در نخستين ساعات بامداد 7 مي 2025 ميلادي نيروي هوايي هند با هدف اجراي عملياتي غافلگيرانه و ضربه مهلک به مقرهاي ادعايي از حضور گروه هاي تروريستي مسئول کشتار گردشگران هندي (در 22 آوريل) دهها فروند از جنگندههاي خود را به پرواز درآورد؛ هندي ها نام عمليات خود را «سيندور» انتخاب کرده بودند.
ارتش پاکستان که به کمک سيستم هاي اطلاعاتي و جاسوسي خود از روزهاي قبل از طرح حمله احتمالي هند آگاه شده بود در شب نخست درگيري در آمادگي کامل بوده و سيستم رادارهاي پيش اخطار زميني و هواپيماهاي آواکس نيروي هوايي اين کشور به سرعت فورميشن پروازي جنگنده هاي هندي را کشف کرده و دستور مقابله جنگنده هاي رهگير پاکستاني با قواي مهاجم هندي را صادر مي کنند.
طبق اعلام منابع پاکستاني، درگيري هوايي شب هفتم مي 2025 بين نيروهاي هوايي هند و پاکستان يکي از بزرگترين نبردهاي هوايي دوران مدرن و پس از جنگ جهاني دوم بوده است و در آن بيش از 125 جنگنده دو طرف درگير بودهاند و شليک موشک در برد 160 کيلومتر نيز در اين نبرد ثبت شده است.
تحقير نيروي هوايي هند با شکست طرح «گودزيلا»
بر اساس گزارش رسمي ارتش پاکستان، نيروي هوايي هند 54 فروند جنگنده خود را در قالب 8 گروه پروازي به سمت مرزهاي پاکستان روانه کرده است؛ از اين تعداد 32 فروند حامل موشک هاي هوا به سطح دوربرد و 22 فروند در نقش اسکورت بوده اند.
در ميان جنگنده هاي اسکورت هندي، 14 فروند جنگنده مدرن رافال ساخت فرانسه به عنوان برترين جنگنده رزمي اين کشور با کد رمز «گودزيلا» وارد منطقه درگيري بر فراز کشمير شده بودند.
کليه تحرکات نيروي هوايي هند توسط يک فروند هواپيماي آواکس ساب2000 سوئدي تحت کاربري نيروي هوايي پاکستان تحت رصد بود؛ آواکس پاکستاني در فاصله 300 کيلومتري از منطقه مرزي در حال پرواز بوده است. 32 فروند جنگنده پاکستاني از مدل J-10 و JF-17 ساخت چين، براي درگيري احتمالي از پايگاه هاي هوايي نزديک مرز به پرواز در مي آيند.
پس از اينکه جنگنده هاي هندي اقدام به شليک موشک هاي هوا به سطح اسکالپ (ساخت فرانسه) و براهموس (نمونه مشابه موشک ياخونت روسي) به سمت اهدافي در خاک پاکستان مي کنند، فرمانده عمليات نيروي هوايي پاکستان دستور به مقابله جنگنده هاي پاکستاني
مي دهد.
جنگنده هاي پاکستاني با شليک موشک هاي هوا به هواي دوربرد PL-15 ساخت چين، 6 فروند هواگرد هندي شامل 5 جنگنده و يک پهپاد را سرنگون مي کنند.
پاکستانيها مدعي بودند 3 فروند رافال، 1 فروند سوخو30 و يک فروند ميگ29 نيروي هوايي هند در اين عمليات سرنگون شده و هيچ هواگرد پاکستاني نيز آسيب نديده اند.
اما بر اساس تصاوير منتشر و تحليل شده از سوي کارشناسان، يکي از جنگنده هاي سقوط کرده هندي ميراژ2000 بوده و در حقيقت 2 فروند رافال هندي در اين نبرد سرنگون شده اند.
نکته مهم در خصوص اين درگيري هوايي اين است که جنگنده هاي پاکستاني به ادعاي فرمانده ارشد اين نيرو، در فاصله 100 کيلومتري از مرز بوده و از فاصله خارج از ديد بصري اقدام به درگيري با هواگردهاي متخاصم هندي کرده اند.
شکست دسته پروازي جنگنده هاي رافال با کد رمز گودزيلا، موجب وحشت شديد ساير هواگردهاي هندي شده و آنها ضمن عقب نشيني عمليات را نيمه کاره رها مي کنند.
به گفته منابع پاکستاني تنها 6 فروند موشک کروز هواپرتاب هندي با عبور از سد دفاعي ارتش پاکستان به اهداف خود اصابت کرده اند.
منابع هندي در مصاحبه با خبرگزاري رويترز سقوط دست کم 3 فروند جنگنده خود را تاييد کردند؛ بزرگترين بازنده نبرد هوايي شب 7 مي نيز شرکت داسو فرانسه بود که سالها تبليغات فراواني براي جلب مشتري براي جنگنده هاي مدرن رافال خود کرده بود اما پس از سرنگوني 2 فروند از اين جنگنده ها بر فراز کشمير آن هم به دست جنگنده هاي چيني نيروي هوايي پاکستان، شاهد سقوط ارزش سهام شرکت داسو در بورس جهاني بوديم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.