اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ردپاي مصرف‌کنندگان پرمصرفي که ديده نمي‌شوند

در حالي که اين روزها مديريت مصرف برق به يکي از چالش‌هاي جدي کشور بدل شده، بررسي‌ها نشان مي‌دهد گروهي از مصرف‌کنندگان پرمصرف، بدون آنکه در آمارهاي رسمي ديده شوند، فشار زيادي بر شبکه وارد مي‌کنند. مصرف‌کنندگاني که نه در ليست مشترکان صنعتي قرار دارند، نه خانگي؛ اما برق مي‌خواهند آن هم به صورت شبانه‌روزي و در حجم بالا.

ردپاي مصرف‌کنندگان پرمصرفي که ديده نمي‌شوند

بهگزارش ايسنا، گفته ميشود طي يک سال گذشته صدها هزار دستگاه از اين نوع تجهيزات در کشور شناسايي شدهاند. اين تجهيزات در واقع دستگاههاي استخراج رمزارز هستند که با وجود تعيين چارچوبهاي قانوني براي فعاليت رسميشان، همچنان بخش بزرگي از آنها در فضاهاي غيررسمي و بدون مجوز فعاليت دارند.

برخي گزارشها نشان ميدهد مصرف برق تنها چند دستگاه ماينر در يک خانه، معادل مصرف برق صد خانوار در همان منطقه است. همين مسأله باعث شده در بسياري از نقاط کشور، به ويژه در فصول سرد سال که نيروگاهها با محدوديت سوخت مواجهاند، فشار شديدي به شبکه وارد شود.

در اين ميان، برخي از اختلالهايي که مشترکان از آنها گلايه دارند، مثل نوسان ولتاژ، افت برق يا خرابي وسايل برقي گاه ناشي از همين مراکز غيرمجاز استخراج رمزارز است. جالب آنکه بسياري از اين مراکز، برق مصرفي خود را مستقيماً از کابل شبکه و بدون عبور از کنتور تأمين ميکنند؛ موضوعي که شناسايي آنها را سختتر و آثارشان بر شبکه را سنگينتر ميکند.

ارزيابيهاي فني نشان ميدهد حجم مصرفي مزارع کشفشده تاکنون، معادل توليد يک نيروگاه بزرگ بوده و همچنان برآورد ميشود چند هزار مگاوات ديگر نيز از سوي مراکز ناشناس و پنهان در حال مصرف باشد.

 

کشف 230 هزار دستگاه ماينر غيرمجاز

 

بهتازگي عباس علي آبادي- وزير نيرو از کشف 230 هزار دستگاه ماينر غيرمجاز طي سال گذشته و امسال خبر داد و گفت بخشي از آنها امحا و بخشي در فرآيند قانوني قرار دارند. به گفته او، اين کشفيات نتيجه عمليات گسترده و همکاري مردم بوده، اما مقابله با استخراج غيرمجاز رمزارز نيازمند همکاري بيشتر است. وزارت نيرو همچنين از قانونگذار خواسته استفاده از ماينرهاي غيرمجاز را جرمانگاري کند؛ در حال حاضر همکاري مناسبي با دستگاه قضايي و نيروي انتظامي براي مقابله با اين پديده برقرار شده است.

در همين راستا، مکانيزمهايي براي جلب مشارکت مردمي در شناسايي اين مراکز در نظر گرفته شده است. گفته ميشود با ارائه گزارش معتبر درباره هر دستگاه ماينر غيرمجاز، پاداشي نقدي تا سقف مشخصي پرداخت ميشود؛ اقدامي که هم انگيزه گزارشدهي را افزايش داده و هم مسير برخورد با اين مراکز را هموارتر کرده است.

در کنار برخورد با تخلفات، سياستهايي هم براي تشويق مراکز رسمي و قانوني در حال پيگيري است. از جمله تأمين برق اين مراکز از نيروگاههاي تجديدپذير، که ميتواند گامي در راستاي کاهش فشار بر شبکه و توسعه انرژيهاي پاک در کشور باشد.

با اين حال، به نظر ميرسد تا زماني که اختلاف نرخ ارز و قيمت جهاني رمزارزها در سطح فعلي باقي بماند، سودآوري اين فعاليت غيررسمي انگيزه کافي براي تداوم فعاليتهاي زيرزميني را فراهم ميکند. از همين رو، نظارت دقيقتر و همکاري بيشتر مردم ميتواند راهگشاي مهار اين بحران خاموش باشد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.