اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

زنگ خطر داعش در صحراي سوريه براي عراق

«تداوم تلاش‌هاي داعش براي گسترش دامنه فعاليت‌هايش در مناطق صحرايي سوريه و فعاليت‌هاي فزاينده آن، تهديدي مستقيم براي عراق و کشورهاي منطقه است». اين را خالد عبدالاله تحليلگر روابط بين‌المللي مي‌گويد.

زنگ خطر داعش در صحراي سوريه براي عراق

مهمترين چالشهاي امنيتي

داعش در حال سوءاستفاده از مناطق وسيع بياباني و حضور ضعيف امنيتي از سوي دولت مرکزي سوريه، براي تثبيت حضور خود در اين کشور است و به دنبال دستيابي به سلاحهاي پيشرفته اي است که توانايي آن را براي انجام حملات گسترده افزايش دهد. از سوي ديگر، حضور اعضاي آن در زندانهاي سوريه در سايه احتمال فرار يا آزادي آنها يک خطر دايمي به شمار ميآيد.

به گفته خالد عبدالاله اين تحولات امنيتي، مستقيماً عراق را که با سوريه داراي مرز مشترک است؛ تحت تأثير قرار ميدهد و تحرکات جاري تروريستهاي داعش، منبع تهديدي براي ثبات مناطق مرزي عراق به شمار ميرود و گسترش مجدد دامنه فعاليتهاي اين گروه تروريستي، تهديدي براي بيثبات کردن کشورهاي همسايه است. امري که نيازمند همکاري جدي منطقهاي براي رسيدگي به وضعيت مذکور است.

چند هفته پيش بود که، ديده بان حقوق بشر سوريه گزارش داد که گروه تروريستي داعش در شش حمله خود در صحراي سوريه، 70 نفر از جمله 18 غيرنظامي را به قتل رساند. امري که حکايت از سوءاستفاده اين گروه تروريستي از بينظمي امنيتي و تغيير نقشه کنترل در بيابان سوريه، دارد.

 

نقش عراق در حل بحران

به نوشته وبگاه المعلومه، عراق با در نظر گرفتن نياز به ارزيابي خطرات و اولويتبندي مداخله در اين امر، از نزديک اين تحولات را زير نظر دارد.

دولت عراق، رويکرد ديپلماتيک موثري را با هدف تقويت همکاريهاي منطقهاي از طريق برگزاري نشستهاي عربي و منطقهاي مانند نشست هاي عقبه اتخاذ کرده است.

بغداد براي سازماندهي يک کنفرانس بينالمللي با هدف گرد هم آوردن کشورهاي همسايه و جامعه بينالمللي براي يافتن راه حلهاي پايدار براي بحران سوريه تلاش ميکند.

 

ديدگاه جامع عربي براي حل بحران سوريه

عبدالاله تصريح کرد که يک رويکرد آشکار عربي به سمت حمايت از تغيير جامع در سوريه بر اساس مشارکت همه طرفهاي سوري در روند ساخت يک کشور جديد وجود دارد. هدف اين رويکرد، دستيابي به ثبات بلندمدت و از بين بردن عواملي است که منجر به بازگشت سازمانهاي تروريستي مانند داعش ميشود.

اقدامات پيشنهادي براي رفع چالشها

در اين راستا، تدابير لازم براي مقابله با اين چالشها، از جمله تقويت هماهنگي منطقهاي براي متحد کردن تلاشهاي کشورها در مبارزه با تروريسم و فعالسازي مجدد نمايندگيهاي ديپلماتيک عراق در سوريه براي ارتقاي همکاريهاي مشترک، بايد اتخاذ شود تا از اين راه از نفوذ عناصر تروريستي جلوگيري شود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.