نماينده وليفقيه در سازمان حج و زيارت از محدوديت جديد عربستانيها براي زائران خبر داد و گفت: يکي از محدوديتهايي که عربستان اعمال کرده، اين است که گاهي اوقات از طريق هوش مصنوعي به پيامرسانها و صفحه.هاي شخصي زائران در فضاي مجازي وارد ميشوند و اگر کسي دلنوشتهاي يا نکتهاي داشته باشد که عربستانيها برنتابند آن زائر را ديپورت (اخراج) ميکنند.
حجتالاسلام نواب، نماينده ولي فقيه در سازمان حج و زيارت درگفتوگو با ايسنا، در پاسخ به اين پرسش که اخيرا اظهاراتي درباره تشديد محدوديتهاي عربستان براي زائران ايراني داشتيد، مشخصا چه محدوديتهايي ايجاد شده و در مذاکرات اخير براي رفع اين محدوديتها چه اقدامي شده است؟ گفت: مذاکرات درباره اين موضوعات را معمولا وزارت امورخارجه انجام ميدهد. يکي از محدوديتهايي که عربستان اعمال کرده اين است که گاهي اوقات از طريق هوش مصنوعي به صفحههاي شخصي در فضاي مجازي و پيامرسانهاي زائران وارد ميشوند و اگر کسي دلنوشتهاي يا نکتهاي داشته باشد که عربستانيها بر نتابند، آن زائر را برميگردانند و ديپورت (اخراج) ميکنند.
او ادامه داد: اينکه فضاي مجازي زائران ما رصد شود اتفاق خوبي نيست. به هرحال براي کشورهايي که با هم دوست و برادر هستند و مثل ايران و عربستان داراي ارتباطات معنوي هستند، مناسب نيست چنين محدوديتهاي اعمال کنند و خوب است عربستان تجديدنظر کند.
نواب گفت: فرض کنيد يک زائر سالها انتظار کشيده است تا به خانه خدا مشرف شود، حالا اين زائر در فضاي مجازي؛ اينستاگرام يا واتساپ خود، يک مطلب يا محتوايي دارد که ممکن است عربستانيها برنتابند، اين سزاي آن زائر نيست که او را برگردانند و يا اجازه ندهند براي زيارت به مکه برود؟
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت افزود: محدوديتهاي جديد برداشته شود يا حداقل در حد تذکر و تعهد از زائر به پايان برسد اما اينکه زائر اخراج شود اصلا خوب نيست، نه براي ما و نه براي عربستان که به زائران خدمات ميدهد. اگر يک زائري اخراج شود آنوقت چهره اين کشور در نظر آن زائر و خانوادهاش و همچنين اطرافيانش سياه ميشود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.