دو سال پيش بود که نامه قدرداني سازمان جهاني بهداشت به وزارت بهداشت جمهوري اسلامي ايران بابت ريشه کني سرخک در کشورمان، در صدر اخبار حوزه سلامت قرار گرفت.
اين موفقيت در شرايطي براي کشور ما حاصل شد که هنوز بسياري از کشورهاي اروپايي، تاييديه سازمان جهاني بهداشت در خصوص ريشه کني سرخک و سرخجه را دريافت نکردهاند.
اما، حالا بعد از گذشته دو سال از چنين خبر خوشايندي براي نظام سلامت کشور، گزارشهايي از بازگشت اين بيماري مسري داريم؛ به طوري که فروردين 1404، خبر 70 مورد ابتلاء به سرخک در هرمزگان اعلام شد و در روزهاي گذشته نيز سه مورد ابتلاء در يزد تأييد شده است.
در استان هرمزگان، 283 مورد بيمار مشکوک به سرخک شناسايي شده بود که از اين تعداد، 70 مورد به طور قطعي به بيماري سرخک مبتلا بودهاند. اين موارد در شهرستانهاي بندرعباس، جاسک، قشم، ميناب، بشاگرد، بندرخمير و رودان گزارش شده است. بيشترين مبتلايان از جمعيت حاشيهنشين و افرادي هستند که فاقد سابقه واکسيناسيون بودهاند. تنها دو کودک با سابقه دريافت واکسن ضد سرخک به اين بيماري مبتلا شدهاند.
در همين حال، مسعود شريفي معاون فني مرکز بهداشت استان يزد، عنوان داشته است که در روزهاي اخير افرادي با علائم سرخک به واحدهاي درماني و بهداشتي استان مراجعه کرده بودند که بعد از شناسايي اوليه، نمونه خون آنها اخذ و به آزمايشگاه مرجع در تهران ارسال شد.
وي افزود: بر اساس آزمايشگاههاي انجام شده، ابتلاي سه مورد ياد شده در استان قطعي است و مبتلايان هم ايراني و هم اتباع غير ايراني هستند.
هر بيمار مبتلا به سرخک ميتواند موجب ابتلاي 8 تا 10 نفر ديگر شود. بنابراين، واکسيناسيون مهمترين سد حفاظتي در برابر اين بيماري است و بايد پوشش واکسيناسيون در سطح بالايي باقي بماند تا از شيوع و گردش ويروس جلوگيري شود.
اين در حالي است که قباد مرادي سرپرست مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، دي ماه 1403 عنوان کرده بود که دانشگاه علوم پزشکي چابهار، واکسيناسيون تکميلي با واکسن سرخک و سرخجه را با هدف پيشگيري از چرخش ويروس سرخک و قطع طغيان اين بيماري در گروه سني 6 ماه تا 5 سال در دست اقدام دارد.
از سوي ديگر، موارد ابتلاء به سرخک در کشور همسايه افغانستان رو به افزايش گزارش شده است که ميتواند زنگ خطري براي نظام سلامت کشور ما باشد.
منبع: مهر
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.