اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سيگاري‌ها مراقب باشند؛ سرطان مثانه در کمين است

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي همدان و فلوشيپ کليه و مجاري ادراري گفت: افراد سيگاري نخستين گروه از افرادي هستند که در معرض ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند.

سيگاري‌ها مراقب باشند؛ سرطان مثانه در کمين است

دکتر حبيباله موسوي بهار با اشاره به علل و عوامل بروز بيماري سنگ کليه اظهار کرد: علل تشکيل سنگ کليه را ميتوان به دو دسته غيرقابل تغيير مثل ژنتيک و علل قابل تغيير تقسيم کرد که ميتوان با پيشگيري، از بروز علل قابل تغيير از ابتلا به بيماري پيشگيري يا درمان آن را تسهيل کرد.

وي تصريح کرد: مشاغلي که گرماي زياد را تحمل ميکنند، داشتن رژيم غذايي نامناسب و پُرنمک، مصرف بيش از اندازه گوشت قرمز و اضافه وزن در افراد از جمله عواملي است که ميتواند بر ايجاد و تشديد سنگ کليه مؤثر واقع شود همچنين محيط زندگي در اين موضوع اثرات انکارناپذيري دارد.

اين فلوشيپ و متخصص جراحي کليه و مجاري ادراري تناسلي ادامه داد: براي پيشگيري از بروز سنگ کليه، مقدار مصرف آب براي بزرگسال بيش از 8 ليوان آب بايد باشد و ميزان آب مورد نياز بدن را ميتوان از رنگ ادرار فرد تشخيص داد چراکه رنگ ادرار بايد روشن باشد و اگر به سمت غلظت رفته باشد به اين معني است که آب بدن کم است و بايد آب بيشتر مصرف شود.

وي در ادامه به شيوع بيماري سرطان مثانه به عنوان يکي از سرطانهاي شايع کشور اشاره و بيان کرد: سرطان مثانه يکي از شايعترين سرطانها در تمام جهان است که مهمترين علت ايجاد آن مصرف سيگار و دود است.

موسوي بهار تشريح کرد: در برخي مشاغل که استنشاقات ناسالم دارند مثل توليد محصولات پتروشيمي يا استفاده متعدد از رنگهاي صنعتي، آلودگيهاي دودزا مثل حرفه صافکاري امکان بروز بيماري سرطان مثانه بيشتر است.

وي با بيان اينکه سيگاريهاي اکتيو و پَسيو بيشتر در معرض ابتلا به سرطان مثانه هستند، گفت: سيگاري اکتيو خود فرد سيگاري است اما فرد پَسيو کسي است که خودش سيگار نميکشد اما در مجاورت با افراد سيگاري، دود سيگار استنشاق ميکند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي همدان با بيان اينکه با مقدار و مدت بالاي مصرف سيگار، احتمال بروز سرطان مثانه پيشرفته و وحتيتر بيشتر ميشود تبيين کرد: خوشبختانه به علت خونآلود شدن ادرار، تشخيص سرطان مثانه زود اتفاق ميافتد.

وي در ادامه تأکيد کرد: فرد مبتلا حتما بايد تماس با سيگار و استنشاقات دودزا را محدود و صفر کند و وظيفه مسئولين کارگاههاي دودزا اين است که بهداشت محيط و حرفهاي کار را ارتقا دهند و امکانات ايمن را در کار توسعه دهند تا افراد کمتر در معرض آسيب قرار بگيرند.

اين جراح کليه و مجاري ادراري در بخش ديگري از سخنان خود، بزرگي خوشخيم پروستات را از ديگر بيماريهاي شايع در حوزه اورولوژي عنوان کرد و افزود: اين بيماري مختص آقايان است که عمدتا در سنين بالا دچار اين مشکل ميشوند.

وي خاطرنشان کرد: پروستات اندام مردانهاي است که از سن 25-30 سالگي شروع به رشد ميکند و بيشترين سن رشد آن در ميانسالي است اما علائم آن در سنين 60-65 سالگي بروز ميکند و مجراي ادرار را تحت فشار قرار ميدهد.

موسويبهار يادآور شد: در افرادي که به اين مشکل مبتلا هستند دفع ادرار با مشکل مواجه ميشود و به ويژه شبها زندگي و شرايط استراحت فرد را تحت تأثير قرار ميدهد البته در 80 درصد موارد، نياز به جراحي ندارد و از هر 10 مرد تنها يک نفر نياز به جراحي پروستات پيدا ميکند.

وي با بيان اينکه اين موضوع راه پيشگيري ندارد گفت: يکي از اقدامات مؤثر در کاهش ابتلا به اين بيماري اين است که از نگهداشتن ادرار بپرهيزيد، به خصوص در سنين بالا به هيچ وجه نبايد ادرار در مثانه بماند وگرنه احتمال بروز احتباس ادرار نيز بالا ميرود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي همدان با اشاره به اينکه کارکرد روده نيز بر اين موضوع تأثيرگذار است تبيين کرد: روده بايد منظم، راحت و بدون مشکل کار کند و در اين راستا لازم است پس از دفع روده، طهارت با آب گرم داشته باشيد و از مصرف غذاي تند و ترش و خشک به ويژه در شبها بپرهيزيد.

وي بروز عفونتهاي ادراري را يکي ديگر از مشکلات دردسرساز زندگي ماشيني برشمرد و افزود: يکي از علل بروز عفونتهاي ادراري مي تواند ناهنجاري مادرزادي مثل تنگي مجاري ادراري باشد اما برخي عفونتهاي ادراري در بزرگسالان بيشتر است که علل مختلفي دارد که يکي از علل مهم آن، زندگي شهري و کارمندي است که منجر به نگهداشتن ادرار در شرايط مختلف است.

موسويبهار نحوه دفع ادرار را بر پيشگيري از بروز عفونت اثرگذار دانست و گفت: دفع ادرار در جاي مناسب و شکل مناسب در اين موضوع بسيار مهم است، همچنين تميزي و نظافت سرويس بهداشتي، وجود امکانات کافي از جمله دستمال، صابون و آب مناسب در سرويس بهداشتي بسيار حائر اهميت است.

وي با بيان اينکه در زمان احساس نياز بايد به طور کامل و مناسب ادرار دفع شود و نظافت رعايت شود، اضافه کرد: مؤسسات عمومي، ترمينالها، بانکها، مدارس و بسياري فضاهاي ديگر از امکانات مناسبي در سرويسهاي بهداشتي برخوردار نيستند و اين امکان ابتلا به عفونت ادراري را بالا ميبرد.

به گزارش وبدا، اين فلوشيپ کليه و مجاري ادراري با تأکيد بر اينکه دفع ناقص ادرار باعث ميشود آلودگيهاي محيط و اطراف از مجراي ادرار به داخل مثانه برگردد و عفونت ايجاد کند عنوان کرد: مسئولين و مديران واحدها بايد نسبت به ساخت دستشويي مناسب و نظافت آن براي سلامت کارمندان همت کنند و سرويس بهداشتيهاي بينراهي نيز به نحو شايسته نگهداري و نظافت شوند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.