اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

وزير انرژي آمريکا:

راه طولاني تا رسيدن به توافق با ايران باقي مانده است

«کريس رايت» وزير انرژي آمريکا که در عربستان سعودي به‌ سر مي‌برد، در گفت‌وگو با شبکه سعودي با اشاره به گفت‌وگوهاي غيرمستقيم ايران و آمريکا گفت: «راه طولاني براي رسيدن به توافق با ايران باقي مانده است.»

راه طولاني تا رسيدن به توافق با ايران باقي مانده است

او در گفتوگو با شبکه «العربيه» عربستان سعودي ادعا کرد: «آمريکا، ايراني هستهاي را تحمل نخواهد کرد. براي پيشبيني نتايج تلاشهاي ديپلماتيک تازه بسيار زود است.»

اولين دور از مذاکرات غيرمستقيم تهران و واشنگتن در حالي در مسقط، پايتخت عمان برگزار شد که سرپرستي هيات ايراني در اين گفتوگوها را «سيد عباس عراقچي» وزير امور خارجه و هيات آمريکايي را نيز «استيو ويتکاف» فرستاده ويژه رئيس جمهور ايالات متحده در امور غرب آسيا بر عهده داشت. 2 طرف توافق کردند که به رايزنيهاي خود ادامه دهند.

هر 2 طرف اين دور از گفتوگوها را مثبت ارزيابي کردهاند.

رايت که يکي از ضدايرانيترين اعضاي کابينه «دونالد ترامپ» رئيس جمهور آمريکا است، در ادامه گفتوگوي خود با شبکه عربستاني ادعا کرد: «براي معامله و رايزني با ايران به رهبري قدرتمند نياز داريم. چهار سال «مدارا» و «تلاش براي راه آمدن با ايران» را تجربه کرديم و نتيجه آن گسترش صادرات نفت ايران شد. شما شاهد آن هستيد که در اين چهارسال برنامه هستهاي ايران چقدر پيشرفت کرده و چه اتفاقي براي حماس، حزبالله و حوثيها رخ داد. هيچ يک از اين نتايج، خوب نبودند.»

ادعاي او درباره تلاش دولت «جو بايدن» رئيس جمهور پيشين آمريکا براي «مدارا» با ايران درحالي است که در دولت بايدن تحريمهاي بيشتري عليه ايران اعمال شد و به اذعان مقامات روسيه و نشريات انگليسي، بايدن دليل شکست مذاکرات پيشين براي احياي برجام بود.

با اين وجود، وزير انرژي آمريکا در دفاع از دولت ترامپ و اقدامات ضدايراني او، ادعا کرد: «اکنون دولتي قدرتمند در آمريکا حضور دارد که طرفدار صلح، رشد و توسعه است و خطوط قرمز مشخصي در موضوع ايران دارد.»

اظهارات تازه او عليه ايران درحالي است که حتي پيش از شروع گفتوگوهاي غيرمستقيم بين تهران و واشنگتن، وزير انرژي آمريکا، ايران را با تحريمهاي بيشتر تهديد کرد.

در ادامه گفتوگوي رايت با شبکه العربيه، او به کاهش قيمت نفت و «هراس» بازار نفت از تعرفههاي ترامپ پرداخت. رايت در اينباره گفت: «درحال حاضر شاهد نگراني افراطي درباره آينده بازار هستيم.»

به اذعان شبکه عربستاني، با وجود «سقوط» قيمت نفت، رايت از خواندن اين «بحران» بهعنوان يک «واکنش بيش از اندازه» خودداري کرد. او گفت: «من نميتوانم قيمت نفت را پيشبيني کنم.»

او همچنين درباره روسيه گفت: «بازارهاي صادراتي براي مسکو به مشکل تبديل شده بود. او (رئيس جمهور روسيه) بزرگترين بازار صادرات گاز طبيعي خود به اروپا را از دست داده است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.