رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت آخرين آمار ابتلا به تب دنگي را در کشور اعلام کرد.
قباد مرادي رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اظهار کرد: از مجموع 945 مورد ابتلا به تب دنگي، 746 مورد انتقال محلي بوده و 197 مورد نيز از ساير کشورها وارد شده است.
وي ادامه داد: 2 مورد تب دنگي از نوع چيکونگونيا نيز گزارش شده که سابقه سفر به خارج از کشور داشته و در شهرستان چابهار تشخيص داده شدهاند.
رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت تصريح کرد: تب دنگي يک بيماري تبدار ويروسي است که توسط گزش پشه روزگز به نام آئدس منتقل ميشود و تشخيص قطعي اين بيماري با آزمايش خون ميسر است.
مرادي يادآور شد: پشه آئدس ميتواند در هر ظرف يا جايي که مقداري آب جمع شود، تخمگذاري کند؛ مانند لاستيکهاي مستعمل، قوطي کنسرو، قايق و گلدان شيشهاي.
وي ادامه داد: در صورتي که در محل زندگي شما پشه آئدس وجود دارد بايد نکاتي را رعايت کنيد. از جمله توري به در و پنجرهها نصب و در روز و شب زير پشهبند استراحت کنيد. 2 بار در شبانه روز در نقاط تاريک و خنک خانه مانند کمد لباس و زير تخت حشرهکش اسپري کرده و از تردد غير ضروري خارج از منزل پرهيز کنيد. فرد بيمار هنگام خروج از منزل از فرآوردههاي دورکننده حشرات روي پوست استفاده کند. لباسهاي رنگ روشن، آستين بلند و شلوار بلند و جوراب بپوشيد و از تجمع آب راکد جلوگيري کنيد.
به گفته مرادي، در دوره نقاهت و پس از بهبودي از بيماري نبايد بلافاصله فعاليتها و ورزشهاي سنگين آغاز شود، بلکه استراحت کافي در دوران نقاهت بهتر است همراه با فعاليت بدني سبک باشد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.