عضو هيأترئيسه مجلس شوراي اسلامي گفت: در سال هاي اخير به خاطر حمايت هاي کمتري که از دانشگاه ها و ديگر مراکز توليد علمي صورت گرفته، رشد توليد علم در مقايسه با کشورهاي منطقه و همجوار به خطر افتاده است و اين زنگ خطري براي مهاجرت نخبگان و اساتيد است.
روح الله متفکرآزاد در پنجمين کنگره قارچشناسي ايران، اظهار کرد: دانشگاه تبريز در رتبه بنديهاي اخير جهاني در توليد علم و فناوري جزو 5 دانشگاه برتر ايران است.
عضو هيأترئيسه مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اينکه بعد از انقلاب، توليد علم و فناوري و رشد علمي در همه شاخص ها توسعه و رشد يافته است، افزود: در توليد علم و فناوري و توسعه و رشد علم در کشورمان، بايد به دو مقوله حکمراني توليد علم و فناوري و حکمراني علمي با توجه به نياز کشورمان در بخش هاي مختلف توجه ويژه اي صورت گيرد.
نماينده مردم تبريز، آذر شهر و اسکو در مجلس در بخش ديگر سخنان خود حکمراني علمي و دانش را براي اداره کشور ضروري دانست و افزود: سر ريز توليد علم و فناوري در کشور بايد با توجه به نيازهاي کشورمان در حوزه هاي مختلف و براي رشد و شکوفايي کشورمان بکار گرفته شود.
متفکرآزاد، در ادامه با بيان اينکه بعد از انقلاب با وجود تحريمها، مشکلات اقتصادي، مالي و نداشتن تکنولوژي پيشرفته، رشد علمي ايران در دنيا و منطقه چشمگير بوده است، تصريح کرد: در سالهاي اخير به خاطر حمايت هاي کمتري که از دانشگاه ها و ديگر مراکز توليد علمي صورت گرفته، رشد توليد علم در مقايسه با کشورهاي منطقه و همجوار به خطر افتاده است و اين زنگ خطري براي مهاجرت نخبگان و اساتيد است.
وي افزود: در سال هاي اخير در مجلس، مصوبه هاي خوبي براي جهش توليد علم و حمايت از شرکت هاي دانش بنيان و ديگر مراکز رشد توليد علم صورت گرفته و در برنامه هفتم با قانوني کردن تاسيس انديشکده هاي مختلف مي خواهيم حکمراني علمي در کشور را تقويت و نهادينه کنيم.
عضو هيأترئيسه مجلس شوراي ، ضمن قدرداني از ميزباني دانشگاه تبريز از اين کنگره گفت: دانش قارچ شناسي، حوزه گسترده و تنوع بي نظيري در دنيا دارد و قدمت آن 7 هزار ساله است؛ بر همين اساس، نقش و اهميت زيادي هم در صنايع، توليد محصولات کشاورزي، دارويي، صنايع غذايي، رشد گياهان و جانوران و ... دارد، از اين رو و با توجه به توانمندي ها و ظرفيت هايي که دانشگاه تبريز در حوزه کشاورزي، ژنتيک، علوم طبيعي و ساير رشته ها دارد، مي تواند به عنوان قطب قارچ شناسي انتخاب شود.
قارچ شناسي به عنوان يک دانش بين رشته اي از جايگاه بسيار خوبي در ايران برخوردار است
محمدجوان نيکخوا، رئيس پنجمين کنگره قارچشناسي ايران هم در اين آيين با بيان اينکه پس از تاسيس انجمن قارچ شناسي ايران در شهريور 1389 توسعه و ارتقاي دانش قارچ شناسي در ايران به عنوان يکي از چشم انداز هاي مهم اين انجمن تعيين شد، گفت: در اين راه يکي از اهدافي که با جديت دنبال شد، برگزاري منظم کنگره قارچ شناسي به صورت دوره اي و هر دو سال يکبار در دانشگاه ها بوده است.
وي در ادامه با بيان اينکه نخستين کنگره قارچشناسي در سال 1392 در دانشگاه گيلان، دومين کنگره در سال 1394 در دانشگاه تهران، سومين کنگره در سال 1396 در دانشگاه کردستان و چهارمين کنگره در سال 1398 در دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري برگزارشده است، تصريح کرد: اين چهار کنگره با موفقعيت و با خاطره خوبي از شرکت کنندگان برگزار شده است.
رئيس پنجمين کنگره قارچشناسي ايران با اشاره به ويژگي هاي پنجمين کنگره قارچشناسي در مقايسه با ساير کنگره هاي برگزار شده، خاطر نشان کرد: يکي از برجستگي هاي کنگره حاظر اعلام آمادگي تعدادي از قارچ شناسان برتر دنيا براي شرکت مجازي و ارايه سخنراني در زمينه هاي مختلف بوده که با اين مشارکت و ارايه سخنراني توسط نه تن از قارچ شناسان بين المللي عملا اين کنگره به صورت بين المللي برگزار مي شود.
جوان نيکخوا، در بخش ديگر سخنان خود با تاکيد بر اينکه اکنون قارچ شناسي به عنوان يک دانش بين رشته اي از جايگاه بسيار خوبي در ايران برخوردار است، اظهار داشت: اين دانش گرچه فقط شش دهه در ايران قدمت دارد ولي اکنون اين دانش در دانشگاه هاي مختلف ايران و در رشته هايي چون گياهپزشکي، دامپزشکي، پزشکي، علوم و برخي رشته هاي ديگر توسعه يافته و البته تنگناهايي نظير کمبود امکانات، فرسوده شدن دستگاه ها و ابزار هاي موجود و کمبود شديد بودجه هاي پژوهشي مسلما سرعت پيشرفت را کم خواهد کرد.
وي در ادامه با اشاره به شعار اين کنگره که ماهيت آن شناخت قارچ ها و بکارگيري آنها در زمينه هاي مختلف و به ويژه تامين مواد غذايي براي جمعيت انساني در حال رشد است، تصريح کرد: حرکت به سمت کاربردي کردن هر چه بيشتر علم قارچ شناسي در ايران، توجه به آموزش قارچ شناسي در کشور و توسعه ارتقاي آن، توجه متخصصين و مسئولان به تغيير اقليم که تحولي در قارچ ها ايجاد کرده و توجه به تنوع زيستي قارچ ها در کشور موضوع هاي مهم و با اهميتي است که بايد در کنار گياهان و جانوران مورد توجه قرار گيرد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.