يافتهها نشان ميدهد که خوردن يک عدد تخم مرغ در روز ممکن است به کاهش خطر ابتلاء به بيماريهاي قلبي عروقي کمک کند.
تخم مرغ منبع غني از کلسترول غذايي است، اما حاوي انواع مواد مغذي ضروري هم است.
شواهد متناقضي در مورد اينکه آيا مصرف تخم مرغ براي سلامت قلب مفيد است يا مضر، وجود دارد.
نتايج يک مطالعه در سال 2018 شامل تقريباً نيم ميليون بزرگسال در چين، نشان داد افرادي که روزانه تخم مرغ ميخورند (حدود يک تخممرغ در روز) نسبت به افرادي که کمتر تخممرغ ميخورند، به طور قابلتوجهي کمتر در معرض خطر ابتلاء به بيماري قلبي و سکته هستند.
اکنون براي درک بهتر اين رابطه، محققان اين کار يک مطالعه انجام دادهاند که چگونه مصرف تخممرغ بر نشانگرهاي سلامت قلب و عروق در خون تأثير ميگذارد.
«لانگ پان»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه پکن چين، ميگويد: «مطالعات کمي به نقش متابوليسم کلسترول پلاسما در ارتباط بين مصرف تخم مرغ و خطر بيماريهاي قلبي عروقي پرداخته اند، بنابراين ما ميخواستيم به رفع اين شکاف کمک کنيم.»
تجزيه و تحليل آنها نشان داد افرادي که مقدار متوسط تخم مرغ ميخوردند داراي سطوح بالاتر پروتئيني به نام آپوليپوپروتئين A1 در خون خود بودند که يک واحد سازنده از کلسترول خوب HDL است.
اين افراد به خصوص مولکولهاي HDL بزرگتري در خون خود داشتند که به پاکسازي کلسترول از رگهاي خوني کمک ميکند و در نتيجه از انسدادهايي که ميتواند منجر به حملات قلبي و سکته شود، محافظت ميکند.
محققان همچنين 14 متابوليت را شناسايي کردند که با بيماري قلبي مرتبط هستند.
آنها دريافتند شرکتکنندگاني که تخممرغ کمتري ميخوردند، در مقايسه با افرادي که تخممرغ ميخوردند، سطوح پايينتري از متابوليتهاي مفيد و سطوح بالاتري از متابوليتهاي مضر در خونشان داشتند.
به گفته محققان، مطالعات بيشتري براي تأييد نقش علّي متابوليت هاي ليپيد در ارتباط بين مصرف تخم مرغ و خطر ابتلاء به بيماريهاي قلبي عروقي مورد نياز است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.