توليد وانت 151 در حالي متوقف شده است که سال گذشته شرکت «بن رو» سايپا رکورد جديدي در ميزان توليد را به ثبت رساند حال فرضيات زيادي براي اين توقف توليد مطرح شده است که به نظر مي رسد بي ارتباط با تعطيلي شرکت بن رو سايپا نيست.
درحالي که شرکت بنرو سايپا در سال گذشته توانست با توليد بيش از 60 هزار دستگاه وانت سايپا 151، رکورد توليد سال 1402 خود را بشکند و به رکورد جديدي دست يابد اما به تازگي خبر از توقف خط توليد وانت 151 که نقش ويژهاي براي سايپا و کل خودروهاي کار و تجاري سبک دارد همگان را در شوکي عميق فرو برد و گمانه زني هاي جديدي را در اين باره طرح کرده است.
به گزارش تابناک، بر اساس آمار تا پايان بهمن ماه سال گذشته در مجموع 158 هزارو 824 دستگاه انواع وانت (پيکاپ) در کشور توليد شده که در اين ميان سايپا با 113 هزار و 747 دستگاه بيشترين سهم توليد وانت را داشته که کمي بيش از 70 درصد از توليد وانت (پيکاپ) در سال گذشته توسط سايپا توليد شده است. بنابراين وانت 151 سايپا با تيراژ 65867 دستگاه تا پايان بهمن 1403 اصليترين علت رشد سايپا در توليد وانت و افزايش سهم بازار بوده
است.
آنچه از آمار برمي آيد اين است که سال گذشته سايپا توانست در سايت بن رو موفق به شکست رکورد توليد اين خودرو شده و از تيراژ سال 1401 نيز عبور کند. همچنين سال 1402 سايپا در سايت بن رو با توليد 43 هزار و 900 دستگاه وانت سايپا 151 توانست اين رکورد را نيز جابجا کند و در واقع سايپا تواسنت بر اساس نياز بازار توسعه، توليد اين محصول را در دستور کار قرار دهد اما حالا توليد اين خودرو با تيراژ روزانه 300 دستگاه متوقف شده است و علت توقف توليد پرايد 151 نيز پاس نکردن استانداردهاي 85 گانه اجباري اعلام شده است.
توقف توليد پرايد 151 با اين تيراژ بالا تاثير قابل توجهي روي خط توليد سايپا مي گذارد و به نظر مي رسد تا زمان جايگزيني با محصول جديد چراغ خط توليد اين سايت خاموش شود و سهم آن در توليد کل سايپا کاهش يابد. البته ارزش سايت اين شرکت صرفا به ارزش يک کارخانه و توليد فعلي آن نيست بلکه به عوامل ديگري چون ظرفيت توليد نيروي کار، موقعيت مکاني کارخانه، دسترسي آن به شبکه حمل و نقل و برنامه ريزي هاي شرکت نيز بستگي دارد.
بازي يا واقعيت؟
براي مثال اگر سايپا از همين خطوط براي توليد محصول جايگزين استفاده کند و از نيروي کار ماهر و باتجربه که در اين سايت مشغول به کار بوده براي توليد محصول جديد نيز استفاده کند و محصول جايگزين نيز براي مردم جذاب و با تقاضاي بالا باشد مي توان انتظار داشت که اين توقف توليد موقتي بوده و يا حتي در بلندمدت ارزش سايت را افزايش دهد.
اما در کنار اين مسائل، اين فرضيه وجود دارد که ممکن است بن رو عمدا وارد بازي زيانده بودن شده است تا با قيمت غير واقعي تحويل خريدار شود ؛ اما بايد ديد که سياستهاي قيمتگذاري سايپا براي محصول جايگزين چيست. براي مثال اگر هدف اين شرکت حفظ سهم بازار باشد ممکن است که در ابتدا قيمت را رقابتي تعيين کند اما ممکن است حاشيه سود را تاحد زيادي کاهش دهد که اين امر به معناي زيانده بودن نيست.
از سويي ديگر ، توقف توليد پرايد 151 ممکن است در کوتاه مدت تاثير منفي روي تيراژ توليد سايپا بگذارد، اما به نظر نمي رسد که منجر به کاهش ارزش سايت بن رو شود؛ به شرط آنکه سايپا بتواند به سرعت محصول جايگزين مناسبي رو معرفي و توليد کند و از ظرفيتها و زيرساختهاي موجود به خوبي استفاده کند. بنابراين سياستهاي قيمتگذاري براي محصول جديد نقش مهمي در سودآوري بن رو در آينده دارد.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.