اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

بايدها و نبايدهاي تغذيه‌اي در کودکان

متخصصان معتقدند تغذيه کودکان به ويژه در دوران مدرسه موضوع بسيار مهمي است چرا که به تامين مواد سازنده براي رشد، تامين انرژي موردنياز براي انجام فعاليت‌هاي جسمي، فکري و مقاومت در برابر بيماري‌ها کمک مي‌کند از همين رو توجه به بايد و نبايدهاي اين موضوع از اهميت بالايي برخوردار است.

بايدها و نبايدهاي تغذيه‌اي در کودکان

گرايش به فستفودها چه خانگي، چه بازاري و چه صنعتي اين روزها بين برخي از کودکان افزايش يافته است و اين روند حتي باعث تغيير ذائقه بعضي از والدين هم شده است.

محدثه مادر يک کودک شهرکردي ميگويد: کودکشان کمتر به غذاهاي سنتي به ويژه آبگوشت، آشهاي محلي، سوپها و عدسي گرايش دارد و بيشتر غذاهاي او و همبازيهايش بر اساس غذاهايي پر چرب و پُر کالري است.

مادر يکي از کودکان نيز با گلايه از چالشي که در فضاي مجازي در خصوص « غذا نبودن سوپ» به راه انداخته شده ميگويد: برخي در فضاي مجازي به گونه اي در خصوص سوپ غذا نيست که کودکشان نيز اين مساله را باور کرده بود و يک سال حتي زماني که بيمار بود حاضر به خوردن سوپ نميشد.

معصومه فعال يکي از مهدهاي کودک در چهارمحال و بختياري نيز ميگويد: بسياري از کودکان از خوردن صبحانه کامل فراري هستند اما به کودکان اعلام شده است از آوردن فستفودها و غذاهاي پر چرب و کالري به مهد يا مدرسه خودداري کنند و از سوي ديگر به آنها آموزش مصرف مواد غذايي سالم داده ميشود و تاکيد بر مصرف صبحانه کامل در خانه است.

 

کودکان چه غذاهايي را بخوردند

يک متخصص تغذيه و رژيم درماني با بيان توصيههايي در خصوص تغذيه سالم براي کودکان، گفت: مصرف نادرست و نامناسب مواد غذايي کودکان را با اختلال در رشد و يا اضافه وزن مواجه ميکند.

سياوش فاضليان افزود: کودکان در سنين رشد بايد از تغذيه سالم و مناسبي برخوردار باشند و يکي از محيطهايي که بايد تغذيه آن کنترل شود، مدرسه است.

وي ادامه داد: قبل از راهي شدن کودکان به مدرسه بايد صبحانه مناسبي مصرف کنند تا سر کلاس دچار اُفت قند و فشار خون نشوند اما يکي از چالشهاي جدي در اين خصوص بيرغبتي کودکان نسبت به خوردن صبحانه است که در اين خصوص توصيه ميشود تا مادران براي فرزندان خود لقمههاي شکيل و جذابي آماده کنند.

اين متخصص تغذيه تصريح کرد: براي صبحانه کودکان شير، شيربرنج، تخممرغ، نان تُست حجيم با کره بادامزميني و غذاي داراي حبوبات پيشنهاد ميشود تا کودک در طول روز انرژي کافي داشته باشد.

فاضليان در خصوص تغذيه کودکان در زنگهاي تفريح مدرسه نيز توصيه کرد تا از مصرف غذاهاي بيارزش و فستها پرهيز و ميوه و سبزي، مغزها و شير جايگزين آن شود.

 

چگونه بياشتهايي کودکان را برطرف کنيم؟

 

وي در خصوص دغدغه والدين در خصوص بياشتهايي کودکان خود نيز گفت: يکي از مهمترين عوامل بياشتهايي کودکان، مصرف ديرهنگام شام و خواب ناکافي است.

اين متخصص تغذيه تصريح کرد: اگر شام در همان ساعات ابتدايي شب مصرف شود و کودکان غذاي خود را زودتر بخورند و پس از آن بخوابند صبحهنگام گرسنه هستند و اشتهاي لازم براي ميل غذا دارند.

فاضليان يادآور شد: بهترين حالت اين است که 2 ساعت قبل از هر وعده غذايي به کودک آب، آبميوه و لبنيات داده نشود تا وي براي ميل وعده غذاي اصلي اشتها و ظرفيت لازم را داشته باشد.

وي تغذيه ناسالم و ناکافي را يکي از عوامل اختلال در رشد کودکان عنوان کرد و گفت: مصرف هلههوله و خوراکيهاي ناسالم از يک سو و بيرغبتي نسبت به مصرف غذاهاي سالم و ميوه و سبزي از سوي ديگر سبب ميشود تا کودکان کالري، درستمغذيها و ريزمغذيهاي کافي دريافت نکنند و همين موضوع سبب اختلال در رشد و وزنگيري و کوتاهي قد کودکان ميشود.

اين پزشک تغذيه و رژيم درماني در خصوص بايد و نبايدهاي مصرف مکملها از سوي کودکان نيز اظهار داشت: اگر رژيم غذايي متنوع و متعادل در کودکان رعايت شود نيازي به مصرف مکملها نيست اما گاهي ممکن است گروه ويتامينها، آهن و پروتئين به سبب تغذيه نامناسب به کودکان نرسد که در اينصورت ميتوان با مصرف مولتي ويتامينها و ساير مکملها اين کمبود را تا حدي برطرف کرد.

 

چالش اضافه وزن در کودکان

 

فاضليان در خصوص اضافه وزن کودکان نيز گفت: از آنجاکه نسلهاي جديد در مقايسه با گذشتگان تحرک بدني کمتري دارند و کودکان بيش از آنکه به ورزش بپردازند اوقات خود را با تبلت و در فضاي مجازي سپري ميکنند و بجاي تغذيه سالم از غذاهاي آماده و فستفودها استفاده ميکنند دچار چاقي مزمن ميشوند.

وي با بيان اينکه چاقي دوران کودکي آغازي براي چاقي و اضافه وزن در دوران بزرگسالي است، تصريح کرد: کودکاني که در سنين 7 تا 11 سالگي دچار اضافه وزن هستند در آينده نيز با همين مشکل روبرو ميشوند.

اين متخصص تغذيه افزود: ميزان مصرف غذا و دريافت کالري در کودکان بايد متناسب با وزن، قد و سن آنها باشد و نميتوان نسخه يکساني براي همه پيچيد.

فاضليان با بيان اينکه والدين نقش مهمي در فرهنگسازي و اشاعه سلامتي در خانوادهها برعهده دارند، يادآور شد: اگر پدر و مادرها تغذيه سالمي داشته باشند الگوي خوبي براي فرزندان خود ميشوند و بسياري از مشکلات تغذيهاي از همين طريق برطرف ميشود.

به گزارش ايرنا، تغذيه مناسب بخش مهمي از انرژي و مواد مغذي و مورد نياز بدن يک انسان را تامين ميکند. بخصوص در کودکاني که قرار است به مدرسه بروند، پشت ميز بنشينند و يادگيري داشته باشند.

در سال تحصيلي جاري 194 هزار و 700 دانشآموز در مدارس استان مشغول فراگيري علم و دانش هستند که از اين تعداد 112 هزار نفر در مقطع ابتدايي تحصيل ميکنند.

بنا بر طرح ملي کوچ (کنترل وزن و چاقي دانشآموزان) که از سوي وزارت آموزش و پرورش اجرا شده است، 16 درصد دانشآموزان چهارمحال و بختياري داراي اضافه وزن هستند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.