اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

سيگارهايي که شما را دود مي‌کنند!

سيگارهاي الکترونيک در حالي که به بهانه کم‌خطر بودن جايگزين سيگارهاي معمولي شدند حالا فقط با يک پک، جان مصرف کنندگان‌شان را خواهند گرفت.

سيگارهايي که شما را دود مي‌کنند!

«انفجار لثهها، شکستن7 دندان، پارگي فک، سوختگي گردن و صورت» اتفاقي است که به گفته پزشکان براي يک نوجوان 14 ساله در اثر کشيدن سيگارهاي الکترونيک رخ داده است.

به تازگي سيگار الکترونيک در دهان يک نوجوان اهل اوفا روسيه منفجر شده و به شدت به او آسيب وارد کرده است. 

درحالي که سيگارهاي الکترونيک بنا بر باور عمومي خطر کمتري براي سلامتي افراد دارند اما رئيس دبيرخانه ستاد کشوري کنترل دخانيات ميگويد که علاوه بر سرطانزا بودن اين محصولات، «گزارشات زيادي از انفجار باتري سيگارهاي الکترونيک رسيده که در مواردي حتي منجر به مرگ افراد شده است.»

سيگار الکترونيکي اولينبار در سال 2003 و در کشور چين توليد شد، از همان موقع هم بود که گزارشهايي مبني بر انفجار آغاز شدند. 

پيشتر انفجار سيگار الکترونيک در دهان يک مرد آمريکايي باعث سوختگي کامل او و مرگش شد. انفجار ويپ باعث بريدگي يکي از شريانهاي گردن يکي از اهالي تگزاس و فوت او شد. دليل آتشسوزي چند خانه و يک فرودگاه نيز انفجار باتري سيگار الکترونيک گزارش شده است.

پژوهش دانشکده پزشکي هانوفر آلمان نشان ميدهد که 2035 مورد انفجار سيگار الکترونيکي از سال 2015 تا 2017 در بخشهاي اورژانس آمريکا ثبت شده است. يعني هر روز بيش از 2 نفر از مصرف کنندگان اين سيگار دچار انفجار شدهاند.

آمارها نشان ميدهد که سيگارهاي الکترونيک در جهان ميليونها مصرفکننده دارند و روزانه بر محبوبيت اين محصول دخاني در بين مردم افزوده ميشود. اما عمر کوتاه باتري ليتيومي آنها و خطر انفجارشان جان ميليونها نفر را در معرض خطر قرار داده است!

درحالي که سازمان بهداشت جهاني از کشورها خواسته است براي محافظت از کودکان و افراد غيرسيگاري، اقدام فوري براي کنترل سيگارهاي الکترونيکي انجام دهند. اما تنها 34 کشور فروش اين سيگارها را ممنوع کردهاند.

گزارشات سازمان جهاني بهداشت نشان ميدهد که برخلاف تبليغاتي که ميشود، سيگارهاي الکترونيک بسيار اعتيادآور و مضر هستند و هيچ مدرکي وجود ندارد که نشان دهد سيگار الکترونيکي ميتواند در ترک سيگار کمک کند و حتي مي تواند دروازهاي براي اعتياد در بين جوانان باشد.

دبير کل جمعيت مبارزه با دخانيات ايران سيگارهاي الکترونيکي را ترفندهاي شرکتهاي دخانياتي براي افزايش مصرف سيگار در بين نوجوانان ميداند و ميگويد که براي محافظت از جوانان و نوجوانان «مصرف، عرضه، فروش و توليد سيگارهاي الکترونيکي در کشور ممنوع شده است.»

اما جامعهشناس عليرضا شريفي يزدي معتقد است که عليرغم اين ممنوعيتها نوجوان به راحتي ميتواند به دخانيات دسترسي داشته باشد و ميگويد که «در کشور ما در کمتر از زماني که براي خريد يک نان صرف ميشود نوجوان ميتواند در فضاي مجازي يا حقيقي به دخانيات دسترسي پيدا کند!»

کارشناسان معتقدند که سيگارهاي الکترونيک قبح مصرف سيگار در خانواده را شکستهاند و خانوادهها با باور به اينکه اين سيگارها کمخطر هستند اجازه استفاده از آنها را به نوجوانهايشان ميدهند، آگاه سازي در رابطه با خطرات سيگار الکترونيکي، اطلاع رساني در ناکارآمدي آن در ترک سيگار کاغذي ميتواند تا حدي موثر باشد.

همچنين نظارت جدي تري در فضاي مجازي و حقيقي بر فروشندههاي اين محصولات و نظارت بر قاچاق آنها از ديگر راهکارهاي کارشناسان است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.