اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

تاثيرات مثبت و منفي فضاي مجازي بر سلامت روان نوجوانان

براساس تحقيقات انجام شده از تاثير فضاي مجازي بر سلامت روان، جوانان و نوجواناني که بيش از 2 ساعت در روز را صرف استفاده از رسانه‌هاي اجتماعي مي‌کنند، بيشتر احتمال دارد که در معرض خطر ابتلا به اختلالات رواني مانند افسردگي و اضطراب قرار گيرند.

تاثيرات مثبت و منفي فضاي مجازي بر سلامت روان نوجوانان

به گزارش ايسنا، طي 25 سال گذشته اطلاعات جديد و فناوريهاي ارتباطي تغييرات زيادي کرده و افراد تعاملات زيادي با دنياي اطراف خود دارند. فضاي سايبري، فضاي ديجيتال و فضاي مجازي است که از طريق شبکههاي رايانهاي ايجاد ميشود و با استفاده از جلوههاي سمعي و بصري سعي در شبيهسازي دنياي واقعي دارد.

فضاي مجازي که شامل زير ساختهاي فيزيکي و ابزار ارتباط از راه دور، شبکههاي کامپيوتري و ارتباط آنها و اينترنت است، فرصتهاي زيادي را در امر آموزش، به اشتراکگذاري و ارتباط ارائه ميدهد که تا قبل از آن ممکن نبود.

 

تاثير منفي رسانههاي اجتماعي در نوجوانان

 

تحقيقات نشان ميدهد که جوانان و نوجواناني که بيش از 2 ساعت در روز را صرف استفاده از رسانههاي اجتماعي ميکنند، بيشتر احتمال دارد که در معرض خطر ابتلا به اختلالات رواني مانند افسردگي و اضطراب قرار گيرند.

مطالعات متعددي نيز نشان داده است که افزايش استفاده از رسانههاي اجتماعي و تجهيزاتي مانند تلفن و لپتاب قبل از خواب ارتباط معناداري با کيفيت پايين خواب در جوانان و نوجوانان دارد.

علاوه بر اين نيز مطالعات نشان داده است که نوجوانان و جواناني که فقط از فيس بوک براي مدت کوتاهي هم استفاده کردهاند، نگرانيهاي بيشتري در مورد تصوير بدن خود نسبت به افرادي که اصلا از اين شبکهها استفاده نکردهاند، دارند.

بدرفتاري در دوران کودکي يکي از عوامل خطر عمده براي تعدادي از مسائل، از جمله سلامت روان، آموزش و ارتباطات اجتماعي با اثرات طولاني مدت است که اغلب از طريق بزرگسالي انجام ميشود.

 

اعتياد به اينترنت

 

در اين ميان اما، کيمبرلي يانگ- روانشناس براي اولين بار در مقالهاي در سال 1996 مطرح کرد که استفاده نامناسب از کامپيوتر ميتواند معيارهاي اعتياد را پر کند و در کشورهايي مثل چين و کره جنوبي نيز اعتياد به اينترنت به عنوان يک تهديد سلامت عمومي تلقي ميشود.

يکي از اثرات منفي رسانههاي اجتماعي بر جوانان و نوجوانان فراواني محتواهاي واضح جنسي در سامانههاي مختلف است. برخورد با محتواي جنسي که رفتارهاي خطرناک يا غير واقعي را به تصوير ميکشد، اثرات منفي بر نوجواناني که در آغاز تکامل هويت جنسي خود هستند، ميگذارد و اين امر موجب ميشود که آنها انتظارات غير معقولي از هنجارهاي جنسي داشته باشند و در برقراري ارتباط جنسي سالم دچار مشکل شوند.

جوانان و نوجوانان مبتلا به اعتياد اينترنتي در طول زمان دچار تغييرات ساختاري خصوصا در قشر خاکستري مغز خواهند شد که ميتواند کيفيت يادگيري و روند تحصيلات آنها را مختل کند.

اثرات مثبت رسانههاي اجتماعي بر جوانان و نوجوانان

 

دسترسي به اطلاعات سلامت

 

اطلاعات متخصص سلامت که شبکههاي اجتماعي ارائه ميدهد براي نوجواناني که ممکن است از مسائل بهداشت روان رنج ببرند فرصتي براي خواندن، تماشا يا گوش دادن و درک تجربههاي بهداشتي ديگران را فراهم و  آنها را به واقعيت و هويت واقعي خود متصل ميکند.

مکالمات در رسانههاي اجتماعي ميتوانند جوانان و نوجوانان را با تعاملات ضروري براي غلبه بر مسائل مربوط به سلامت آماده کند، به خصوص هنگامي که ممکن است براي حمايت چهره به چهره در فضاي واقعي دسترسي وجود نداشته باشد.

بسياري از جوانان و نوجوانان با پيوستن به گروهها و يا صفحات مربوط به آنها ميتوانند همدردي و افکار و نگرانيهاي خود را با افراد ديگري به اشتراک گذارند.

خودباوري و هويت فردي نيز جنبههاي مهم توسعه در طول سالها هستند. رسانههاي اجتماعي ميتوانند به عنوان يک سکوي موثر براي بيان احساس مثبت، عمل کنند. به اين ترتيب که جوانان و نوجوانان بهترين ايدههاي خود را ارائه دهند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.