اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

تخريب قديمي‌ترين مسجد لبنان توسط اسرائيل

رژيم صهيونيستي در ادامه تخريب‌هاي سيستماتيک عليه مساجد، قديمي‌ترين مسجد در جبل عامل را تخريب کرد.

تخريب قديمي‌ترين مسجد لبنان توسط اسرائيل

مساجد از زمان آغاز جنگ در لبنان از تخريبهاي سيستماتيک دشمن صهيونيستي در امان نماندهاند.

براساس گزارشها، طي دو ماه، رژيم صهيونيستي 20 مسجد و کليسا را هدف قرار داده است.

ارتش رژيم صهيونيستي روز شنبه نيز مسجد شهر طير حرفا در منطقه صور در جنوب لبنان را بمباران کرد. نيروهاي صهيونيستي، با استفاده از بولدوزر و ماشين آلات سنگين، مسجد شهر طير حرفا را تخريب کردند، سپس با تلههاي انفجاري، آنچه را که از آن باقي مانده بود، منفجر کردند.

اين مساجد در روستاها و شهرکهاي نزديک به مرز اسرائيل از جمله، مساجد يارون، عيتا الشعب، عيترون، حولا، کفرکلا، مجدل سلم، عيناتا، بنت جبيل و مارون الرأس مورد هدف رژيم صهيونيستي قرار گرفتهاند.

اخيرا حملات خود را به اردوگاه شقرا کشاندهاند و از آغاز جنگ بيش از 86 نفر از آنان شهيد شده اند که 73 نفر از آنان شهيد مقاومت هستند.

اين مساجد از جمله اماکني بوده که نياکان آنها از 265 سال پيش در آن نمازخواندهاند.

يکي از قديمي ترين مساجد در جبل عامل نيز مورد هدف رژيم صهيونيستي قرار گرفته است که به گفته يکي از اهالي شهر، «در اين مسجد اولين نسل از رزمندگان مقاومت در شهر پرورش يافتند که بعد از نماز در آنجا جمع ميشدند و قبل از آزادي در سال 2000 براي شروع عمليات نظامي خود آماده ميشدند.»

اهالي شهر از تعدادي از شهداي آزادي که ساعاتي قبل از شهادت در داخل روستاها و اماکن نظامي اشغالي در مسجد اقامه نماز کردند، ياد کردند.

اين مسجد يکي از قديمي ترين و بزرگ ترين مساجد جبل عامل به شمار ميرود، زيرا بيش از 180 سال قبل از وجود دشمن غاصب ساخته شده است. موسي که پدربزرگ آل امين است، نماز جمعه را با حضور بزرگان، علما و رهبران جبل عامل به امامت ناصيف النصار برگزار ميکرد.

مسجد بر روي طاقهايي بنا شده و داراي منارهاي است که از سقف آن فراتر نميرود و در گوشه جنوب شرقي آ نقرار دارد و پلکاني بيروني در کنار ديوار شرقي آن قرار دارد. در بهترين نقطه بنا شده و زمينش از مجاوران آن بلند تر است به طوري که مشرف به اطراف شهر قديمي است.

مرحوم علي محمود الامين، عالم ديني نيز قبل از سال 1910م اين بنا را بازسازي کرد و دو گنبد براي آن ساخت. در سال 1932، سيد محسن الامين، مرجع ديني، بناي مسجد را تعمير و دو گنبد و سقف آن را با سيمان پوشانيد و براي آن ديواري ساخت و «ايوان» بر آن افزود.

بر اساس اين گزارش، ضلع شمالي مسجد در جنگ ژوئيه 1993، مورد بمباران اسرائيل قرار گرفت که منجر به تخريب مناره قديمي آن شد و نياز به مرمت آن و ساخت يک مناره جديد بود.

در سال 2018، قاضي محسن احمد شوقي الامين به بازسازي ساختمان اطراف و گنبد خارجي آن به روش مهندسي و با در نظر گرفتن سبک ساختماني مسجد ميراثي روي آورد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.