اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

حمله آلزايمر و پارکينسون به کاروان ميانسالي ايران

کاروان ميانسالان ايران به صورت جدي در معرض حمله دو راهزن مهم بر سر گردنه زندگي قرار گرفته است.

حمله آلزايمر و پارکينسون به کاروان ميانسالي ايران

به گزارش تابناک،  موارد ابتلا به بيماريهاي تحليلبرنده اعصاب مانند آلزايمر و پارکينسون، در سنين زير 50 سال افزايش يافته است. اين در حالي است که پيشتر انتظار ميرفت اين بيماريها عمدتاً پس از 65 سالگي بروز کنند.

در سال 1397 بود که عضو انجمنهاي نورولوژي ايران و آمريکا با بيان اينکه سن ابتلا به آلزايمر در حال پايين آمدن است، گفت: جاي خالي مراکز درمان بيماران آلزايمري در کشور ما بهخوبي حس ميشود .

 صفا نجمي گفته بود: آلزايمر يک نوع بيماري بوده، اينکه گفته شود وقتي سن فردي بالا ميرود دچار آلزايمر ميشوند درست نيست بلکه آلزايمر بيماري است که در سنين بالاتر بيشتر خودش را نشان ميدهد.

 وي در آن زمان گفته بود: اين بيماري از 70 سالگي به بعد شيوع بيشتري دارد، گاهي اوقات آلزايمر با ضعف ذهني وابسته به سن يکي تلقي ميشود درحاليکه بايد بين اين دو تفاوت قائل شد، الزاماً هرکسي که سن بالايي داشته و مشکلات حافظه و اعمال ذهني دارد مبتلابه آلزايمر نيست.

 

کاهش سن ابتلا و نقش آلايندههاي محيطي

حالا شرايط باز هم سخت تر شده است. دکتر رضا اماني، متخصص تغذيه و فلوشيپ تغذيه باليني، با اشاره به اين تغيير نگرانکننده اظهار داشت: «آمارها نشان ميدهد سن ابتلا به آلزايمر و پارکينسون که دو بيماري شايع تحليل عصبي در جهان هستند، از 65 سال به 50 سال و حتي پايينتر رسيده است.»

 وي آلودگي هوا و آلايندههاي محيطي را به عنوان يکي از عوامل مؤثر در اين روند دانست و افزود: «علاوه بر عوامل ژنتيکي، مواجهه طولانيمدت با آلايندهها ميتواند به سيستم عصبي آسيب زده و زمينه را براي بروز زودرس اين بيماريها فراهم کند.»

 

عوامل ژنتيکي و محيطي در کنار هم

اماني با تأکيد بر چندعاملي بودن اين بيماريها تصريح کرد: «حدود 50 درصد از خطر ابتلا به آلزايمر و پارکينسون به عوامل ژنتيکي مرتبط است، اما عوامل محيطي مانند تغذيه ناسالم، سبک زندگي کمتحرک و استرس نيز نقش بسزايي دارند.»

 وي خاطرنشان کرد: «با توجه به افزايش آلودگي هوا در کلانشهرها و تغيير سبک زندگي، لازم است سياستگذاريهاي بهداشتي براي پيشگيري از اين بيماريها از ميانسالي و حتي جواني آغاز شود.»

 

هشدار براي پيشگيري زودهنگام

کارشناسان توصيه ميکنند با توجه به کاهش سن ابتلا، اقدامات پيشگيرانه مانند کاهش مواجهه با آلودگي هوا، تغذيه سالم، فعاليت بدني منظم و کنترل استرس بايد از سنين پايينتر مورد توجه قرار گيرد. همچنين غربالگريهاي دورهاي براي افراد داراي سابقه خانوادگي اين بيماريها ضروري است.

 اين گزارش حاکي از آن است که بدون مداخله جدي در کنترل عوامل خطر محيطي، ممکن است شاهد افزايش بيشتر موارد ابتلا در سنين جوانتر باشيم.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.