معاون فرهنگي و توسعه ورزش همگاني وزارت ورزش و جوانان گفت: دغدغه دنيامالي احياي جايگاه ورزش است و در همين راستا بر دو اصل قانونمندي و فسادستيزي تاکيد دارد.
محمد حسين حسنخاني به همراه مددي مشاور اين حوزه، ميهمان هفتگي کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامي بودند.
در اين نشست که به بررسي وضعيت فرهنگي و توسعه همگاني ورزش اختصاص داشت، ابتدا محمدرضا تهراني رئيس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامي اظهار اميدواري کرد که فضاي آرام و اميدوارکننده اي که در بخش فرهنگي وزارت ورزش ايجاد شده، همچنان ادامه پيدا کند و شاهد تسري آن به بخشهاي ديگر باشيم.
وي با اشاره به نزديکي انتخابات فدراسيون فوتبال و تاثيرات فرهنگي و اجتماعي گسترده آن در ميان مردم، خطاب به معاون فرهنگي وزارت ورزش و جمع حاضر گفت: انتظار داريم فردي به عنوان رئيس فدراسيون فوتبال انتخاب شود که علاوه بر پاکدستي و فساد ستيزي، اميد را به جامعه ورزش تزريق کند.
در ادامه جلسه تعدادي از اعضاي کارگروه ورزش در ارتباط با مواردي همچون ضرورت بازنگري در مسائل فرهنگي ورزش، اهميت ورزش همگاني و لزوم گسترش آن، ضرورت افزايش بودجه فرهنگي، پايين آوردن هزينه ورزش براي عموم مردم، فقدان فلسفه حکمراني در ورزش، بي توجهي فدراسيون ها نسبت به امر فرهنگ، تقويت الگوهاي ورزشي و نکات ديگر را مورد اشاره و بررسي قرار دادند.
معاونت فرهنگي و توسعه ورزش همگاني وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به موارد مطرح شده و دغدغه حاضرين اظهار داشت: حضور در نشست اعضاي کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامي نخستين جلسه برونسازماني من است و اين امر نشان از احترام ويژه من نسبت به بزرگان اين حزب ريشه دار و اعضاي کارگروه ورزش آن است.
وي ادامه داد: از دوران نوجواني علاقهمند به ورزش بود و خودم ورزش مي کردم. از همان ابتدا و بعدها طي دوران جواني و کسوت طلبگي دغدغه ورزش داشتم. محروميت و فقر ورزش را هم با تمام وجود درک کرده ام.به جرات مي توانم اذعان کنم در يک زماني، بدترين اداره شهر قم همانا اداره ورزش بود که در مکاني محقر قرار داشت. من از همان دوران که خودم ورزش مي کردم نسبت به پيشبرد اين مقوله حساس بودم. بعدها توفيق داشتم با مديري لايق، مکتبي و خلاق به نام يزداني خرم که رياست فدراسيون واليبال را بر عهده داشت آشنا شوم. اولين همکاري با آن بزرگوار را طي مسابقات آسيا و اقيانوسيه که به ميزباني ايران برگزار مي شد تجربه کردم. وي مديري بود که نياز به مسئول فرهنگي نداشت، چون خودش بهتر از هر کسي اين مسير را طي مي کرد و کليه اقداماتش در راستاي ارتقا فرهنگ ورزش بود.
معاون فرهنگي وزارت ورزش و جوانان تصريح کرد: عرصه ورزش بسيار گسترده است و اولين گام در اين عرصه شناخت خود ورزش است. تا زماني که بين بازي و ورزش تفاوت قائل نباشيم، در شناخت ابعاد، کارکرد و تاثير آن با مشکل روبرو خواهيم بود. ورزش را نمي توان صرفاً تربيت بدني تلقي کرد زيرا وقتي در ميان افراد جامعه نشاط يا غرور ايجاد مي کند موضوع روانشناختي نيز در آن مستتر است.
ورزش در کشور ما بيش از هشتاد ميليون مخاطب دارد. اين يعني امر گوياي آن است که ورزش با جامعه شناسي،سياست و اقتصاد هم مرتبط است. بايد قبول کنيم ما اين ظرفيت عظيم را ناديده گرفته ايم. وقتي امام بزرگوار اوايل انقلاب مي فرمايد عرصه مبارزه شما ورزشکاران ميدان مسابقه است يا مقام معظم رهبري از ايران قوي،ورزش قوي سخن به ميان مي آورد، يعني اينکه آن دو بزرگوار به نقش و اهميت ورزش اشراف کامل دارند. وقتي بودجه وزارت بهداشت و وزارت ورزش را با هم مقايسه مي کنيم تازه مشخص مي شود ما چقدر در ترويج ورزش همگاني کم کاري کرده ايم. وقتي به ازاي يک تا سه ميليون سرمايه گذاري در ورزش مي توانيم تا بيست برابر بهره وري داشته باشيم، چرا بايد اين فرصت را از دست بدهيم؟ بديهي است اقدامات هدفمند و برنامه ريزي شده در ورزش بهره وري به همراه دارد. در غرب از ورزش خصوصا فوتبال پول درميآورند، اما ما فقط در آن هزينه مي کنيم. قطر کشور کوچکي است، اما جام جهاني برگزار مي کند، چون اهداف بلندي در سر دارد. عربستان هم وقتي چهره هاي شاخص فوتبال را جذب مي کند قصد دارد از طريق پر مخاطب ترين ورزش، اهداف ديگري را دنبال کند. بنده قدرشناس اقدامات مسئولين گذشته هستم، اما معتقدم علي رغم تلاش هاي انجام شده آنها، نتوانسته ايم از پتانسيل بالايي که داريم بهره لازم را ببريم. به نظر من اينکه بخواهيم فرهنگ را به ورزش تزريق کنيم درست نيست چون خود ورزش يک مقوله فرهنگي است. ورزش فرهنگ خواه نيست بلکه فرهنگ ساز است. نقشي که ورزش مي تواند در فرهنگ اجتماع و خانواده ايفا کند را نمي توان انکار کرد.
وي عنوان کرد: در حال حاضر نزديک به 20 درصد جامعه ما ورزش مي کنند که پيش بيني شده مطابق برنامه ريزي و با طرح ويژه «ورزش و مردم»، تعداد جمعيت ورزشکاران را به 40 درصد برسانيم. در اين طرح پيگيري خواهيم کرد تا سالن هاي خالي را بطور رايگان در اختيار مردم بگذاريم. نگاه مديريتي استفاده از ظرفيت بين بخشي است که اين مهم با تعامل و همکاري بين وزارت ورزش و نهادهاي ديگر از جمله آموزش و پرورش به بار خواهد نشست.
حجت الاسلام حسنخاني با اشاره به اهتمام وزارت ورزش جهت گسترش ورزش همگاني گفت: با دنيامالي از قبل همکاري نداشتم اما شهادت مي دهم دغدغه او احياي جايگاه ورزش است و در همين راستا بر دو اصل قانونمداري و فساد ستيزي تاکيد دارد. طي مدت کوتاه ورزشگاه آزادي به زيبايي بازسازي شد. فدراسيون ها و اماکن ورزشي از پرداخت ماليات معاف شدند و اقدامات ديگري انجام شده که پيامدهاي آن در آينده نزديک نمود عيني پيدا خواهد کرد. در نظر است طي برنامه يک ساله و سه ساله دغدغه جامعه ورزش به حداقل برسد. نياز داريم هر دو حوزه فرهنگي و ورزش همگاني را باز تعريف کنيم. مسئولين نظام نيز بر اين امر تاکيد دارند که جايگاه ورزش ارتقا پيدا کند اخيرا طي جلسه اي که با قاليباف داشتيم، او وعده داد با تمام وجود به گسترش ورزش همگاني کمک خواهد کرد. رئيس جمهور نيز نگاه ويژه اي نسبت به ورزش دارد. وقتي مقام معظم رهبري مي فرمايند ورزش همگاني ضرورت است جاي هيچ حرفي باقي نمي ماند که ما با تمام توان در اين راستا گام برداريم. فدراسيون ها نبايد در عرصه فرهنگي و گسترش ورزش همگاني کم کاري کنند. ما مي توانيم از ظرفيت عظيمي که در کشور داريم استفاده کنيم. با وجود بزرگان و ستارگان ورزش که سرمايه هايي اين مملکت محسوب مي شوند به مربي فرهنگي نياز نداريم. مي توانيم از معلمان ورزش به نحو مطلوب استفاده کنيم. مدارس در سال بيش از 150 روز تعطيل اند طي اين مدت مي توان از همين معلمان ورزش در سالن هاي آموزش و پرورش به بهترين وجه کمک گرفت.
وي در پايان تاکيد کرد: ما نيازمند انقلاب در حوزه ورزش هستيم. بايد باور کنيم عرصه ورزش عرصه ضرورت است. متاسفانه عده اي ديوار ورزش را کوتاه مي بينند و علاقه دارند شرايط بر وفق مراد آنها پيش برود، اما وزير ورزش با جديت پيگير اقتدار حکمراني در ورزش است. ما تنها متولي فرهنگ يک بخش از جامعه هستيم. طلبکار هيچکس نيستيم، بلکه خودمان را بدهکار جامعه ورزش مي دانيم. تمام سعي و تلاش خود را به کار خواهيم گرفت تا در راستاي فرهنگ سازي از طريق ورزش و علاقه مند کردن جامعه به ورزش همگاني از هيچ کوششي فروگذار نکنيم. خوشبختانه ابزار و امکانات اين مهم نيز فراهم است تا اثر مثبت از خود به يادگار بگذاريم.
در ابتداي اين نشست دستگردي دبير فدراسيون شطرنج گزارش کوتاهي در ارتباط با انتخابات پيشروي اين فدراسيون ارائه کرد. وي با اشاره به تاييد صلاحيت مديريتي سه نامزد انتخابات به نام هاي کمال جوانمرد، شادي پريدر و محمد نيکوکار، اظهار اميدواري کرد پس از 22 ماه بلاتکليفي و چند بار تعويق انتخابات در نهايت 14 اسفند رئيس فدراسيون برگزيده شود.
همچنين در خلال اين جلسه لوح تقديري که از سوي محمد رضا تهراني رئيس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامي به نمايندگي از سوي اعضاي کارگروه تهيه شده بود به رسم قدرداني و يادبود توسط معاونت فرهنگي وزير ورزش تقديم محمود شهباز عکاس با سابقه و پرتلاش عرصه ورزش و تصويرگر جلسات کارگروه ورزش شد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.