رئيس فراکسيون زنان و خانواده مجلس شوراي اسلامي گفت: بيش از يکصد سال است که سايه شوم کاهش جمعيت بر سر ملت ما سايه افکنده است.
فاطمه محمد بيگي نماينده مجلس در گفتگو با مهر، با بيان اينکه در قانون جمعيت و خانواده دلايل متعددي براي جلوگيري از سقط جنين غيرقانوني وجود دارد، گفت: پديده سقط جنين شوم و نامبارک است و به دليل اثرات نامطلوبي که بر ابعاد مختلف زندگي ميگذارد قابل پذيرش نيست.
عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس با بيان اينکه در قرآن مجيد در آيات متعددي مستقيماً تاکيد شده که سقط جنين قتل يک انسان و حرام است، اظهار داشت: خداوند متعال در فرمايشات خود تاکيد کردهاند که رزق فرزندان خانواده پيش از پدر و مادرشان تأمين شده و حتي اگر پدر و مادر فقير بودند يا بيم تنگدستي را داشتند، نبايد چنين اقدامي را بکنند چراکه روزيدهنده پروردگار متعال است.
اين استاد دانشگاه تاکيد کرد: يکي از نکات مهمي که در اين مسئله به طور علمي اثبات شده است عوارض بسيار بالاي آن براي مادر است و موجب احساس گناه، افسردگي، عذاب وجدان ميشود. در عين حال ميتواند امکان ناباروري ثانويه را به دنبال داشته باشد.
وي در تشريح اين مسئله گفت: پس از سقط جنين ممکن است عوارضي چون ايجاد ناباروري چسبندگي رحم به دنبال داشته باشد و موجب سقطهاي مکرر شود.
اين نماينده مجلس در عين حال تاکيد کرد: ما تنها از زاويه پزشکي به اين مسئله نگاه نميکنيم بلکه مخاطرات اجتماعي بسياري را نيز به دنبال خود دارد از جمله اينکه اينکه پديده سقط در خانوادهها به نوعي تبديل به فرهنگ القاي نخواستن ميشود که فرهنگ نامبارکي است.
محمدبيگي گفت متأسفانه يکي از دلايل بالا رفتن ميزان سقط جنين در اجتماع ما همين مسئله و پديده اجتماعي منحوس است که ميتواند در آينده موجب کاهش نرخ جمعيت شود و همين الان نيز ما اثرات آن را ميبينيم که توازن جمعيتي خود را از دست دادهايم.
وي افزود: طبق برنامه هفتم توسعه کشور حداقل نرخ باروري 2.5 در نظر گرفته شده، در صورتي که نرخ باروري کشور هماکنون 1.6 درصد است و به عبارتي ما 9 دهم درصد از اهداف برنامه عقب ماندهايم و نتوانستيم آن را محقق کنيم.
وي گفت: محاسبات جمعيت شناسي و اقتصادي حکايت از آن دارند که بيش از يکصد سال است که سايه شوم کاهش جمعيت بر سر ملت ما سايه افکنده است و باعث کاهش جمعيت، نيروي کار فعاليتهاي اقتصادي، کاهش نخبگان کشور شده و مسائل امنيتي نيز در اين شرايط دچار مشکل ميشوند، چراکه ما سربازان واقعي خودمان را از دست دادهايم.
نماينده مردم قزوين مواردي چون پيري زودرس جامعه، مشکلات سالمندي، خانوادههاي تکفرزندي را ناشي از اين گونه نگاه مخرب دانست و گفت: به پديده سقط جنين نبايد صرفاً پزشکي نگاه کرد بلکه اين پديده غيرقانوني از جنبه بينالمللي زيستمحيطي و امنيتي بسيار مهم است.
محمدبيگي با بيان اينکه علاوه بر مقابلههاي قهري، نيازمند کار کوتاهمدت، ميانمدت و بلندمدت هستيم، به قانون مجلس و خانواده و بندهاي مرتبط آن در به قانون جمعيت اشاره کرد و گفت: در اين قانون موضوع سقط جنين به خوبي ديده شده و اين قانون، قانون جامعي است که در آن موارد حقوقي و قضائي نيز به خوبي تبيين شده است.
رئيس فراکسيون زنان و خانواده مجلس شوراي اسلامي خواستار مقابله تبييني حقوقي و قضائي، فرهنگسازي در ميان مردم شد و گفت؛ در قانون به بسياري از موارد مرتبط به طور کامل اشاره شده و همه موارد ديده شده است حتي علاوه بر نگاه جامع به ابعاد حقوقي دادگاههاي ويژه در مقابل سقط در نظر گرفته شده و بندهاي محکمي به لحاظ پزشکي قوه قضائي وجود دارد اما آنچه که مغفول مانده اجراي اين قانون است.
عضو فراکسيون زنان مجلس شوراي اسلامي يادآور شد؛ در نظر داشته باشيد که فقه شيعه فقهي پوياست و در مواردي که از نظر پزشکي براي حفظ جان مادر عسر و حرج وجود دارد تا قبل از بروج روح با شرايط ويژه و اجازه دادگاه امکان سقط جنين وجود دارد و معيارهاي شرعي و فقهي اين اجازه را ميدهد که در شرايط ويژه از جمله در خطر بودن جان مادر اين اقدام انجام شود.
وي در ادامه با يادآوري اينکه در بسياري از کشورهاي دنيا چنين قوانيني ديده شده اظهار تأسف کرد: که آمار بالاي 300 هزار سقط غيرقانوني جنايي با آنچه که سقط خود به خودي است و شامل 20 درصد از موارد پزشکي ميشود که به دليل مختلف جمله لانهگزيني، ژنتيک و ناهنجاريها اتفاق ميافتد گفت: لازم است که ما با بحثهاي علمي ترويج ورزش ازدواج به هنگام اين آمار را کاهش دهيم.
وي تاکيد کرد: هيچکدام از تصميمات پدر و مادر براي خاتمه دادن به زندگي جنين جايز نيست، چراکه اين جنين انسان است روح دارد ميتواند در آينده در زمره يکي از نخبگان کشور باشد، بنابراين به نظر ميرسد آنچه که در مورد آن کار فرهنگي و آموزشي ايجابي انجام نشده تبيين و توجه به اصول فقهي و ديني است و بايد نگاه شيء انگاري به جنين مردود شناخته شود.
محمدبيگي با اشاره به اينکه رسانهها و دستگاههاي فرهنگي با ساختن فيلمها آموزش ارائه کتابهاي مناسب ميتوانند در زمينه ترويج فرهنگ فرزندآوري و فوايد همهجانبه آن به خوبي بپردازند تاکيد کرد: اما با ابزار تجارت جنين که از سوي باندهاي جنايتکار با اهداف اقتصادي انجام ميشود و براي اين گروه بسيار سودآور است به شدت مقابله ميشود و جرمانگاري شديد است.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.