اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

طالبان اجازه ساخت و ساز به شيعيان مزارشريف نمي‌دهد

شهر مزارشريف، مرکز استان بلخ در شمال افغانستان چهارمين شهري است که بيشترين جمعيت را در خود جا داده است و از شهرهاي مهم شيعيان اين کشور است.

طالبان اجازه ساخت و ساز به شيعيان مزارشريف نمي‌دهد

تعدادي از شيعيان ساکن شهر مزارشريف از استان بلخ نيستند، بلکه در چند سال گذشته بنابر تحولاتي، از استانهاي سرپل و سمنگان، شهر مزارشريف را براي زندگي انتخاب کردهاند.

هرچند رقم دقيق از جمعيت شيعيان استان بلخ در دسترس نيست، اما آمارهاي نسبي نشان ميدهد که بيشتر از 500 هزار شيعه در شهر مزارشريف و ساير شهرستانهاي بلخ زندگي ميکنند.

بيشترين جمعيت شيعيان شهر مزارشريف در مناطقي چون «يولمرب»، «فقيرآباد»، «علي چوپان»، «کارته سخي»، «نور خدا»، «سيدآباد»، «عليآباد»، «بالاشهر» و «کارته جعفري» مشهور به «يخن کنده» زندگي ميکنند.

در اين ميان، شيعيان ساکن در کارته جعفري، يولمرب و علي چوپان، از شيعيان بومي شهر مزارشريف هستند، اما مناطق ديگر، شيعياني هستند که از روستاها و يا استانهاي سمنگان و سرپل طي 20 سال اخير با خريد زمين در شهر مزارشريف، به ساختوساز خانه رو آوردند و سکونت اختيار کردند.

مناطق شيعيان بومي مزار شريف، از يکسو مناطق مرکزي و کليدي شهر شمرده ميشود و از سوي ديگر، مشکلات شهري در اين مناطق به چشم ميآيد که عدم توجه شهرداري حکومت گذشته و حال را نشان ميدهد.

در مناطق شيعهنشين چون «نورخدا» و «سيدآباد» که نزديکترين مناطق به مرکز شهر مزار شريف است، بيشترين سرمايهگذاري از قبيل تاسيس دانشگاه خصوصي، بيمارستانهاي مجهز و ساختمانهاي مجلل بازرگاني از سوي بازرگانان شيعه مثل عباس ابراهيمزاده و احمدشاه رمضان صورت گرفته است و در گذشته بيشترين مديريت اين مناطق به دست متخصصان شيعه بود که البته در سه سال گذشته تمام اين فرصتها در اختيار افراد مربوط به طالبان قرار گرفته و بازرگانان شيعه سرمايههايشان را خارج کردهاند.

 

مهمترين چالش شيعيان مزارشريف

 

شيعيان سمت جنوب شهر مزارشريف چون «فقيرآباد» و «چوک هاشمي» که در سالهاي اخير هزاران خانواده شيعه زمينهاي مسکوني را خريداري و اقدام به ساخت و ساز کردهاند، اکنون با مشکلاتي مواجه شدهاند.

يکي از شهروندان شيعه در منطقه فقيرآباد شهر مزارشريف به خبرنگار ابنا ميگويد که بسياري از زمينهاي مسکوني که در اواخر رياستجمهوري اشرف غني، رئيس جمهور قبل از تسلط طالبان، خريداري شده بود، اکنون توسط طالبان ممنوعيت ساخت و ساز بر روي آنها وضع شده است.

به گفته اين شهروند مزارشريف، طالبان معتقدند که زمينهاييکه توسط افراد قدرتمند در حکومت گذشته فروختهشده است، دولتي است.

او در مورد اينکه آيا زمينهاي فروختهشده دولتي بوده يا خير، اطلاعي ندارد، اما ميگويد که افراد صاحب نفوذ که شامل نمايندگان مجلس در پارلمان سابق است، يک زمين را چندينبار به افراد مختلف ميفروختند و از اين طريق پولهاي زيادي از مردم دريافت کردند.

با اين حال، مقامهاي طالبان يک سال پس از حکومتداري در استان بلخ، ميخواستند که تعدادي از شيعيان را از مناطقي چون «فقيرآباد» و «بالاشهر» کوچ اجباري دهند و خانههايشان را مصادره کنند، اما به دليل مخالفت آنان و کثرت تعداد شيعيان در اين مناطق، از اين کار منصرف شدند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.