اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

شکست عمليات مخفي آمريکا عليه کره‌شمالي

روزنامه نيويورک‌تايمز امروز جمعه فاش کرده عمليات سال 2019 نيروهاي ويژه دريايي آمريکا براي جاسوسي از رئيس کره شمالي به شکست منجر شده است.

8:22
شکست عمليات مخفي آمريکا عليه کره‌شمالي

در يک شب سرد زمستاني در اوايل سال 2019 (دي‌ماه 1397)، گروهي از نيروهاي ويژه نيروي دريايي آمريکا، معروف به «سيل تيم 6» از آب‌هاي تاريک اقيانوس سر برآوردند و به ساحل صخره‌اي کره شمالي نزديک شدند.

اين گروه که به خاطر عمليات موفق کشتن اسامه بن‌لادن، رهبر سابق گروه القاعده، شهرت دارد، مأموريتي فوق‌محرمانه و بسيار حساس را در دست داشت: نصب دستگاه الکترونيکي براي شنود مکالمات کيم جونگ‌اون رئيس‌ کره شمالي در بحبوحه مذاکرات هسته‌اي حساس بين او و دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور وقت آمريکا.

اين عمليات که براي اولين بار روزنامه نيويورک‌تايمز جزئيات آن را فاش کرده به دليل خطر بالاي خود نياز به تأييد مستقيم رئيس‌جمهور آمريکا داشت.

هدف اين مأموريت، جمع‌آوري اطلاعات ارزشمند از رئيس کره شمالي بود که مي‌توانست به آمريکا در مذاکرات هسته‌اي برتري دهد.

اما عمليات با خطر بزرگي همراه بود: ورود نيروهاي آمريکايي به خاک کره شمالي مي‌توانست مذاکرات را به شکست بکشاند به اسارت نيروهاي آمريکايي يا حتي درگيري نظامي گسترده منجر شود.

بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده از مصاحبه با بيش از 20 مقام دولتي، نظامي و افراد آگاه از اين مأموريت تکاوران دريايي آمريکا 6 ماه براي اين عمليات تمرين کردند.

آن‌ها از زيردريايي هسته‌اي عظيمي استفاده کردند که در آب‌هاي نزديک کره شمالي مستقر شده بود.

اين زيردريايي دو زيردريايي کوچک‌تر (ميني‌سوب) را حمل مي‌کرد که هرکدام به اندازه يک نهنگ بودند. اين زيردريايي‌هاي کوچک، نيروهاي ويژه را با لباس‌هاي غواصي سياه و عينک‌هاي ديد در شب به سمت ساحل بردند.

نيروها قرار بود دستگاه شنود را در نقطه‌اي مشخص نصب کنند و بدون هيچ‌گونه درگيري به زيردريايي بازگردند. اما به دليل حساسيت بالاي عمليات، آن‌ها نمي‌توانستند از پهپادها يا ارتباطات راديويي استفاده کنند، زيرا هرگونه سيگنال ممکن بود حضورشان را لو دهد.

نيويورک‌تايمز ادعا کرده اين محدوديت باعث شد که نيروهاي عملياتي تقريباً بدون اطلاعات زنده از محيط اطراف عمل کنند.

 

ناکامي عمليات

طبق ادعاي روزنامه تايمز در شب عمليات، همه‌چيز طبق برنامه پيش مي‌رفت تا اينکه يک قايق کوچک کره شمالي ناگهان در تاريکي ظاهر شد.

نور چراغ‌قوه‌هاي قايق در آب پخش شد و نيروهاي آمريکايي گمان کردند که شناسايي شده‌اند. در اين لحظه، نيروهاي سيل تصميم گرفتند به سمت قايق شليک کنند. در چند ثانيه، تمام سرنشينان قايق که بعداً مشخص شد دو يا سه غيرنظامي در حال صيد صدف بودند، کشته شدند.

با اين اتفاق، مأموريت به سرعت لغو شد. نيروهاي سيل اجساد را به آب انداختند تا اثري از خود به جا نگذارند و به زيردريايي بازگشتند. زيردريايي هسته‌اي که در نزديکي ساحل منتظر بود، به سرعت آن‌ها را از منطقه خارج کرد.

هرچند نيروهاي آمريکايي بدون تلفات فرار کردند، اما دستگاه شنود نصب نشد و مأموريت با شکست مواجه شد.

پس از عمليات، ماهواره‌هاي جاسوسي آمريکا افزايش فعاليت‌هاي نظامي کره شمالي در منطقه را گزارش کردند.

دولت دونالد ترامپ اين عمليات را از کنگره آمريکا، که طبق قانون بايد در جريان چنين مأموريت‌هاي حساسي قرار گيرد، مخفي نگه داشت. اين اقدام ممکن است نقض قوانين آمريکا باشد. بعدها، در دولت جو بايدن، کنگره در جريان برخي يافته‌هاي اين عمليات قرار گرفت، اما جزئيات آن همچنان محرمانه است.

 

عمليات حين مذاکره

اين مأموريت براي جاسوسي از کره شمالي در زماني انجام شد که مذاکرات هسته‌اي بين ترامپ و کيم جونگ‌اون در جريان بود.

اين مذاکرات که در سال 2018 با اميد به صلح آغاز شده بود، در نهايت در فوريه 2019 (اسفند 1397) در ويتنام بدون نتيجه پايان يافت.

کره شمالي پس از آن آزمايش‌هاي موشکي خود را از سر گرفت و اکنون گفته مي‌شود حدود 50 کلاهک هسته‌اي و موشک‌هايي با قابليت رسيدن به سواحل غربي آمريکا در اختيار دارد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.