زيستبانک انگليس» (UK Biobank) شرکت کرده بودند، تحليل شد. شرکتکنندگان بين 40 تا 69 سال سن داشتند و سرعت پيادهرويشان به سه دسته آهسته (کمتر از 4.8 کيلومتر در ساعت)، متوسط (4.8 تا 6.4 کيلومتر در ساعت) و سريع (بيش از 6.4 کيلومتر در ساعت) تقسيم شده بود. همچنين، 82 هزار نفر از شرکتکنندگان از دستگاههاي شتابسنج استفاده کردند که سرعت حرکت آنها را ثبت ميکرد.
در بازه پيگيري 13 ساله، 9 درصد از شرکتکنندگان به آريتمي قلبي مبتلا شدند. متخصصان دريافتند که حتي پيادهروي روزانه فقط 5 تا 15 دقيقه با سرعت متوسط ميتواند خطر آريتمي را به ميزان چشمگيري کاهش دهد.
اين تاثير در افراد زير 60 سال، زنان، افراد دچار فشار خون بالا يا چند بيماري زمينهاي مشهودتر بود.
پل توضيح داد: اين يافته بهويژه در مورد زنان جالب است، چون اگرچه احتمال ابتلا به فيبريلاسيون دهليزي در زنان کمتر از مردان است، وقتي به اين عارضه دچار ميشوند، خطر سکته و حمله قلبي در آنها بيشتر از مردان است.
با اين حال، متخصصان هشدار دادند که اين مطالعه بر مبناي مشاهده است و نميتواند رابطه علت و معلولي را اثبات کند چون ممکن است افرادي که آهسته راه ميروند، از قبل دچار بيماريهاي تشخيصدادهنشده باشند.
به گزارش اينديپندنت، دکتر «شان هفرون» از مرکز پيشگيري از بيماريهاي قلبي دانشگاه نيويورک، ضمن اشاره به ارتباط ميان فيبريلاسيون دهليزي با بيماري قلبي، ديابت، فشار خون بالا و چاقي، گفت افرادي که سريعتر راه ميروند معمولا سبک زندگي سالمتري دارند ـ شکم کوچکتر، قدرت دست بيشتر و سطح کلسترول و قند پايينترــ که همه اينها به سلامت قلب کمک ميکنند.
به گفته پل، بيش از يکسوم اثر مفيد پيادهروي سريع به کاهش کلسترول، قند و فشار خون مربوط ميشود که احتمال اضافهوزن را نيز کاهش ميدهد، يعني همه عواملي که در کاهش خطر ابتلا به بينظمي ضربان قلب موثرند.
با اين حال حتي تلاشهاي کوچک هم اهميت دارند از پيادهروي آهسته شروع کنيد و بهمرور سرعت و سلامت قلب افزايش پيدا ميکند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.