اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

وزير خارجه پيشين آمريکا:

دولت ترامپ، فاسدترين دولتي است که ديده‌ام

وزير خارجه پيشين آمريکا، اقدامات دولت ترامپ را «عجيب‌ترين انحراف از استانداردهاي حکمراني در آمريکا» توصيف کرد و همچنين به روزنامه اينديپندنت گفت: غيبت آمريکا از مذاکرات اقليمي سازمان ملل، يکي از عوامل اصلي نتيجه نااميدکننده نشست «کاپ 30» بوده است.

دولت ترامپ، فاسدترين دولتي است که ديده‌ام

کري با انتقاد شديد از دولت ترامپ از کاهش استانداردها در سياست و آنچه او سطح بالاي فساد در ميان مقامات دولت جمهوري خواه ترامپ ناميد ، دولت ترامپ را ناکارآمد خواند.

او در سخنراني اين هفته خود در مؤسسه «چتم هاوس» در مرکز لندن گفت: اين فاسدترين شيوه حکمراني است که در تمام عمرم ديدهام.

او افزود: اين شگفتانگيزترين انحراف از هر چيزي است که در سالهاي گذشته براي شفافيت، پاسخگويي و جلوگيري از تعارض منافع براي آن مبارزه
کرده
ايم.

کري همچنين گفت : اگر سناتور جمهوري خواه فقيد ، جان مککين - که از منتقدان صريح ترامپ بود - اکنون زنده بود اگر زنده بود نسبت به آنچه اکنون در جريان است فرياد ميزد.

کري در عين حال تأکيد کرد که اکنون بهطور معناداري «هيچ صداي مؤثري» از درون حزب ترامپ براي مخالفت با رئيسجمهور شنيده نميشود.

ترامپ در دوره دوم رياستجمهوري خود با اتهامهاي گستردهاي درباره تعارض منافع در حوزههاي مختلف روبهرو شده است؛ از جمله پذيرش يک هواپيماي 400 ميليون دلاري از قطر، مذاکره بر سر قراردادهاي عجيب و غريب او در خاورميانه، و توسعه ارز ديجيتال با برند ترامپ در حالي که همزمان مقررات اين بخش را تضعيف مي کند.

اما در واکنش به اين انتقادها، کارولين ليويت، سخنگوي کاخ سفيد، گفت: رئيسجمهور و نه خانوادهاش هرگز وارد تعارض منافع نشدهاند و هرگز هم نخواهند شد.

کري در ادامه گفت : هنوز ميتوان اعتماد را به سياست بازگرداند.

وي افزود: ما باور داريم که در ماههاي آينده دست به سازماندهي مجدد خواهيم زد و بايد به مقاومت ادامه دهيم و حمايت عمومي را افزايش ميدهيم تا بتوانيم اکثريت مجلس نمايندگان را پس بگيريم.

او همچنين نتيجهاي مطلوب براي دموکراتها در انتخابات مياندورهاي سال آينده پيشبيني کرد.

جان کري پس از سخنراني خود در گفتوگو با روزنامه اينديپندنت - در حالي که پيشتر در دولت بايدن نيز فرستاده ويژه اقليم بوده است - از نتيجه نشست اخير اقليمي «کاپ 30» ابراز نااميدي کرد و گفت به نظر ميرسد قالب اين مذاکرات ديگر آنگونه که بايد کارآمد نيست.

او گفت: فرآيند کاپ در بسياري از محافل در حال از دست دادن اعتبار است؛ اين يک روند مشکلدار در شرايط کنوني است.

اين سخنان پس از آن مطرح شد که کشورها به دليل فشار کشورهاي نفتخيز مانند عربستان سعودي، نتوانستند در متن نهايي توافق بهطور مشخص بر ضرورت فاصله گرفتن از سوختهاي فسيلي تأکيد کنند.

تنها باري که بهطور مشخص به سوختهاي فسيلي اشاره شد، در توافق نهايي نشست «کاپ 28» در امارات در سال 2023 بود؛ آخرين نشستي که کري در آن فرستاده ويژه اقليم بود. او گفته بود : کشورها بايد به دستاورد امارات در اين باره عمل کنند.

کري درباره علت ناکامي نشست اخير در دستيابي به نتيجهاي گفت : غيبت آمريکا بهاحتمال زياد نقش بزرگي در اين نتيجه نگرفتن داشته است.

او گفت: اين موضوع قطعاً يک عامل بزرگ بود و عملاً به کشورهاي ديگر اين پيام را داد که اين اجلاس از سوي واشنگتن جدي گرفته نمي شود .

وي افزود : در گذشته برخي کشورها بهدليل فشار { دولت هاي قبلي امريکا } به قطعنامه هاي صادره از جانب اجلاس اب و هوايي احترام مي گذاشتند اما حالا اهميتي به اين نشست نمي دهند.

در کنفرانسهاي اخير اقليمي، آمريکا و چين از طريق بيانيههاي مشترک نقش مهمي در پيشبرد اقدامات اقليمي داشتهاند و اين بار نيز نااميديهايي وجود داشت که چرا چين در مذاکرات اخير نقش موثري ايفا نکرد.

با وجود نتيجه نااميدکننده بودن اجلاس کاپ 30 ، کري گفت : همچنان خوشبين است که گذار به انرژي پاک ادامه پيدا خواهد کرد و آمريکا در نهايت دوباره به جريان اصلي تلاشهاي اقليمي بازخواهد گشت.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.