رئيس کل بانک مرکزي گفت که کشور ما در بين بانکهاي مرکزي همه کشورهاي جهان رتبه پنجم از نظر خريد طلا را دارد.
محمدرضا فرزين در برنامه گفتوگوي ويژه خبري تلويزيون با اشاره به سياست ارزي کشور گفت: ما در بانک مرکزي از دو سال قبل سياست جديدي پي گرفتيم. مرکز مبادله را راه اندازي کرديم که بخشي از نياز ارزي را پاسخ دهد. قانون برنامه ما را مکلف کرده بود که يک بازار شکل دهيم. اما سامانه نيما در مرکز مبادله سامانه بود. بازار ارز توافقي که شنبه راه اندازي شد اولين بازار حواله کشور بود.
وي افزود: چون بازار نداشتيم در بازار نيما ارز را پرداخت ميکرديم. بخشي از ارزي که در سامانه نيما نبود اجازه داديم که توافقي ارز خود را عرضه کنند.
رئيس کل بانک مرکزي گفت: سه چهار ماه است که بازار را شکل داديم و نرخ ارز هم 58 تا 61 هزار تومان بود. ما هفته گذشته چون ميخواستيم بازا ارز توافقي را شکل دهيم گفتيم اجازه ميدهيم نيما هم مثل بازار توافقي عمل کنند. شنبه نرخ ارز 59 و 600 بود و نرخ شکل گرفت. و روزهاي بعد هم همين طور. ما به روزهاي تعطيل خورديم و شرکتها نتوانستند زياد ارز عرضه کنند.
فرزين توضيح داد: قبلا همين بود فقط بازار شکل داديم. ما از ابتدا هفته قانوني که به ما ابلاغ شده بود را ارائه کرديم. ما نيما را افزايش نداديم خود عرضه و تقاضا تا 59 تومان آن را افزايش داد.
رئيس کل بانک مرکزي گفت: ما قاچاق و فرار سرمايه داريم. در کشور هم صادرات قاچاق و هم واردات چاق داريم فرار سرمايه وجود دارد. روزي که اطلاعيه بازار ارز توافقي را داديم ساعت 11 شب سي.ان.ام يک گزارش درباره بالنهاي مشکوک ايراني بر فراز آمريکا را انتشار داد.
وي ادامه داد: روز بعد بحث مکانيسم ماشه مطرح شد. شايعه کردند که چينيها 300 بشکه کمتر نفت ايران را خريدند و گفتند باز هم کمتر خواهد خريد. همه اين اخبار منفي بود و باعث شد بازار غير رسمي افزايش قيمت داشته باشد. اين کاملا برنامه ريزي شده بود ما هر زماني ميخواهيم در بازار ارز برنامه اجرا کنيم تلاش ميکنند که آن را مختل کنند.
فرزين توضيح داد: ما در حال حاضر در خريد طلاي بانکها مرکزي دنيا رتبه 5 را داريم. 20 درصد ذخاير کشور را به طلا تبديل کرديم. سال گذشته 65 ميليارد دلار ارز تخصيص داديم.
وي در خصوص ارز کالاهاي اساسي گفت: برآورد ما اين است که امسال 15 ميليارد دلار ارز 28 و 500 تخصيص دهيم. 11 و نيم ميليارد دلار کالاهاي کشاورزي و 3.5 ميليارد دارو .
فرزين بيان کرد: تيم اقتصادي به بانک مرکزي دستور داد که بايد 15 ميليارد دلار تامين ارز ترجيحي تامين شود. نه نرخ آن و نه ميزان آن امسال تغييري نميکند.
رئيس کل بانک مرکزي گفت: ما بيش از اينکه از عمليات واقعي ضربه بخوريم از عمليات رواني ضربه ميبينم. نميشود اينگونه نرخ را کنترل کرد.
وي در خصوص اصلاح نظام بانکي گفت: يکي از مشکلات بانکهاي ما کفايت سرمايه است. يعني به اندازه تسهيلاتي که داده است سرمايه نياورده است. بانک ملي، سپه، پارسيان، ملت در حال افزايش سرمايه با ارائه برنامه هستند.کل سرمايه نظام بانکي 518 همت سرمايه است.پيش بيني ما اين است امسال کفايت سرمايه بانکها به 2 درصد برسد.
فرزين درباره بانک آينده گفت: برنامه بانک آينده نهايي شده است. امشب يکي از موضوعات شوراي عالي، بانک آينده بود که البته چون موضوعات زياد بود در دستور قرار نگرفت اما هفته آينده يک جلسه ويژه خواهيم داشت. يکي از مشکلات فعلي اثر بانک آينده بر روي کل نظام بانکي است. برنامه بانک آينده را اجرايي ميکنيم و در تلويزيون براي مردم گزارش ميدهيم.
وي ادامه داد: ما امسال در افزايش سرمايه 43 درصد رشد داشتيم که پيشبيني ميکنيم صد درصد افزايش پيدا کند.
رئيس کل بانک مرکزي در خصوص صندوقهاي قرض الحسنه گفت: در حال حاضر 3605 صندوق داريم که 96 درصد آنها کوچک هستند. صندوقهاي کوچک 2.5 و صندوق هاي بزرگ بالاي 100 ميليارد سرمايه دارند.
وي در خصوص وام ازدواج گفت: وام ازدواج واقعا دغدغه ما است. تقريبا الان 23 درصد تسهيلات بانکي را به خانوارها ميپردازيم قبلا 13 14 درصد بود که بخشي به خاطر وام ازدواج است.
وي افزود: ما تاکنون 160 همت تسهيلات ازدواج پرداخت کرديم و وام فرزندآوري 35 همت که 102 درصد تحقق داشته و 2 درصد از عددي که بايد مي پرداختيم بيشتر است. الان 480 ازدواج در صف هستند و حدود همين ميزان در صف فرزند آوري.
اين مقام مسئول در خصوص اتصال شبکه پرداخت ايران و روسيه و اقدامات براي کشورهايي مثل عراق و ترکيه گفت: روسيه با اين دو کشور متفاوت است. در مورد ترکيه تلاش کرديم که شبکه کارتي متصل کنيم اما هنوز اتفاق نيفتاده است. به دنبال اين هستيم که کارتهايي را آماده کنيم. در عراق و ترکيه فعلا نميتوانيم شبکه کارتي را متصل کنيم. ما با روسيه به يک اتصال خوبي رسيديم.
فرزين درباره سياستهاي پولي اظهار کرد: هدفگذاري سال گذشته ما براي رشد نقدينگي 25 درصد بود که به 24.2 رسيديم. و توانستيم جلوي رشد پول را بگيريم البته خيلي هم جلوي پول را گرفتن خوب نيست. براي امسال هم همين هدفگذاري را داريم. اما به دليل مشکلات نقدينگي واحدهاي توليدي يک مقدار آن را افزايش داديم. ما نگران اين هستيم انسداد پولي ايجاد نشود. 250 همت بسته تسهيلات در نظر گرفتيم که 200 همت براي صنعت و 50 همت براي کشاورزي.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.