اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور:

شناسايي بيش از 1100 مدرسه ناايمن در کشور

رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور گفت: تاکنون بيش از 1100 مدرسه ناايمن در سراسر کشور شناسايي شده است.

شناسايي بيش از 1100 مدرسه ناايمن در کشور

حميدرضا خانمحمدي درباره وضعيت مدارس ناايمن و اقدامات سازمان براي ايمنسازي آنها گفت: اين موضوع پس از اعلام سازمان آتشنشاني درباره وجود چند مدرسه ناايمن و نياز فوري به بهسازي با جديت در دستور کار قرار گرفته است .

وي با اشاره به تکاليف قانوني برنامه هفتم توسعه افزود: طبق اين برنامه، موظف هستيم تا پايان اجراي آن، 80 درصد مدارس ناايمن کشور را ايمن کنيم. چارچوب کلي برنامه مشخص است و با توجه به محدوديت منابع مالي، تمامي اقدامات بايد در همين چهارچوب انجام شود.

خانمحمدي همچنين از شناسايي بيش از 1100 مدرسه ناايمن در سراسر کشور خبر داد و افزود: تأمين منابع مالي اين پروژه علاوه بر بودجه دولتي، با مشارکت خيرين،گروههاي مردمي و ظرفيتهاي بخش خصوصي دنبال ميشود.

رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور درباره منابع مالي طرح تصريح کرد: اعتبارات نوسازي مدارس از محل دو دهم درصد ماليات بر ارزش افزوده تأمين ميشود. در سال نخست برنامه هفتم، به دليل تدوين برنامه پس از تصويب بودجه سال 1403، منابعي براي اين بخش در نظر گرفته نشده بود، اما از سال 1404 اين اعتبارات لحاظ شده است.

وي ادامه داد: برنامهريزيها نشان ميدهد حدود هزار و صد مدرسه در قالب طرح نهضت نوسازي مدارس براي ايمنسازي، تخريب، بازسازي و نوسازي در دستور کار هستند. اين مدارس، که در دسته مدارس پرخطر و با اولويت بالا قرار دارند، عمليات اجرايي آنها آغاز شده است.

خانمحمدي با تأکيد بر نقش مردم و خيرين گفت: منابع دولتي به تنهايي پاسخگوي حجم گسترده نيازها نيست و مشارکت خيرين و گروههاي مردمي ضروري است. ظرفيتهاي قانوني مانند مسئوليت اجتماعي شرکتها، ماده 20 قانون مالياتها و مشوقهاي مالياتي بخش خصوصي ميتواند به تأمين مالي اين طرح کمک کند.

رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور همچنين افزود: در هر استان تيمهاي نوسازي با محوريت استانداران تشکيل شده است و در صورت تشخيص مدارس داراي خطر فوري، دستور تخليه و انتقال دانشآموزان به شيفت مخالف يا فضاهاي جايگزين صادر ميشود تا روند آموزش مختل نشود.

خانمحمدي درباره جزئيات آماري ادامه داد: در حال حاضر حدود 1100 مدرسه با ظرفيت نزديک به 10 هزار کلاس درس در نهضت نوسازي در دست اقدام هستند. اين مدارس عمدتاً در حاشيه شهرهاي بزرگ و مناطق کمبرخوردار قرار دارند و پروژههاي مقاومسازي، تخريب و بازسازي را شامل ميشوند.

رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور اظهار کرد: اين طرح يکساله است و بايد تا مهر 1405 تکميل شود. اگر تخصيص اعتبارات ماليات بر ارزش افزوده بهموقع انجام شود، سازمان نوسازي ميتواند تا پايان برنامه هفتم به هدف ايمنسازي 80 درصد مدارس برسد.

خانمحمدي درباره چالشهاي مالي گفت: عملکرد تخصيص اعتبارات تاکنون رضايتبخش نبوده است. اين منابع مستقيماً از مردم دريافت ميشود و انتظار ميرود سازمان برنامه و بودجه همکاري بيشتري براي تخصيص آن به نوسازي مدارس داشته باشد.

رئيس سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور در پايان تصريح کرد: طبق ماده 92 قانون برنامه، از محل دو دهم درصد ماليات بر ارزش افزوده حدود 14 همت بايد به آموزش و پرورش اختصاص يابد که 10 همت آن براي تخريب و بازسازي مدارس ناايمن پيشبيني شده است. اميدواريم با تخصيص به موقع بودجه و مشارکت خيرين، اجراي اين طرح با سرعت بيشتري پيش رود.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.