باز شدن مدارس و جنب و جوشي که بين چند ميليون دانش آموز در سراسر کشور ايجاد ميکند، با شلوغي بازار و انجام خريدهايي براي مدرسه رفتن همراه است و البته هزينههايي را نيز به خانوادهها تحميل ميکند از جمله خريد روپوش، کيف و کفش، لوازم تحرير، خريد کتاب درسي، شهريه ثبت نام و ساير هزينههاي ديگر است.
سونامي گراني به نوشت افزارها رسيد
امسال پس از چند سال کرونا و درسهاي فضاي مجازي کلاسها از مهرماه به صورت حضوري برگزار ميشوند و دانش آموزان اين بار بايد از فضاي مجازي تبلت و گوشي خداحافظي کنند و به صورت رسمي در مدارس حضور يابند.
اما اين براي بعضي از پدران با دلواپسي و نگراني همراه است پدراني که نمي دانند آيا از پس اين همه خرج بر ميآيند و شرمند فرزندانش که با اشتياق منتظر خريد مدرسه هستند نميشوند؛ و فرزنداني که با شور عشق منتظر خريد لوازم تحرير مدارس، کيف و کفش لباس هستند و خانوادهايي که با وجود آگاهي از اين قيمتها همه وسايل مورد نياز فرزندانشان را کاملا تامين ميکنند، چون معتقدند همه چيز گران شده و اين امر عادي است.
اما در اين بين دستان کارگراني را ميبينم با جيبهاي خالي که هزاران حرف از گراني و بي پولي ميزنند و کمتر توان خريد لوازم تحرير را در بازار اين روزها دارند.
ناتواني مردم در خريد لوازم تحرير/ مدرسه رفتن هزار تا هزينه دارد
خريد لوازم تحرير براي خريد يک دانش آموز پايه حدود يک و نيم ميليون تومان است، که اين مقدار شايد خرج يک خانواده کارگر را بدهد و براي همين است بعضي خانواده در خرج و مخارج اين لوازم مانده اند.
براي اطلاعات بيشتر سري به مغازه نوشت افزارهاي مدارس زدم خانوادههايي را ديدم که مشغول خريد لوازم تحرير مدرسه بودند و با وجود قيمتهاي بالا ميديدم که با نايلونهاي پر از وسايل از مغازه بيرون ميرفتن و با وجود اعتراضهاي فرزندانشان که از کامل نبودن وسايل شان حرف ميزد از کنارم ميگذشتند.
صداي گريهاي کودکي توجهم را جلب کرد کمي جلوتر رفتم با ديدن کودکي ابتدايي که براي خريد کيفي گريه ميکرد از پدرش دليل آن را پرسيدم پدر با شرمندگي گفت: من 4 فرزند دارم و همه آنها در حال درس خواندن هستند و خرج و مخارج هر يک از آنها برايم سنگين است. من يک کارگرم و اجاره خانه بايد بدهم و اين دخترم کيفي ميخواهد که قيمتش برابر خريد همه خواهر و برادرهايش است من نميدانم درد دلم را به چه کسي بگوييم با اين خرجها بايد کسي فکري به حال ما کنند واقعا قيمتها برايم سر سام آور است.
پس از حرفهاي آن مرد با مغازه دار آنجا آقاي قرباني حرف زدم با دلي پر گفت: اين گرانيها علتش ما نيستيم ما هم مثل مردم عادي از چنگ اين گراني گريزانيم، اما چه کنيم، مجبوريم ما هم مغازه داريم و خانواده وخرج داريم.
به چندين مغازه ديگر سر زدم واقعا قيمتها نسبت به چند سال پيش به قول آقاي مکاري مغازه دار که چند سال است سابقه کار دار بالا رفته است.
آقاي مکاري ميگفت: قيمت کيف که از لوازم ضرروي است افزايش يافته و به شدت از اين افزايش قيمتها گلايه داشت و ميگفت مردم از اين وضع راضي نيستند و تا حدود سعي ميکنند هيچ خريدي انجام ندهند.
از آقاي مکاري پرسيدم به نظرتان قيمتها چند درصد افزايش يافته با قطعيت در پاسخ گفت: 100درصد، به گونهاي که بعضي از مردم حتي توان هيچ خريدي ندارند.
نظارت ويژه بازگشايي مدارس
محمد جهين رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد گفت: اين طرح با توجه به افزايش تقاضا براي ملزومات تحصيلي مورد نياز دانش آموزان در آستانه بازگشايي مدارس آغاز شده و هر سال اين طرح انجام ميشود، تا اواسط آبان امسال ادامه خواهد داشت.
وي گفت: طرح نظارتي بازار ويژه بازگشايي مدارس و آغاز سال تحصيلي به منظور تأمين و توزيع و ارائه به موقع کالا، بازرسي و نظارت بر قيمت و خدمات اولويت دار اين ايام اجرا ميشود تا از افزايش غير منطقي قيمتها و بروز تخلفات احتمالي جلوگيري شود.
رئيس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد گفت: هرنوع گران فروشي، کم فروشي، عدم درج قيمت و ساير تخلفات اقتصادي با اجراي اين طرح کنترل و با متخلفان برخورد ميشود و از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعم از گرانفروشي و درج نکردن قيمت، مراتب را به سامانه 124 سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و يا شماره تلفن 42449974 اعلام کنند.
مردم توان خريد را ندارند
در اين ميان ميديدم که خانوادهاي که با شنيدن قيمتها با کول بار غصه مغازها را ترک ميکردند و مغازهها را يکي پس يکي طي ميکردند به اميد اينکه شايد بتوانند چيزي ارزاني بخرند، اما بي خبر اينکه قيمتها همه را به خود وا داشته است مردم نميدانند شکايت خود را به دليل افزايش چند درصدي قيمتها به چه کسي کنند.
مردي را آن طرف خيابان ديدم به طرفش رفتم، دل پري از مسئولان اين شهرستان داشت دليل او را پرسيدم گفت: مسئولان بايد فکري به حال مايي که حقوق پايين و چند فرزند داريم و خرجهاي سنگين داريم، کنند.
خانم مسني را ديدم که با 3 فرزند از مغازه بيرون آمد و زيرلب صدا ميگفت و ميآمد انگار او هم دلش پر بود کنجکاو به طرفش رفتم و پرسيدم چيزي شده که خانم مسن عصبي گفت: اين چه وضعش است مني که شوهرم بيمار است پول اين همه هزينه براي فرزندانم را از کجا بياورم خودم چند سال است کار ميکنم، اما ديگر پير شده ام و توان کار کردن ندارم و جز اين 3 فرزندم کسي را ندارم و خرج شوهر مريضمم بر عهد من است ، با اين وضعيت چه کنم؟
از اين همه اعتراض و نارضايتيهاي مردم دلم به جوش آمد انگار بايد مسئولان دست به کار شوند چرا که حال دل مردم و جيب هايشان خوش نيست.
پويش شور عاطفهها در مهاباد راه اندازي شد
احمد نوذري رئيس کميته امداد امام خميني (ره) مهاباد گفت: امسال جشن عاطفه ها همزمان با سراسر کشور از چند روز قبل آغاز شده و تا 15 مهر در سطح شهر و روستاي شهرستان اين جشن تداوم خواهد داشت.
وي گفت: امسال پايگاه نيکوکاري در ميدان شهرداري مهاباد و مصلاي نماز جمعه شهر و روستاها راه اندازي ميشود و همچنين همکاران ادارهها نيز به صورت ميداني و مراجعه حضوري در بين خيران اقدام به دريافت کمکهاي مردمي خواهند کرد.
رئيس کميته امداد امام خميني (ره) مهاباد ميگويد: خيران ميتوانند وجه نقد خود را با شماره حساب بانک ملي 0110769749001 با شناسه پرداخت 880237558 و يا به شماره کارت 6037997950022310 کميته امداد امام خميني (ره) واريز کنند.
وي گفت: خيران با شمارهگيري کد دستوري #04410*8877* ويژه کميته امداد مهاباد مبالغ اهدايي خود را واريز کنند.
نوذري با بيان اينکه همچنين شهروندان ميتوانند صدقات و کمکهاي مردمي خود به صورت الکترونيکي و از طريق « کد QR» انجام دهند، افزود: در اين روش هر مشترک صندوق صدقات ميتواند با داشتن اين کد با استفاده از گوشي همراه به آساني اقدام به پرداخت صدقه کنند.
در شهرستان 240 هزار نفري مهاباد، بيش از 12 هزار و 300 نفر در قالب 6 هزار و 140 خانوار زيرپوشش کميته امداد هستند.
ميانگين هزينه خريد لوازم تحرير چقدر ميشود؟
بدون احتساب هزينه قيمت يک کيف ساده مدرسه از 200 هزار تومان شروع ميشود تا حدود 1 ميليون تومان به بالا، جامدادي ساده از 30 هزار تا سقف حدود 200 هزار تومان، دفتر ساده صد برگ قيمتش از 20 هزار تومان به بالا و دفتر 50 برگ ساده نيز از 10 هزار تومان به بالا است و بايد توجه کرد که وسايل با کيفيت تر قيمت بالاتري خواهند داشت.
همه ما مي توانيم دست در دست هم از راههاي مختلف به دانش آموزان نيازمند کمک کنيم تا از تحصيل جا نمانند و بتوانند هزينههاي تحصيلي خود را پرداخت کنند.
يکي از راههاي کمک تحصيلي به دانش آموزان اقدام از طريق موسسات خيريه است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.