ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه در مجمع اقتصادي اوراسيا در مينسک، پايتخت بلاروس، تاکيد کرد که تلاشهاي غرب براي تصاحب داراييهاي روسيه ميتواند اصلاحات سيستمهاي پرداخت در جهان را تسريع کند.
وي با يادآوري اينکه بخش قابل توجهي از ذخاير طلا و ارز خارجي روسيه همچنان در بانکهاي غربي مسدود است، اشاره کرد که کشورهاي غربي در حال بررسي برنامههايي به منظور تصاحب اين داراييها هستند. پوتين با لبخند گفت: «به محض اينکه اين اتفاق بيفتد، حرکت به سمت منطقهاي شدن سيستمهاي پرداخت سرعت ميگيرد و ديگر برگشتناپذير خواهد شد. و اين به طور کلي براي اقتصاد جهاني مفيد است. شايد ارزشش را داشته باشد که براي آن هزينه کنيم.»
رئيس جمهور روسيه اقدامات کشورهاي غربي در قبال ذخاير طلا و ارز خارجي روسيه را نه يک دزدي ساده، بلکه سرقت آشکار متعلقات اين کشور خواند.
ولاديمير پوتين تأکيد کرد که کشورهاي غربي با داراييهاي طلا و ارز خارجي روسيه مانند دزد رفتار نميکنند، بلکه مانند سارقان حرفهاي عمل ميکنند که آشکارا و شفاف عمل ميکنند. رئيس دولت فدراسيون روسيه توضيح داد: «من در خصوص اين مسئله فکر کردم - به هر حال، من داراي تحصيلات حقوقي پايهاي هستم، «سرقت مخفي ذخاير طلا و ارز خارجي ما» سرقت مخفي اموال است و اين اقدامات آشکارا سرقت محسوب ميشود.»
وي افزود که روسيه به تقويت ابزارهاي تسويه حساب مالي خود براي محافظت از داراييها و استقلال اقتصادي خود ادامه خواهد داد.
لازم به يادآوري است که مقامات لندن براي اولين بار 70 ميليون پوند استرلينگ براي تأمين موشکهاي ضد هوايي به اوکراين با استفاده از درآمد حاصل از داراييهاي مسدود شده روسيه اختصاص
دادهاند.
کيير استارمر، نخست وزير انگليس گفت که صحبت بر سر احتمال توقيف وجوه مسدود شده روسيه در بريتانيا با مشکلات و تناقضاتي همراه است. البته اکثر کشورهاي اتحاديه اروپا، از جمله فرانسه و آلمان، به دليل نگراني از ترساندن سرمايهگذاران خارجي، با انتقال داراييهاي مسدود شده روسيه به اوکراين مخالف هستند.
به گزارش روزنامه پوليتيکو، فرانسه، آلمان، ايتاليا و اسپانيا و همچنين اورسولا فون در لاين، رئيس کميسيون اروپا، عليه انتقال داراييهاي مسدود شده روسيه به اوکراين موضع گرفتهاند. سياستمداران اروپايي نگرانند که چنين اقدامي ممکن است سرمايهگذاران خارجي را از اتحاديه اروپا بترساند.
به گفته يک ديپلمات اروپايي که نامش فاش نشده، انتقال داراييها به کييف، اتحاديه اروپا را از فرصت استفاده از آنها به عنوان يک ابزار چانهزني در مذاکرات با روسيه در مورد اوکراين محروم ميکند. وي افزود که اگر روسيه ميخواهد وجوه خود را پس بگيرد، بايد در ازاي آن چيزي ارائه دهد.
يکي ديگر از ديپلماتهاي اتحاديه اروپا يادآور شد که بسياري از اعضاي اتحاديه اروپا از مصادره داراييها حمايت نميکنند، زيرا قصد دارند از آنها براي بازسازي اوکراين استفاده کنند. موضوع انتقال داراييها همچنان بحثبرانگيز است، زيرا کشورهاي مختلف به دنبال راههايي براي مديريت مؤثرتر اين وجوه هستند.
در عين حال، روزنامه فايننشال تايمز نوشت که بانک جهاني در ارائه وام به اوکراين که توسط درآمد حاصل از داراييهاي مسدود شده روسيه تضمين شده است، مشارکت خواهد کرد.
پوتين: بانک جهاني آشکارا داراي سوگيري سياسي است
رئيس جمهور روسيه در بخش ديگري از سخنراني خود در مجمع اقتصادي اوراسيا اشاره کرد که گفتگوي روسيه با بانک جهاني و ساير مؤسسات مالي غربگرا به دليل سوگيري آنها با مشکل مواجه است. ولاديمير پوتين گفت: «اگر مستقيماً در مورد روسيه صحبت کنيم، به دليل شرايطي که براي همه روشن است، گفتگوي ما با بانک جهاني و ساير مؤسسات مالي غربگرا در اين مرحله، به معناي واقعي با مشکل مواجه است و دليل آن سوگيري سياسي آنهاست.»
وي همچنين اشاره کرد که روسيه به دنبال کاهش وابستگي خود به مؤسسات مالي غربي و به حداقل رساندن استفاده از ابزارهاي پرداخت خارجي است. وي تأکيد کرد که اين کشور در حال حرکت به سمت تماسهاي مستقيم با بانکهاي کشورهاي عضو اتحاديه اقتصادي اوراسيا است که بسياري از آنها از قبل به سيستم پيامرساني مالي بانک مرکزي روسيه متصل هستند.
ولاديمير پوتين همچنين تاکيد کرد که اتحاديه اقتصادي اوراسيا پذيراي همکاري با همه شرکاي خارجي علاقهمند است. به گفته وي، اتحاديه اقتصادي اوراسيا به طور فعال در حال توسعه روابط سودمند متقابل با کشورهاي منطقه اوراسيا، آفريقا، آمريکاي لاتين و همچنين تقويت تماسها با ساختارهاي چندجانبه است.
رئيسجمهور توضيح داد: «اين اتحاديه همواره پذيراي همکاري با همه شرکاي خارجي علاقهمند است. روابط سودمند متقابل با کشورهاي اوراسيا، آفريقا، آمريکاي لاتين به طور فعال در حال توسعه است، تماسها با ساختارهاي چندجانبه در حال تقويت است، اينها بريکس، کشورهاي مستقل مشترک المنافع، سازمان همکاري شانگهاي، آسه آن، اتحاديه آفريقا و ديگران هستند.»
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.