جنگ شناختي، يکي از مصاديق اصلي جنگ ترکيبي آمريکا عليه افکار عمومي کشورمان محسوب مي شود. دستکاري افکار عمومي با خلق گزاره ها و ادعاهاي دروغين اما جذاب، از جمله اين فعاليتهاست.
از زمان آغاز مذاکرات غيرمستقيم تهران و واشنگتن در مسقط، شاهد شکل گيري دور جديدي از هجمه هاي هدفمند از سوي آژانس امنيت ملي آمريکا هستيم.
در يکي از اين موارد، ويدئويي کوتاه منتشر شده که در آن، ظاهرا يک ايراني از ساختمان و محوطه سفارت ايران در واشنگتن فيلمبرداري کرده و مدعي شده که مقامات آمريکايي در حال آماده سازي اين ساختمان و حتي رنگ آميزي مجدد خطوط پارکينگ جهت استقرار احتمالي خودروهاي سفارت ايران هستند.
در اين ويدئو، آماده سازي اين ساختمان و محوطه، در فرامتن مذاکرات مسقط مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است. به عبارت ديگر، ادعا شده که به زودي سفارت ايران در واشنگتن تحت تاثير فضاي مذاکرات مسقط پس از 46 سال بازگشايي خواهد شد!
اصل ماجرا چيست؟
اين کليپ به اندازه اي غيرقابل باور و مبتديانه ساخته شده که حتي ادعاي آن از سوي بسياري از ايرانيان داخل و خارج از کشور به سخره گرفته شده است.
صورت مسئله واضح است: دولت ترامپ به نهادهاي امنيتي آمريکا دستور داده تا همزمان با آغاز مذاکرات در مسقط، سطح انتظارات ايرانيان در خصوص وقوع يک توافق حتمي را بالا ببرند تا بتواند با تحريک افکار عمومي ايران، کشورمان را در خصوص پذيرش خواسته هاي احتمالي خود در ادوار آتي مذاکرات تحت فشار قرار دهد.
دستگاههاي اطلاعاتي آمريکا در اين خصوص از يک فرمول نخ نما استفاده کرده اند: دروغ هر چه بزرگ تر باشد، باور آن ممکن تر است!
همان گونه که اشاره شد، اکثريت نسبي ايرانيان فريب چنين صحنه سازي هايي را نميخورند اما بازنشر اين ادعا و حتي طرح متقابل ادعاي تخليه ساختمان سابق سفارت آمريکا در تهران (لانه جاسوسي) با هدف بازگشايي احتمالي سفارت اين کشور، لزوما حکايت از يک ساده لوحي يا زودباوري ندارد.
حسن يونسي، فرزند مهرعلي يونسي وزير دولت اصلاحات، در توئيتي مدعي شده که به برخي گروهها و سازمانهاي مستقر در سفارت سابق آمريکا در تهران دستور داده شده تا آنجا را ترک کنند.
او براي اينکه مفري براي خود باقي بگذارد، مي گويد اين عجيب ترين خبري است که طي روزهاي اخير شنيده است! واقعا چه خبر است؟
قطعا هيچ کس از مقامات آمريکايي انتظار ندارد که بر اساس ذات وماهيت خصومت آميز و مکار خود، تلاش جهت فريب افکار عمومي ايران و دنيا را (خصوصا در برهه حساس کنوني) متوقف سازند اما تکميل اين پازل از سوي افرادي مانند حسن يونسي، لزوماً مسئله ساده اي نيست!
چگونه ممکن است سکانس تکميلي فيلمي که از سوي شخصي مجهول الهويه در آمريکا (بخوانيد مامور سرويس اطلاعاتي اين کشور) از مقابل سفارت تعطيل شده ايران در واشنگتن منتشر مي شود، با توئيت برخي افراد در داخل کشورمان تکميل شود؟
منبع: تسنيم
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.