مشاور آموزشي رئيس جمهور و رئيس مرکز ملي تحقيقات راهبردي آموزش علوم پزشکي گفت: در زمان حاضر حال پزشکي کشور خوب نيست.
شهرام يزداني در نشست خبري که در مرکز ملي تحقيقات راهبردي آموزش علوم پزشکي برگزار شد، با اشاره به اينکه بوده مشکل اصلي ما در بخش آموزش باليني پزشکان دانشجو است، افزود: مساله ظرفيت پذيرش در دانشگاههاي علوم پزشکي يا تعداد پزشکاني که در جامعه نياز داريم، موضوع کاملا علمي است، اکنون به ازاي هر 10 هزار نفر 11 پزشک عمومي داريم که اين رقم از کشورهاي منطقه و اغلب کشورهاي دنيا بالاتر است و نسبت پزشک متخصص ما در 10 هزار نفر جمعيت 5 نفر بوده که اين رقم نسبت به کشورهاي همسايه پايين تر است.
وي تصريح کرد: اکنون مشکل اصلي صندلي هاي خالي براي تخصص هاي پزشکي است و پزشکان عمومي رغبتي براي دوره هاي تخصصي ندارند و اين مساله باعث مي شود در سال هاي آينده با کمبود متخصص مواجه شويم.
يزداني تاکيد کرد: با افزايش سن جمعيت نياز به خدمات سلامت بيشتر مي شود و در اين ميان وجود متخصصان رشته هاي علوم پزشکي يکي از نيازهاي اساسي کشور است در حاليکه علاقه پزشکان عمومي به تخصص کم شده است و نبايد ظرفيت پذيرش پزشکي را براي تربيت پزشک عمومي افزايش دهيم.
وي ادامه داد: مشکل ديگر ما در بخش علوم پزشکي در دوره باليني است، زيرا صلاحيت تجربه دانشجو روي بيماران در دوره آموزش مهم است و بايد سطح کيفي آموزش ها ارتقا يابد.
مشاور آموزشي و رئيس مرکز ملي تحقيقات راهبردي آموزش علوم پزشکي کشور با بيان اينکه حال پزشکي کشور خوب نيست، مدعي شد: بر اساس مطالعاتي که روي 350 دستيار پزشکي انجام شد نتايج نشان مي دهد حدود 65 درصد دستياران افسردگي دارند که 25 درصد آنها شديد بود، 60 درصد اضطراب و يک سوم آنها افکار خودکشي دارند.
يزداني همچنين اين را هم گفت که بر اساس مطالعه ديگري که روي 55 شغل انجام شده، بيشتر افکار خودکشي در رشته پزشکي با 2.7 برابر و کمترين در رشته معماري بوده است.
مشاور آموزشي رئيس جمهور تاکيد کرد: به همين خاطر هر سياستي که موجب فشار روي جامعه پزشکي شود، اشتباه بوده و سياست هاي دستوري توزيع پزشکي در مناطق مختلف نيز نادرست است.
يزداني با بيان اينکه گردش کار بيمارستان هاي آموزشي نبايد به دانشجوي رزيدنتي وابسته باشد، گفت: اين موضوع اشتباه است و مشکلات زيادي ايجاد کرده است.
وي استفاده از افراد کمکي در بيمارستان ها در کنار پزشکان، کاهش و حذف تغيير و تحول، ايجاد بسته انگيزشي و واقعي کردن تعرفه ها را از اقدامات مهم دولت چهاردهم بيان کرد و گفت: دکتر پزشکيان جزو اولين کساني هستند که آموزش پزشکي را در کشور راه اندازي کردند و در اين دوره البته شرايط براي پزشکان بهتر شده است، عمده مشکل ما در بحث آموزش پزشکي مسايل اجرايي است که دانشجوي تخصصي در رشته هاي اساسي مثل کودکان و قلب جذب شوند و در وزارت بهداشت کارهاي خوبي در حال انجام است.
مشاور آموزشي رئيس جمهور با بيان اينکه در پذيرش دانشجوي پزشکي معدل تنها 25 درصد تاثيرگذار است، گفت: 30 درصد دانشجويان رشتههاي برتر پزشکي از طريق سهميهها پذيرش ميشوند و براي برخي رشته ها نيز اين عدد بالاتر است و تاثير معدل بر قبولي کنکور فشار رواني زياد به دانش آموز وارد مي کند از اين رو بايد مصوبه 1400 را مورد بازنگري مجدد قرار دهيم.
يزداني افزود: در دولت چهاردهم شيوه پذيرش و سهم معدل در کنکور در سال 1404 و 1405 در دستور کار قرار دارد ولي حداقل زمان مورد نياز براي تغيير کلي شيوه پذيرش در سال 1406 خواهد بود.
وي تاکيد کرد: هدف کنکور آن است که بهترين فرد براي رشتهاي بر اساس عملکرد تحصيلي و علاقه اي که دارد، انتخاب شود. در مورد اين موضوع مطالعات بسياري انجام شده و فردي که مي خواهد در رشته پزشکي پذيرفته شود بايد عملکرد تحصيلي بهتري داشته باشد تا پزشک متبحري شود.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.