اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

40 درصد خانواده هاي ايراني هرگز وام نگرفته اند!

سلسله نشست‌هاي گفتمان‌سازي عدالت اجتماعي فراگير با موضوع «نظام اندازه‌گيري و سياست‌گذاري فقرزدا» با حضور احد رستمي سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ايرانيان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي، محمدعلي فرزين اقتصاددان و فرهاد خداداد کاشي استاد گروه اقتصاد دانشگاه پيام‌نور برگزار شد.

40 درصد خانواده هاي ايراني هرگز وام نگرفته اند!

رستمي گفت: دولت آقاي رجايي اولين يارانه را پرداخت کرد و امروز کميته امداد طرحي را به نام شهيد رجايي اجرا کرده و به افراد بالاي 60 سال يارانه پرداخت ميکند و پس از جنگ و در دولتهاي بعدي، آزادسازي قيمتها مطرح و در اوايل دهه 70 مطالعاتي شروع شد که همزمان با رشد اقتصادي نرخ فقر و ضريب چيني هم افزايش پيدا کرد و برخي مطالعات در سازمانها انجام شدند که نتايج آن به قانون نظام جامع رفاه تأمين اجتماعي منجر شد.

وي افزود: در سال 1387 ثبتنام همگاني شروع شد و اطلاعات خانوار به ثبت رسيد و عملاً پايگاه اطلاعاتي که تشکيل شد و راه به جايي نرسيد.

سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ايرانيان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي تاکيد کرد: بهترين روش شناسايي خانوادهها آزمون وسع است، يعني اطلاعات درآمدي خانوادهها بهروز شود. ما سالانه اکثر اطلاعات را بهروز ميکنيم به طوري که در سال دوباره رخ ميدهد. از سال 1387 به بعد اطلاعات ملک به کد ملي وصل شده است و از 60 ميلون ملکي وجود دارد اطلاعات مربوط به 16 ميليون ملک را گرفتهايم و بقيه ملکها به کدملي وصل نشده است و بايد اينها بهروز شود.

وي يادآور شد: از 1397 وسعي را به امتياز را به خانواده ميدهيم و جزئيات مربوط به وسع آنها انجام و دهکبندي و صدک بندي ميشود.

وي با اشاره به برخي خدمات ارائه شده با بهره گيري از خدمات پايگاه اطلاعات رفاه ايرانيان، گفت: ارائه سرويس به کميته امداد، ارائه مستمري به دهکهاي يک تا 3 دهک اول. وامهاي اشتغالزايي به دهکهاي تا 5 است و ارائه خدمات به 7 دهک از سوي بيمه سلامت برخي از خدماتي است که ارائه ميشود.

وي اضافه کرد: در سال 1402، به 136هزار کودک داراي سو تغذيه يارانه اعطا شده است که اين ميزان 8.9 هزار ميليارد ريال بوده است.

رستمي ادامه داد: قبل از دوران کرونا 47 درصد خانوارها روي کارتهاي بانکي تراکنش داشتند و پس از کرونا اين ميزان به 98 درصد خانوارها رسيده است که روي کارت خود خريد انجام ميدهند و اين وضعيت معيشت خانوارها مشخص ميکند.

اسدي عنوان کرد: در سال 94 گفته شد 3.5 ميليون سرباز فراري داريم که يارانه آنها بايد قطع شود، ما اطلاعاتشان را گرفتيم در آزمون وسع گذاشتيم و در نهايت ديديم که اتفاقا اينها در سه دهک پايين بيشتر هستند. يا سال 1394 حدود 126 هزار کودک بازمانده از تحصيل داشتيم و برخي از آنها که معلول بودهاند و برخي هم در مدارس ديني مشغول بودند و در نهايت 26 هزار کودک قابل بازگشت به تحصيل داشتيم و در نهايت با کمک برخي از سمنها و خيريهها بخشي از آنها را به تحصيل بازگردانديم.

سرپرست پايگاه جامع اطلاعات رفاه ايرانيان عنوان کرد: پايگاه اطلاعات رفاه ايرانيان وظيفه دارد اطلاعاتي که سازمانها نياز دارند را ارائه دهد، ما اطلاعات را براي مرحله جديد اجراي طرح کالابرگها ارائه کرديم.

اين کارشناس اقتصادي با اشاره به برخي از شاخصهاي اندازهگيري فقر در کشور، گفت: وضعيت فقر و تبعيض با آمارهاي ما قابل اندازهگيري و سياستگذاري است. مثلا با آمارها و مطالعات ما مشخص شد که 40 درصد از خانوادههاي ايراني نميتوانند وام بگيرند و يا هرگز وام نگرفتهاند که البته بايد دهکهاي افراد هم با ديگر متفاوت باشد.

وي با بيان اينکه «پنجره واحد رفاه زنان راه اندازي شده و شهر آستارا و شهرستان بهارستان بهصورت آزمايشي شروع کار اين پنجره واحد را تجربه کرده است» گفت: قرار است پنجره واحد ساير حوزهها را هم در بر بگيرد. مطالعاتي از حوزه کودکان بازمانده از تحصيل، سربازان فراري، کودکان کار و... براي برنامه ريزي بهتر در پايگاه جامع اطلاعات رفاه ايرانيان داشتيم.

سرپرست مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ايرانيان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي افزود: ما رصدخانه جامعي در وزارت کار راه اندازي کرديم که اساتيد و دانشجويان و پژوهشگران و علاقهمندان از نتايج پايش آن ميتوانند استفاده کنند.

رستمي اضافه کرد: ما دادههاي خود را به هوش مصنوعي نيز عرضه کرديم و در اين حوزه با سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزي نيز همکاري داريم. البته سازمان هدفمندسازي يارانهها در ذيل وزارت تعاون قرار ندارد، اما آنها نيز از دادههاي ما استفاده ميکنند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.