ماشين جنگي رژيم صهيونيستي پس از به جا گذاشتن تلي از خاک و خون در باريکه غزه، در آستانه سقوط از پرتگاه شکست، قصد دارد بايستد. طرح جديد تلآويو براي آتش بس اين روزها نقل محافل رسانهاي است.
اين در حالي است که رفح به عنوان پناهگاه اهالي آواره غزه هم به رغم هشدارهاي جدي بينالمللي، از آتشافروزي تلآويو در امان نماند و به اين ترتيب آخرين برگ بازي صهيونيستها هم رو شد، ولي نتوانست ورق را به نفع آنان برگرداند.
گذشت نزديک به 240 روز از آغاز جنگ در غزه و به جا گذاشتن 36 هزار شهيد و 82 هزار مجروح نه تنها مقصود صهيونيستها را برآورده نکرد، بلکه به تقويت و گسترش فراسرزميني جبهه مقاومت به عنوان گفتماني ظلمستيزانه استقامتمحورانه انجاميد.
رهبر انقلاب در نامه خود خطاب به دانشجويان آمريکايي موضوع بسيار مهمي را مورد توجه قرار دادند: «بسياري از وجدانها در مقياس جهاني بيدار شده و حقيقت در حال آشکار شدن است. جبهه مقاومت هم نيرومند شده و نيرومندتر خواهد شد و تاريخ هم در حال ورق خوردن است.»
اظهارات اخير سيد حسن نصرالله مبني بر اينکه امروز جبهه مقاومت بزرگتر، گستردهتر، جامعتر و قويتر از گذشته شده است، ناظر بر همين واقعيت است. سيد مقاومت با استناد به حرکت دانشجويان در دانشگاههاي آمريکا و غرب در اعتراض به جنايات صهيونيستها، آينده قطعي جبهه مقاومت را «روشن» و «پيروز» خواند و گفت: در اين ارتباط تنها مساله زمان مطرح است.
جبهه مقاومت در مسير تنومندي
در شرايطي که غرب قرص و محکم پشت صهيونيستها ايستاده و رهبران تلآويو با تکيه به اين پشتيباني به راحتي و بي واهمه شديدترين جنايات را عليه مردم بي دفاع غزه انجام ميدهند، ولي جبهه مقاومت به طرز معجزهآسايي در حال رشد و گسترش است. 8 ماه است که ارتش صهيونيستي تمام توان و تجهيزات خود را به بهانه نابودي مقاومت، عليه مردم غزه به کار گرفته است، ولي امروز صداي حق خواهي مقاومت از زبان مردم کشورهاي غربي طنينانداز ميشود.
امروز در حالي که محکوميت جنايات صهيونيستها در شوراي امنيت با وتو مواجه ميشود، دانشجويان آمريکايي و اروپايي، نااميد از موضعگيري نهادهاي بينالمللي و کشورهاي متبوعشان، خود دست به کار شده و در حمايت از مردم غزه فرياد سر ميدهند.
ديگر اگر قطعنامه درخواست عضويت کامل کشور فلسطيني در سازمان ملل متحد وتو ميشود، فشار افکار عمومي، مجمع عمومي را به مسيري متفاوت از شوراي امنيت هدايت ميکند و کشورها را از شناسايي فلسطين ناگزير ميکند؛ مسألهاي که از آگاهي فزاينده جهاني در خصوص واقعيت مساله فلسطين و اشغالگري صهيونيستها حکايت دارد. کسي هم به اظهارات بايدن مبني بر اينکه «کشور فلسطين بايد از طريق مذاکره ايجاد شود، نه به رسميت شناختن يکجانبه!» وقعي نمينهد.
در کمتر از يک ماه اخير، پس از اسپانيا دولت ايرلند هم با انتشار بيانيهاي اعلام کرد که به صورت رسمي کشور فلسطين را به رسميت ميشناسد. نروژ، اسلووني و مالت هم از عزم خود براي به رسميت شناختن فلسطين خبر دادهاند. موج شناسايي فلسطين به زودي ديگر کشورهاي اروپايي را هم دربرخواهد گرفت.
سالها است قدرتهاي غربي چون آمريکا و کشورهاي اروپايي، تمام توان خود را براي ايجاد مقبوليت و مشروعيت جعلي براي رژيم صهيونيستي و ارائه تصويري غيرمتمدن از ساکنان اصلي غزه بسيج کردهاند. قطعنامههاي محکوميت رژيم هميشه در سازمان ملل، از سوي آمريکا وتو شده است. هاليوود سالها است تطهير صهيونيستها را در دستور کار دارد. حمايت مالي و تسليحاتي از تلآويو جزو اصول ثابت سياست خارجي آمريکا و بسياري کشورهاي غربي است با اين حال تلاش جريان استکبار براي مديريت جهاني افکار عمومي در خصوص مساله فلسطين، آنگونه که برنامهريزي کرده پيش نميرود.
سالها است چکيده گفتمان محور مقاومت اسلامي که بازتوليد فرهنگ مقاومت ملت ايران در برابر استبداد داخلي و استکبار جهاني است با ابداع شيوه نويني از مقاومت، منافع غرب و صهيونيسم جهاني را در منطقه خاورميانه مورد تهديد قرار داده و با ايجاد چالش در توازن قواي منطقهاي عملاً به مکانيزم قدرتمندي جهت مقابله با سياستهاي استکباري در منطقه تبديل شده است.
بنا بر يک مطالعه پژوهشي، گفتمان مسيحيت صهيونيستي بنا به دلايل عقلي و منطقي و به لحاظ تاريخي از جمله نگاه نژاد پرستانه نسبت به ساير انسانها، منطق تجاوز و اشغالگري و برداشتهاي انحرافي در خصوص رسالت خويش در ترسيم آينده جهان رو به زوال خواهد رفت. اين در حالي است که گفتمان محور مقاومت اسلامي با برخورداري از ويژگيهاي فرهنگي منحصر به فرد از ظرفيت هاي لازم جهت هژمون شدن برخوردار است.
مؤلفههاي سلبي و ايجابي گفتمان مقاومت، از ظرفيتهاي لازم براي جذب افکار عمومي در سراسر جهان برخوردارند. در مرکز بعد سلبي گفتمان مقاومت، سلطه ستيزي قراردارد و مهمترين وجوه ايجابي آن، مفاهيم عدالت خواهي، حقطلبي، صلحطلبي، عزتطلبي، اقتدار، معنويتگرايي و مصلحتگرايي است.
12 خرداد، معترضان جلوي در شرکت انرژي «سوکار» جمهوري آذربايجان که از طريق ترکيه به رژيم صهيونيستي برق صادر ميکند، تجمع کرده و در اقدامي نمادين براي نشان دادن خونريزي اين رژيم در نوار غزه روي ديوارهاي اين شرکت رنگ قرمز پاشيدند. چه بسيار نمونههاي مشابهي که از خيزش مردمي در جاي جاي جهان عليه همکاري دولتها با صهيونيستها حکايت دارد. همين چند روز پيش بود که فعالان انگليسي خواستار توقف صادرات اسلحه به رژيم صهيونيستي شدند. شکل گيري اعتراضات مشابه در آلمان، آمريکا و ديگر کشورهاي غربي از آگاهي و بيدار شدن افکار عمومي نسبت به واقعيت فلسطين حکايت دارد.
همين مساله بيش از اقدامات گروه حماس در غزه، ترس و خشم صهيونيستها و حاميان بينالمللي آن را برانگيخته است.
اين جنبش در چند دهه اخير در متن تحولات منطقه خاورميانه و نظام بين الملل اثرگذار بوده و توانسته با الهام گيري از گفتمان انقلاب اسلامي بطور گسترده مطرح شود. بر اين اساس گفتمان جبهه مقاومت با قدرتي فزاينده توانسته تقابل جديتري با نظام سلطه ايجاد کند. مقابله با نظام سلطه در کشورهايي مانند عراق، سوريه، لبنان، فلسطين و يمن منجر به تغيير چالشها و شکست هژموني استکبار در منطقه شده است.
جهاني شدن اين تفکر و رشد گريزناپذير اين آگاهي، روندهاي جهاني را به نفع ملتهاي مظلوم و به ضرر مستکبران تغيير خواهد داد. چه بسيار وجدانهاي بيدار که در طرف درست تاريخ خواهند ايستاد و بخش ديگري از جبهه مقاومت را تشکيل خواهند داد.
منبع: خبرگزاري مهر
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.