با گذشت چند روز از حملات سايبري گسترده به زيرساختهاي دو بانک دولتي و خصوصي، همچنان خدمات بانک پاسارگاد بهطور کامل بازيابي نشده و مشتريان اين بانک خصوصي با اختلالات جدي در خدمات غيرحضوري مواجهاند؛ وضعيتي که بسياري از کسبوکارها را نيز به نوعي زمينگير کرده است.
به گزارش تابناک؛ در اين ميان، واکنش مديرعامل بانک پاسارگاد به اتفاقات اخير در اين بانک بيش از همه مورد توجه قرار گرفته است. مجيد قاسمي در پيامي رسمي اظهار داشت: مهمترين دليل مورد هدف قرار گرفتن اين بانک در حمله سايبري، توفيقات کمنظير اين بانک است.
بنابراين عاليترين مقام بانک پاسارگاد، دليل اين حملات را «توفيقات کمنظير بانک پاسارگاد» دانسته و آن را نشانهاي از موفقيت اين بانک ارزيابي کرده است. ادعايي که بيش از آنکه اطمينان بخش باشد، ابهامات بيشتري را درباره وضعيت امنيتي و فني زيرساختهاي اين بانک خصوصي مطرح ميکند.
در شرايطي که تنها دو بانک، يکي دولتي و ديگري خصوصي، از ميان بيش از 20 بانک کشور در معرض اين حملات قرار گرفتند، اين سؤال مهم مطرح است که آيا واقعا «موفقيت و توفيقات کمنظير» دليل انتخاب پاسارگاد به عنوان هدف بوده يا ضعفهاي امنيتي و فني و بيتوجهي به الزامات امنيت سايبري در زيرساختهاي بانک پاسارگاد، زمينهساز چنين بحراني براي مردم و کسب و کارها شده است؟
واقعيت اين است که در دنياي امروز، موفقيت بانکي بدون پايداري سيستمهاي فناورانه و فني معنا ندارد. اختلالات اخير بيش از هر چيز گواه آن است که زيرساختهاي امنيتي و انفورماتيک بانک پاسارگاد، آمادگي لازم براي مقابله با تهديدات جدي سايبري را نداشته است.
نکته ديگر که انتقادها را متوجه بانک پاسارگاد کرده، ادعاي مديرعامل اين بانک مبني بر «بازگشت خدمات به شرايط عادي» است؛ در حاليکه بررسيهاي ميداني و گزارشهاي کاربران نشان ميدهد نرمافزار موبايلبانک پاسارگاد همچنان با اختلال مواجه است و بسياري از خدمات اينترنتي بانک، يا غيرفعالاند يا بهدرستي پاسخ نميدهند.
در چنين شرايطي، مناسب بود تا مديرعامل بانک پاسارگاد بهجاي صدور بيانيه تمجيدي از بانک مورد مديريت خود، ابتدا نسبت به اطمينان کامل از رفع اختلالات و ترميم اعتماد مشتريان اقدام ميکرد؛ اعتمادي که سرمايهاي بيبديل در نظام بانکي کشور به شمار ميرود و خدشه بر آن ميتواند پيامدهايي جديتر از اختلالات فني به همراه داشته باشد.
لزوم نظارت دقيقتر بانک مرکزي
بنابراين، حملات اخير بار ديگر ضرورت بازنگري در استانداردهاي امنيت سايبري بانکها را يادآور شد. اکنون زمان آن است که بانک مرکزي بهعنوان نهاد ناظر، با دقت و شفافيت بيشتري به عملکرد بانکهايي بپردازد که مدعي داشتن امنيت بالا در زيرساختهاي خود هستند، اما در بحرانها آسيبپذير ظاهر ميشوند. چرا که حفاظت از سپردههاي مردم و اطلاعات مالي آنها، تنها با شعار ممکن نيست؛ بلکه نيازمند زيرساختي مقاوم، مديريتي شفاف و پاسخگويي مسئولانه است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.