اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

دورريز غذاي اروپا 9 ميليون تن ايران 35 ميليون تن!

کانال «تجارت فردا» در گزارشي آمار‌هايي را از موادغذايي که در ايران و جهان دور ريخته مي‌شوند، منتشر کرد. خلاصه‌اي از اين گزارش در ادامه از نظر مي‌گذرد: مجموع دور ريز مواد غذايي در 27 کشور اروپايي، 9 ميليون تن در سال گزارش شده، اما اين آمار در ايران 35 ميليون تن در سال است.

دورريز غذاي اروپا 9 ميليون تن ايران 35 ميليون تن!

براساس گزارش سازمان جهاني خواربار و کشاورزي (فائو) هر روز بهازاي هر نفر، 134 کيلوکالري غذا در ايران به هدر ميرود. اين ميزان ضايعات مواد غذايي، ايران را در رديف کشورهاي تراز اول دنيا در زمينه هدررفت مواد غذايي قرار داده است.

بر همين اساس سالانه ضايعات مواد غذايي در ايران معادل 35 ميليون تن با ارزش تقريبي 15 ميليارد دلار است. حجم مواد غذايي هدررفته در ايران به اندازهاي است که با آن ميتوان غذاي 15 ميليون ايراني را در سال تأمين کرد. 35 درصد محصولات کشاورزي توليدي در ايران به هدر ميرود. بر اين اساس از 100 ميليون تن محصول کشاورزي توليدي در کشور 35 ميليون تن در سال دور ريخته ميشود.

در اين زمينه ميتوان به 30 درصد ضايعات در نان، 25 تا 30 (و حتي 50) درصد ضايعات در ميوهها و سبزيجات، 10 درصد ضايعات در برنج، 25 درصد ضايعات در خرما و... اشاره کرد. ضايعات غذا در ايران از مزرعه تا سفره وجود دارد و مقصر فقط مصرفکننده نيست.

علاوه بر فرهنگ غلط مصرف در جامعه ايران، سيستم توزيع غيراصولي و حملونقل غلط مواد غذايي، از گوشت و لبنيات گرفته تا سبزيجات تازه و ميوهها باعث ميشود بخش زيادي از اين مواد غذايي هدر رود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.