وزير بهداشت با بيان اينکه جواني جمعيت، يک بحث جدي ملي است، گفت: مقام معظم رهبري هميشه بر جواني جمعيت تاکيد دارند و اين موضوع، يک بحث ملي و نيازمند عزم ملي و رويکرد علمي است.
دکتر محمدرضا ظفرقندي در سومين نشست ستاد مرکزي هماهنگي جواني جمعيت که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: بخشي از قانون جواني جمعيت، وظيفه ذاتي وزارت بهداشت است اما بخش ديگري نيز مربوط به مطالبهگري ما از ساير دستگاهها و ارکان دخيل در اين قانون است.
وي افزود: بعضا نکاتي از قانون جواني جمعيت و وظايف ساير دستگاهها را در جلسه هيات دولت مطرح ميکنيم و به عنوان نمونه از وزير کشور ميخواهيم در اجلاس استانداران، اين موضوع مورد تاکيد قرار گيرد که اين بعد مربوط به مطالبهگري و پيگيري فعالانه ما براي اجراي قانون جواني جمعيت است.
وزير بهداشت با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در ابعاد فرزندآوري و حفظ جمعيت موجود، گفت: مهمترين عامل در حفظ و نگهداشت جمعيت موجود علاوه بر پيشگيري از بيماريها، حوادث جادهاي است. سال گذشته بيش از 20 هزار و 400 نفر در تصادفات جادهاي جان خود را از دست داده و صدها هزار نفر مجروح شدند که خانواده آنها دچار آسيب ميشود و درصدي از اين مجروحان نيز جان خود را از دست ميدهند.
ظفرقندي با ابراز تاسف از حوادث اخير در کشور از جمله واژگوني اتوبوس دانش آموزان در استان کرمان، مطالبهگري براي کاهش حوادث و مرگ و ميرهاي ناشي از آن را ضروري دانست و گفت: سيستم رسيدگي به مجروحان را بايد تقويت کنيم تا افرادي که در غير از صحنه تصادف، جان ميبازند، مراقبت شوند و اين موارد جزو مرگهاي قابل پيشگيري از تروما هستند که رقم آن بالا و حدود 25 درصد است.
وي از برگزاري چندين نشست با مسئولان مختلف و از جمله رييس پليس راهور خبر داد و گفت: در دنيا قوانين و مجازات بازدارنده رانندگي ميتواند در کاهش تصادفات موثر باشد. همچنين با وزير کشور مذاکراتي داشتهايم و وي هم در اين زمينه تمايل و انگيزه همکاري دارد. يکي از کارهايي که در اين ايام آغاز کرده و به زودي اعلام ميکنيم، پويشي براي ايام نوروز و کاهش حوادث جادهاي است.
وزير بهداشت همکاري رسانهها و دستگاههاي اجرايي براي کاهش حوادث و مرگ و ميرهاي ناشي از آن را موثر دانست و افزود: توليد محصولات رسانهاي با زبان هنر ميتواند در اين زمينه کمک کننده باشد. انتظار داريم صدا و سيما و فضاي مجازي با تمام توان در اين پويش در کنار وزارت بهداشت قرار گيرند.
ظفرقندي تاکيد کرد: در اکثر جلسات و در اجلاس روساي دانشگاهها خواسته ما ارتقاي فرهنگسازي و آموزش و در بلند مدت، بهبود کيفيت جادهها و خودروهاست تا شاهد حفظ و نگهداشت جمعيت باشيم.
وي با بيان اينکه بر اساس برخي شنيدهها، مقداري از بودجه و اعتبارات ستاد ملي جواني جمعيت کسر شده بود، گفت: در مذاکره با رييس سازمان برنامه و بودجه و دبير ستاد ملي جمعيت، اين مشکل را پيگيري کرديم و از رييس جمهور و مجلس نيز ميخواهيم که اعتبارات اين ستاد، کاهش پيدا نکند.
وزير بهداشت يادآور شد: نشست مشترکي با بنياد مستضعفان داشتيم و توافق نامهاي امضا کرديم که آنها نيز در موضوع جواني جمعيت به وزارت بهداشت کمک کنند. همچنين با رييس ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) جلسات مناسبي براي کمک به فرزندآوري و ساخت خوابگاههاي دانشجويي و متاهلي داشتهايم.
ظفرقندي از شبکه بهداشت، بهورزان و مراقبان سلامت به عنوان يکي از مهمترين ابزارهاي وزارت بهداشت در تحقق جواني جمعيت ياد کرد و گفت: شبکه بهداشت، بهورزان و مراقبان سلامت بيشترين تماس را با مردم دارند و اگر اين شبکه در کنترل جمعيت، نقش محوري داشت ميتواند در خدمت جواني جمعيت نيز قرار گيرد و براي پرداخت مشوق به نيروهاي بهداشتي براي هر مورد فرزندآوري، اعتباراتي در نظر گرفتهايم و مشکلي نداريم.
وي تصريح کرد: هدف ما اين نيست که شاخصهاي جمعيتي به ويژه سزارين، مولفه اعتباربخشي روساي دانشگاهها باشد چون هدف و عامل سزارين، نيروي درماني است و اين فرد با خودش ميگويد من هر قدر هم سزارين انجام دهم، رييس دانشگاه زير سوال ميرود و مشکلي براي اين نيروي درماني ايجاد نميشود. رويکرد ما مساله محوري است و اين بحث بايد مورد بررسيهاي کارشناسي و فني قرار گيرد.
وزير بهداشت از تقويت و توسعه خوابگاههاي متاهلي در دانشگاههاي علوم پزشکي به عنوان يکي از اولويتهاي مهم وزارت بهداشت ياد کرد و گفت: اين خوابگاهها ميتواند از محل کمک و مشارکتهاي خيرين، اعتبارات حاصل از مولدسازي و مالياتهاي نشاندار توسعه يابد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.